|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obnašanje otrokovega očeta
14.1.2007 21:12:43   
Anonimen
Že dober mesec razmišljam o tem, kaj je narobe z mano. Ker nekaj mora biti narobe tudi z mano, da se mi to dogaja. Da naju je z nekaj mesečnim otrokom v velikem stanovanju pustil njegov oče, sem se nekako že sprijaznila. Si je pač našel drugo, se vanjo zaljubil...proti ljubezni se ne moreva z otrokom boriti, kajne?
Kar pa me uničuje in grozno boli pa je njegovo obnašanje. Obnaša se zelo nesramno, kot npr. če naju sreča z otrokom, se obrne stran, vsako priložnost izkoristi za to, da se dere name, ko mu dam otroka za nekaj časa z namenom, da se spoznata, mi ga po pol ure pripelje nazaj in se dere name, da mu ga dam samo takrat, ko je slabe volje in se joka, da bo on povedal, kdaj bo z otrokom in ne jaz...skratka do mene je zelo nesramen in ne vem več, kaj mi je storiti. Pred drugimi in odgovornimi osebami (CSD) pa se seveda dela skrbnega očeta, ki hoče biti z otrokom večkrat na teden po več ur, ko pa ga dejansko prosim za pomoč pri otroku (hranjenje, previjanje, kopanje, spanje) pa dobesedno zbeži z izgovorom, da se mu mudi...stikov med njima ne bi rada pretrgala ampak kako naj mu zaupam nekaj mesečnega otroka, ko ga ne zna niti previti, uspavati, potolažiti? Pa ne mi svetovati, da naj greva na CSD-oni znajo samo lajnat, kakšne so pravice obeh staršev, nikogar pa ne zanima, kakšen je določen starš v resnici...to je moja izkušnja na CSD-ju in mislim, da še marsikoga.  Pa naj dodam še to, da se za otroka že od rojstva ni preveč zanimal, samo ko se je bilo treba pohvaliti pred prijatelji, da ima sina, je bil otrok zanimiv. Vem, da ga ima rad, vendar je to res čudna ljubezen. Verjemite mi, da sem poskusila že vse načine, kako imeti z njim normalen odnos zaradi otroka, pa mi nič ni uspelo...ostane samo še tožba z dobrim odvetnikom, vendar si tega v resnici ne želim, ker lahko postane res grdo...ima kdo kakšen pameten nasvet? 

< Sporočilo je popravil wahoo -- 15.1.2007 9:26:20 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
14.1.2007 21:46:45   
Primoza
Uredite razmere zdaj ko dojenček še ne dojema tega. Če je treba je bolje na začetku urediti na silo kot trpeti. Slej ko prej si boste našli novega partnerja, ki ga bo otrok zelo dobro spejel, glede na to, da ja še praktično novorojenček.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 15.1.2007 9:27:20 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2007 22:24:58   
Putka
Nisem zasledila, kako je reagiral, ko si mu vse tole povedala. Se sploh lahko pogovarjata (kolikor razumem bolj slabo)? predlagam kako nevtralno tretjo osebo (skupen prijatelj, stari starš, brat ali sestra) katere besede bo poslušal in se konkretno dogovorite.
Jaz takemu očetu ne bi zaupala svojega otroka, bi me bilo vsakič strah, ali je vse OK. Si pripravljena sina za nekaj dni npr. na morje poslati.

Na žalost poznam kar nekaj takih primerov, ko si moški najde drugo partnerko in kaj hitro pozabi, da ima nekje otroka. Sploh če s ustvari novo družino. Jaz bi v taki situaciji čimprej vse formalnosti uredila, pa čeprav s pomočjo odvetnika. Ima primoza prav, da je bolje zdaj ko je otrok še mali.

Pa pogumno naprej. Saj imaš sigurno prijateljice, ki ti z veseljem priskočijo na pomoč, samo prosit je treba.

Putka

< Sporočilo je popravil wahoo -- 15.1.2007 9:28:12 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: OBNAŠANJE OTROKOVEGA OČETA
14.1.2007 22:36:18   
Anonimen
Putka, z njim je odkar naju je zapustil zelo težko komunicirati. Kar nekaj ljudi je poskušalo govoriti z njim (mama, sestra, oče...), pa je nemogoče iz njega spraviti kaj drugega kot to, da njegovemu otroku v življenju ne bo nič manjkalo, da bo to najsrečnejši otrok na svetu...mogoče bo res najsrečnejši otrok na svetu, ampak brez svojega očeta v bližini...mi tudi prijateljice pomagajo...formalnosti rešujem...sem mislila, da bo šlo brez odvetnika...

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2007 22:44:55   
Marogica
Anonimna, ob prvi priliki se vsedi s tem človekom k mizi(po možnosti brez otroka v bližini), udari po mizi in mu potisni list papirja pod nos, na katerega boš napisala, kaj pomeni VZGOJA in SKRB za otroka, vrstico za vrstico, po možnosti velike črke. In ga po hitrem podostopku spravi iz stanovanja. Ko si bo vse skupaj prebral(upam, da večkrat in da tudi razume, zakaj gre), se pa naj oglasi.

Drugače pa bi jaz enostavno malo počakala z videvanjem oz. samo ob tvoji navzočnosti, ker očitno ni sposoben skrbeti za otroka pol ure. In to bi mu tudi povedala.

In mogoče še to- njegovemu otroku bo dosti manjkalo v življenju, saj ima za očeta enega velikega bedaka.

p.s. Pa še to mu daj za prebrati

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.1.2007 22:54:37   
ona
In mogoče še to- njegovemu otroku bo dosti manjkalo v življenju, saj ima za očeta enega velikega bedaka.

p.s. Pa še to mu daj za prebrati

se podpišem,takega partnerja oz. očeta ni otrok vreden!
raje začni razmišljat o sebi in kaj boš zase naredila,da bo otroku dobro in,da bo odrastel v fajn človeka!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.1.2007 23:38:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Pa naj dodam še to, da se za otroka že od rojstva ni preveč zanimal, samo ko se je bilo treba pohvaliti pred prijatelji, da ima sina, je bil otrok zanimiv.

Kakor moj bivši mož... že tri leta ni videl svojega sina, jaz pa slišim govorice, kako se okrog hvali, da ga ima... pa ga v treh letih še ni poklical, mu poslal kakšne čestitke, darila... preživnina je zanj španska vas...

Kaj narediti? Če otroka že tako ali tako noče pri sebi (vzame ga samo zato, da mu na CSD ne bi težili, ali pa na sodišču, če bi ti s kakšno tožbo okrog skakala), naj ga torej nima. Imej ga ti. Naj bo tam, kjer je zaželjen. To, kar ti opisuješ, ni oče, temveč semenodajalec. Otrok česa takšnega ne potrebuje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.1.2007 7:02:38   
srki
Meni se zdi, da če se ni do sedaj zanimal, se tudi kasneje ne bo. Ali pač, ko bo otrok že bolj samostojen, sedaj pa, ko potrebuje vso nego in skrb in ker seveda joka, beži od njega, ker je totalno neodgovoren. Jaz se mu ga ne bi upala pustit, razen v moji prisotnosti. Če pa ga misli "kupit" z materialnimi stvarmi (ker je rekel, da mu ne bo nič manjkalo), pol je pa res en .... ne bom napisala kaj.

To, da začutiš, da si oče in sprejmeš vse, kar paše zraven, se po moje s pregovarjanjem in prigovarjanjem, da je oče, ne da doseči. Do tega spoznanja mora žal priti sam, ne pa s pomočjo sestre, mame,....Mogoče mu bo "kliknilo", da je oče, ko bo že prepozno.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.1.2007 7:53:13   
kalbo

No, no, tole pa ni ravno na mestu. moj oče je prav tako en velik bedak, pa meni kljub temu ni nikoli nič manjkalo!!!

Takega deca (če se taki pokveki sploh lahko reče dec) moraš samo sterat. Na CSDju odločno nastopit in povedat, kako se obnaša. Socialnim delavkam pa povedat, da naj mu vbijejo v glavo namesto pravic dolžnosti, ki jih ima do svojega otroka.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 15.1.2007 9:28:56 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?