TEŽKO KAKANJE-POMOČ (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


jezika -> TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 20:15:03)

Z MOJO HČERKICO-5-MESEČNO IMAM NASLEDNJI PROBLEM. ŽE TRI DNI ZELO TEŽKO KAKA. KO ZAČNE PRITISKATI SE JI NA SREDINI VSE USTAVI IN JI OSTANE RITKA ODPRTA IN BLATO SE NE PREMAKNE NE NAPREJ NE NAZAJ. KAJ BI JI LAHKO DALA DA BI LAHKO KAKALA? POLEG APTAMILA JI DAJEM ŽE MALO FRUTKA, AMPAK JI ODKAR NE MORE KAKAT, NISEM DALA. HVALA ZA ODGOVORE!!!




suzy007 -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 20:27:01)

Moja hčerka je imela podoben problem. Zdaj, ko ima leto in pol, pa nima več takšnih težav. Ubožica, se mi kar smili, ker vem, kako je to mučno.

Meni so svetovali, naj predvsem veliko pije. Namesto Aptamila sem prešaltala na Novalac IT (se mi zdi, da je IT) - proti zaprtju. Še en nasvet moje zdravnice je bil, da sem za sladilo uporabljala laktozo. Je manj sladko, vendar veže nase vodo in s tem razredči blato. Tudi Novalac IT vsebuje predvsem laktozo. Laktozo oz. mlečni sladkor kupiš ali v lekarni ali v DM-ju (pa še kje verjetno). Moja zdravnica mi je svetovala tega v DM-ju, ki je poceni in vredu.

Veliko sreče pri kakanju vam želim!




Anonimen -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 20:29:23)

Jas sem mu devala novalak ob zaprtju IT in čez kakšnih tri dni je bilo uredu.
Masiraj ji trebušček.
Veliko kamiličnega čaja ji daj kar precej sladkanega.
In še tole sem poskusila in deluje povedala mi je prijateljica, ki je imela te težave s sinom.
Na palčko s katero se čisti uho daš malo kremice gor(kar hladilno mazilo) in namaži v ritko ne pregloboko in se bo odprla.
Poskusi, slišati je malce čudno ampak deluje.




jezika -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 20:36:27)

NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVORE, ME PA ŠE NEKAJ ZANIMA. A POTEM KO JI DAM TO MLEKO-NOVALAC- A LAHKO POTEM SKOZ TEGA PIJE, ALI NADALJUJEM ZA TEM Z APTAMILOM. PA ZANIMA ME ŠE, ČE JE TO MLEKO ZA 5 MESEC STARO? HVALA VAM SUPER STE!!!




yaris -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 20:36:37)

Ko je naš sonček težko kakal smo mu dali pit mlačen čajček od kamilice močno sladkan. In res ZELO POMAGA. Po približno pol urce ga odpre. Poskusi!




N _ B -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 20:39:19)

Blag sladek čaj iz janeža, kumine in kamilice.





S@nta -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 20:55:04)

Ravnokar mamo isti čisto isti problem problem, le da se zraven dojimo in smo začeli mal z GH, pa ga je korenček in rižek zaprl.
Prej je mel drekeca na pol poti, pa je tudi zginil nazaj not, zdaj še mu več do mlekeca ni.Čajeka pa noče, mu ni všeč sladko.
Poskusli smo vstavit svečko, pa jo takoj iztisne, tak tišči ven, da je niti ne uspemo dat bolj globoko.Ima katera kak predlog kaj naj?





BLAŽIKA -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 21:07:59)

Mi smo ob zaprtju začeli piti probiotično mleko, ki ga ima beba, aptamil, milumil.... skoraj vsi proizvajalci in nismo od takrat imeli nobenih težav.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Luskan -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (15.1.2007 22:54:18)

IZVIRNO SPOROČILO: yaris

Ko je naš sonček težko kakal smo mu dali pit mlačen čajček od kamilice močno sladkan. In res ZELO POMAGA. Po približno pol urce ga odpre. Poskusi!



Mi tudi in to res deluje!




šuša -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (16.1.2007 9:12:13)

tudi pri nas smo imeli problem s kakanjem,probaj s zelo sladko vodo,ali pa otroka nosi tako da mu dvigneš malo nogice kot bi sedel na školjki




Anonimen -> RE: TEŽKO KAKANJE-POMOČ (16.1.2007 9:30:29)

Aptamil nekatere res zelo zapira. Po moje je to krivo, vsaj pri nas je bilo. Pa tudi na forumu sem v preteklosti že večkrat brala o podobnih težavah ob Aptamilu.
Mi smo potem Aptamil začeli mešati s Comformilom, to sta namreč mleka od istega proizvajalca, Milupe, ki se ju lahko meša, in je bilo v redu. Mešali smo pa približno v razmerju pol : pol. Nekateri prešaltajo popolnoma na Comformil, pa je menda tudi O.K. Coimformil je prav proti zaprtju in krčem.
Če boste prešaltali na Novolac ali kaj že, potem kar na tem mleku ostanite. Čimmanjkrat se ga zamenja, bolje je.




Stran: [1]