Marelica -> RE: kozje mleko (29.4.2009 22:04:01)
|
Ker ravno iščem izkušnje uporabnikov kozjega mleka, bom potegnila na plano tole staro temo. Mi smo si ravno zaradi nenehnih bolezni naših otrok omislili svojo kozo. Mleka se nam ni bilo težko navadit, ker je naravnost odlično (čisto drugačno, kot sem ga pred leti nekje pila in je imelo zares ogaben okus). Me pa zanima, kakšne bodo kaj pozitivne spremembe okoli obolevanja. Naš mali je namreč že dvakrat od jeseni (in vrtca) naprej imel pljučnico, 3 angine, adenoviroze pa tudi... v glavnem NENORMALNO! In mi sploh ni težko rihtat tole kozo, samo da bi se že enkrat bolezni nehale ali pa vsaj omilile. Zdaj uživamo domače kozje mleko dober teden, samo smo pa tudi ravno nekje pobrali nek prehlad in smo celi šmrkavi. Zanima me, po kolikem času se kaj pojavijo tisti opevani zdravilni učinki po vaših izkušnjah? Jaz sem od znancev slišala za primer popolnoma pozdravljene astme po 2 letih pitja kozjega mleka, prav tako pa nekje po takem času ozdravitev epilepsije (celo 2 primera, od tega je eden moj ožji sorodnik). Pa vaše izkušnje?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Aja, pa še nekaj, ker vidim, da o tem ni bilo govora. Zdravnica me je opozorila, da kozje mleko ne vsebuje folne kisline in bi jo ob pretežnem uživanju kozjega mleka morali dodajati. Lahko namreč pride do težke slabokrvnosti. Previdno torej!
|
|
|
|