listnato testo za kremšnite (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

nynna -> listnato testo za kremšnite (14.1.2007 11:16:53)

Mi lahko katera pove koliko časa in na koliko stopinj se mora peči listnato testo za kremšnite. Pa na koliko debelo moram zvaljati?
Hvala

Anonimen -> RE: listnato testo za kremšnite (14.1.2007 11:23:41)

Listnato testo se peče 15 minut na 220 stopinj,potem se pa zmanjša na160,ker se mora še v notranjosti speči.Mislim,da še kakšnih 5-10 minut,odvisno od štedilnika.Razvaljaš pa za nožev rob debelo.
Tako jaz delam.

*alja* -> RE: listnato testo za kremšnite (14.1.2007 13:11:22)

Pa ne pozabi z vilico napikat, ker drugače se dvigne kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

bamby -> RE: listnato testo za kremšnite (14.1.2007 19:59:32)

Razvaljaj ga na približno velikost pekača, v katerem boš potem delala kremšnite, ker ko bo pečen, ga narežeš na pravo velikost. Navodila za peko imaš pa itak na vsaki embalaži kupljenega listnatega testa. Dvomim, da ga delaš sama.

robinzon -> RE: listnato testo za kremšnite (15.1.2007 10:38:02)

Pri peki računaj na to, da rado skoči skupaj. Nekatere ga pečejo tako, da pekač obrnejo in ga pečejo na izbočeni strani, spodaj pa seveda peki papir.

Jessy -> RE: listnato testo za kremšnite (15.1.2007 15:22:32)

Jaz ga vedno razvaljam na velikost velikega nizkega pekača, ki je priložen pečici. Pred peko ga popikam z vilicami. Pečem na 220 st. C dokler ne dobi ta prave barve - zlatorumene.
Nato ga obrežem na velikost pekača, v katerega potem vlijem maso za kremšnite.

Stran: [1]