Babsy -> Duda in dojenje (9.9.2004 17:50:18)
|
Živjo! :duda: Verjetno je bilo na to temo že veiko napisanega, pa vas kljub temu prosim za nasvet in vaše mnenje. Kaj menite o dudi? Prebrala sem vse mogoče argumente za in proti. Pa se vendarle ne morem odločiti kako. Naš malček ima slaba dva tedna, pa se trudiva vzpostaviti neko rutino v dojenje. Včasih ga moram dojiti tudi na eno uro ali na uro in pol, ko vendarle ni zelo lačen, pa joka in išče kaj bi vlekel. Potem se dojimo in podiramo kupčke, pa spet dojimo, pa previjamo in včasih celotna procedura traja celi dve uri, preden spet zaspi. Noči se nam tako zelo podaljšujejo. In tu sem pred dilemo kaj storiti. Mleka imam dovolj, v tem sploh ni problem. Je imela katera podoben problem? Kako ste prešle v daljšo rutino spanja in dojenja? Pa še to - tudi glede dojenja na eni ali na dveh dojkah sem dobila različne informacije. Naj torej dojim na eno, ko se sprazni pa preidem na drugo? Ali vedno malo na obeh? Če namreč ene ne izpraznem se mi zdi, da pri podoju zaradi menjave dojke ne pride do mleka z več maščobami. Običajno torej prakticiram tako, da se osredotočiva na eno, ko pa je ta prazna, greva na drugo dojko. Se tudi zgodi, da pri enem podoju ne sprazne cele dojke. Kaj mislite? Hvala za vaše misli in izkušnje. Babsy :zmeden:
|
|
|
|