silvy -> Kaj naj narediva... (15.1.2007 17:13:11)
|
Imam kar nekaj vprašanj. Ne me napadat, ker ni nujno, da bom to sploh naredila. Mogoče je med vami, kdo ki ima izkušnje s tem in mi bo znal svetovat. S partnerjem pričakujeva otroka. Nisva prijavljena na istem naslovu (on je še prijavljen doma), živiva sicer skupaj. Otrok bo prijavljen, kjer sem prijavljena jaz. Kaj se nama bolj splača, da bi prišla čim bolje skozi s plačilom vrtca, dobivanjem otroškega dodatka...? Jaz sem zaposlena kot učiteljica v šoli, on pa v podjetju, ki mu nakazuje minimalno plačo (razliko dobi v gotovini). Ali je pametno, da se jaz prijavim kot mati samohranilka? Kakšen je postopek za to? Je potrebno iti na sodišče? Mora on nakazovati preživnino? Še nekaj: Ali bom potem še vedno lahko dala mojo mamo v olajšavo za dohodnino kot vzdrževanega člana kot sem jo do zdaj vedno dala? Živimo na istem naslovu v ločenih stanovanjih (v isti hiši), ampak imamo zaenkrat prijavljeno samo eno gospodinjstvo? Vem, da sem full zakomplicirala, ampak nevem na koga se obrnit. Hvala vam vnaprej za nasvete
|
|
|
|