melancani/prosena kaša (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

monika30 -> melancani/prosena kaša (16.1.2007 9:51:00)

Imam 2 vprašanje?

Pripravljate melancane kot samostojno zelenjavo npr. zraven krompirja, ali v kombinaciji še s katero, da je bolj nevtralen okus?
Imate mogoče kakšen recept za melancane?

Kupila sem tudi proseno kašo od ALnature, pa me zanima, ali jo kot dodatek zelenjavo za kosilo pripravite samo z vodo, ali tudi z malo prilagojenega mleka za boljši okus?

Hvala. Lp

zvezdka -> RE: melancani/prosena kaša (21.1.2007 17:23:28)

Glede melancan ti ne vem kaj pametnega svetovati, ker jih še nismo uvedli, medtem ko je prosena kaša pri nas velika uspešnica. Uporabljam jo predvsem kot dodatek k zelenjavno-mesnim enolončnicam. Ne vem, če imaš na vrečki napisana navodila za pripravo... Jaz to kašo dam na cedilce za čaj in jo splaknem z vodo, potem pa še prelijem z vrelo vodo. Sicer ima ta kaša neprijeten priokus (tudi za naju jo pripravljam na enak način). To sem prebrana na neki vrečki, morda to piše na vseh??? Najljubša kombinacija naše tamale je cvetača s piščancem in proseno kašo. Kot sem rekla, vse skupaj skuham kot enolončnico, potem pa razmiksam s paličnim mešalnikom.

za večerjo sem ji tudi že pripravila kašo, skuhano na vodi in razmiksano s prilagojenim mlekom, pa ji je bila tudi všeč.

Stran: [1]