ronja
|
Ojla, plodnost je zelo zelo odvisna od dednosti (saj veš tisto: če tvoji starši niso mogli met otrok, jih tudi ti ne boš mogla:), ne resno, je precej povezano, je pa seveda odvisno od obeh partnerjev. Pri nas v družini smo vse ženske zanosile takoj, prvi mesec: obe babici (ena je mela 4, druga pa 3 otroke, pri tem da ta s tremi je imela teto in strica, med katerima je 10 mesecev razlike - torej je zanisila točno 1 mesec po porodu - očino prvič, ko sta po porodu kaj počela...), mami s 3 otroci (zanosila je pa 4x, vsakič takoj, prvi mesec), sestra tudi enkrat nezaželeno... Jaz sem se na srečo učila na njihovih izkušnjah in sva bila s fantom zelo striktna s kondomi, dokler se nisva vsaj približno odločila za . No, potem je bilo v bistvu tako, da se še nisva čisto odločila, pa sva mislila počasi opuščat zaščito, samo med takimi dnevi, pa itak ni takoj,... saj je čudno, da do enega dne jih uporabljaš 100%, naslednji dan pa sploh ne in sva rekla, da pač če bo, bo in ej takoj bilo. Takrat se je sicer po 1 tednu končalo s ss, ampak sva vsaj ugotovila, da si otroka res želiva. No, ko sva naslednjič (ne smeš takoj) probala, je pa spet prišel/a takoj takoj, po datumih mu niti ne bi smelo ratat, ampak mu/ji je... Tak da ima tudi to, da zanosiš, samo da te fant pogleda svoje minuse - če nisi res strikten pri zaščiti, je hitro - in splava si jaz res ne želim it nikoli delat. Zato morama pa prej mislit, no, zdaj nama nekaj časa ni treba, saj bi rada imela več otrok, če bojo le prišli k nama je pa to lahko zelo različno, nekateri se matrajo tudi po 7 let, pa potem vseeno rata in imajo včasih celo po več otrok, poznam take primere in so super srečni! Sicer je pa tako, da če vama več kot 1 leto nezaščitenih odnosov ne pusti "posledic", morata k zdravniku na preiskave. Upam, da bosta čimprej zagledala !
|