Večna tema - vročina (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

lukec -> Večna tema - vročina (14.1.2007 11:47:29)

Dve noči nazaj se je začel naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prebujati z jokom, stokati in se premetavati. Namerila sem 39,1 TT. Do jutra je s pomočjo calpola padla na 38,6 in potem smo šli k dežurnem zdravniku. Rezen rahlega nahoda z otrokom prejšnji dan ni bilo nič narobe. Zdravnik ga je pregledal in vse je O.K.:dihal čista, grlo ni vneto, ušeska tudi ne. Je mogoče, da je TT tako visoka samo zaradi prehlada? Je to kakšna viroza? TT vmes pade tudi sama od sebe in čez kakšni dve uri spet naraste. Ker je zdravnik rekel, da potrebujemo le fiziološko za nos in calpol za TT, sem v dilemi ali naj ga jutri peljem k naši pediatrinji še na en pregled ali naj še počakam.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.1.2007 22:03:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

eya -> RE: Večna tema - vročina (14.1.2007 22:23:46)

Če v treh dneh vročin ne mine, je treba iti k pediatru, prej pa ni nujno, če je drugače z malčkom vse ok.

srki -> RE: Večna tema - vročina (15.1.2007 7:18:03)

Jaz bi ga pa kar odpeljala k pediatrinji. Se spomnim, kako je bilo pri nas, vročina je s pomočjo svečk padla, potem spet narastla, drugih znakov, zamešan nos,... ni bilo. Ko mu kri pregledal, je imel zelo povečane levkocite, tako da je dobil antibiotik. Ker sem čakala samo dva dni, je bil že tako izmučen, da enostavno ni mogel nič več, glava je samo padala sem in tja. Ko sem ga gledala, bi se skoraj jokala, tako je bil bogi.

Lahko da pri vas ni nič hudega, lahko pa da na krvi kaj pokaže.

Mojca20 -> RE: Večna tema - vročina (15.1.2007 19:23:54)

Ja, razsaja viroza, vsaj mi smo imeli podobno. Pri dežurnem zdravniku je bilo vse OK, ušesa, dihal je ok, grlo OK, vročina pa kar 39,4  in je tako visoko vztrajala 3 dni! Potem je temperatura počasi padla, vse skupaj pa je trajalo 1 teden.

lukec -> RE: Večna tema - vročina (16.1.2007 11:30:49)

No, po treh dneh smo na 36,5. Upam, da bo tako ostalo, če pa se še dvigne, gremo naravnost k svoji pediatrinji in bom zahtevala naj nas napoti v laboratorij. Se mu je pa danes nos čisto odprl in mu močno teče iz njega, mogoče je bilo to to.

lukec -> RE: Večna tema - vročina (16.1.2007 13:23:57)

Sem pa še zvedela da je v soseščini in vrtcu kar nekaj otrok z enakimi težavami in je verjetno res kakšna viroza. Hvala vsem.

Stran: [1]