Kdaj v materinsko šolo? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pupi -> Kdaj v materinsko šolo? (16.1.2007 13:37:04)

Pozdravljene!
Sem še bolj sveža na tem forumu in me zanima kdaj je treba v materinsko šolo? Te o tem obvesti ginekologinja ali se je treba sam o tem pozanimat? Sem v 13t in mislim da še mi ni treba skrbet glede tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Hvala za pomoč!

Mina1 -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (16.1.2007 13:38:45)

Nekako okoli sedmega meseca bo čisto dovolj, ni prehitro, pa recimo, v kolikor te prehiti - vsekakor bo v redu.
Se pravi, ne pred sedmim mesecem.

Anonimen -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (16.1.2007 13:44:17)

Jaz sem šla okrog sedmega meseca- je bil ravno pravi čas. G te o tem nič ne obvesti- moraš se sama pozanimat kje v bližini tvojega kraja je.

lukec -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (16.1.2007 13:50:05)

Midva tudi v sedmem mesecu.

BLAŽIKA -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (16.1.2007 14:40:37)

Pojdi nekje v sedmem mesecu, vendar se kak mesec naprej naroči, znajo biti gužve. Jaz sem se šla naročevat v začetku sedmega m. pa so me lahko dali v skupino, ko sem bila v devetem mesecu in mi je bilo kar težko tam sedeti in telovaditi, še posebaj če boš imela kakšne težave.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pupi -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (16.1.2007 21:31:51)

Hvala punce za odgovore!!!

Luskan -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (16.1.2007 21:36:19)

Jaz sem šla v začetku 8. meseca.

telebajsek** -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (17.1.2007 7:02:48)

Pozdravljene mene pa zanima če je treba pred vsakim porodom it v materinsko šolo?
Bom namreč drugič rodila.

fusia -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (17.1.2007 19:14:14)

Materinska šola ni obvezna.

lunca2 -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (17.1.2007 20:34:57)

Pri nas ginekologinja pošlje domov vabila, tako da točno veš kdaj se začne vse skupaj. [sm=smiley20.gif] Jaz sem pred parimi dnevi dobila domov vabilo za šolo za starše. Res se mi je zdelo mlace hitro a sem vseeno šla. Noseča pa sem 17t5d.Trajalo je dva dni. Prvi dan smo imeli pogovor o zdravi prehrani v nosečnosti in nasploh ter o dojenju, drugi dan pa smo imeli telovadbo za nosečnice. Povedala nam je kako se razgibavati v nosečnosti, da se mišice krepijo.
Dobile smo kartonček kjer je vpisano, da smo bile v materinski šoli in da je bil partner prisoten. Ta kartonček je potrebno v nekaterih porodnišnicah (odvisno tudi od ginekologa) pokazati.

Kasneje po 6. mesecu nosečnosti pa bodo poslali vabilo in takrat bo predavanje o pravilnem dihanju med popadki in pri porodu.[sm=smiley2.gif]

eya -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (17.1.2007 21:06:47)

Pri nas ni nobenih vabil, imajo pa v čakalnici pri ginekologinji objavljeno, kdaj je šola. Je pa v dveh delih, ena za zgodnjo nosečnost (greš v 3. mesecu) in nato še za pozno nosečnost.

Bonnie_RR -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (18.1.2007 9:14:28)

Meni je ginekologinja na enem izmed pregledov (nekje v 2. polovici nosečnosti) povedala za materinsko šolo in mi dala tel. številko za naročit. Rok sem imela 17. februarja, v materinsko sva šla 13. januarja. Se mi je zdelo čist fajn, da ni bilo prehitro, ker bi potem večino stvari že pozabila...

blue sky -> RE: Kdaj v materinsko šolo? (18.1.2007 12:11:50)

Hojla!

Jaz sem trenutno v 8. mesecu in sem ravno danes bila zadnjič v šoli za starše. Je kar pametno hoditi, saj izveš veliko koristnih informacij, ki jih ni v sami literaturi.

Lp

Stran: [1]