obračam se na vas-ker znate pommagati (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


mela -> obračam se na vas-ker znate pommagati (11.1.2007 22:10:45)

Verjetno si mislite bog ve kakšno pomoč rabim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Malce čudno a vseeno se obračam na vas.Ker vas je veliko in več glav več ve![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]No, tako je pri meni:v 27 t nosečnosti se nama je rodila punčka.Zdaj je že leto in pol stara. težava je pa nekje drugje-nimam dela.Nič novega ampak psihično več ne zdržim, da me na zavodu in na csd obravnavajo kot kriminalca.Vse hočjo vedt,kam porabiš vsak tolar-no evro.Na mesec mi pa dajo 36000 sit.HALO????iN POL SE POČUTIM KOT DA SEM NESPOSOBNA IN NE VEM KAJ ŠE-KER V NJIHOVIH OČEH SEM SOCIALNI PROBLEM.Saj me to ne bi bilo in me ni sram amoak jaz bi delala če bi me kje v službo vzeli.A vsi me odsloviji,ko povem da imam malega otroka.Pa saj to ni res.Končala sem trgovsko šolo in hodila sem v večerno ekonomsko, a sem jo morala prekiniti.Ker po tanovem ne moreš biti na zavodu in se izredno šolat.Ja ta jim je tut pametna-že itak se počutm luzrka in pol mi še ne dovolijo da se šolam.Pomoč bi pa rabila takšno-ali je možno da bi počela kaj doma in bi zaslužila 36000 sit?kot kakšno delo na domu??!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ali pa da bi kje delala skrjašan delovni čas!!!ma katrea kakšen nasvet, predlog??????




mela -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (11.1.2007 22:11:48)

se opravičujem zaradi napak




LuLu -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (11.1.2007 22:16:26)

Hmmm.. zavarovalni agent? Če ti to leži. Sama si čas dela določaš in koliko boš delala. Jaz sem tudi ek. tehnik, pa pred nosečnostjo tudi nisem dobila zaposlitve. Sem pa pred tem bila dve leti zav. agent, poleg sem še nekaj delala. Bila mi je finančna kriza, pa sem bila v zavarovalništvu, čeprav me ni veselilo. Moraš pa seveda imeti avto na razpolago in izpit za njega.




triša -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (11.1.2007 22:21:58)

Če si trgovka se prijavi na razpis za Lidl, glih dones so ga pošiljali po domovih. Baje vzamejo vsakega ker jih fuuul primanjkuje.




mela -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (11.1.2007 22:26:34)

v lidlu sem že bila na razgovoru.njihov odgovor:za naše podjetje potrebujemo 120% človeka in če imate tako majhnega otroka to ne morete biti.
vseeno hvala na predlogu.glede zav. agenta, sem že razmišljala ampak a mi lahko malo opišeš.'a si hodila od vrat do vrat?in plačan si po učinku-zaupaš koliko?saj mi niti ni toliko pomembno,samo za informacijo.




triša -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (11.1.2007 22:32:01)

Še enkrat se prijavi,ker so do vratu v dreku ker nimajo ljudi. Sicer pa je polno RR ki imajo majhne otroke pa so službo tam dobile. Ne vem zakaj bi bil pri tebi problem.




LuLu -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (11.1.2007 22:39:18)

Mela,
koliko si plača je čisto odvisno od zavarovalnice in sklenjene zav. police. Jaz sem delala na Adiaticu, zav. za avte in nepremičnine. Na začetku sem bila plačana s provizijo, ki je bila ok, potem pa sem bila zaposlena za polovični del. čas. Cca 60 tisoč sem imela plačo, pa kakšnih 10 - 15 strank na mesec. Je pa dobro, če poznaš veliko ljudi, da imajo kasko zav. ali pa živijo v hišah. Jaz sem nehala, ker se mi računica za bencin ni izšla, avto mi je ogromno žrl, pa tudi dovolj mi je bilo tega. Avto na diesel, pa kurilno olje noter je najboljše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sem pa nekaj strank dobila na začetku, ker mi jih je ena odstopla, ker je nehala delati, pa potem par svojih znancev. Žal moj krog ljudi takrat ni imel svojih nepremičnin, pa tudi poceni avte so imeli. Tak da jaz od vrat do vrat nisem hodla. Mora pa te to delo veseliti, ker na začetku je težko, moraš biti vztrajen.




Anonimen -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (12.1.2007 8:37:14)

Moja sestrična je bila kar dolgo na zavodu.Sedaj pa je dobila službo v Lidlu.Delavnik je od 7-12,pa še pavza ji pripada.
Ima majhnega otroka in ji ta urnik zelo ustreza.Pa še iščejo trgovke.Je pa ta Lidl v Kranju.
Srečno




Anonimen -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (12.1.2007 8:43:05)

**** a se v Lidlu dela samo zjutraj al kaj, povej mi še kaj več, ker sem jas tudi včeraj poslala vlogo in me zanima.
Ali pa še ima katera druga kakšne informacije. Imam tudi majhnega otroka in vem da je to marsikje ovira. Da se malo pripravim če me bojo klicali na razgovor.




Anonimen -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (12.1.2007 8:49:13)

Ne verjamem da se dela le dopoldan,gotovo je pač ona dobila tak termin.Mogoče se pa res ozirajo na majhne otroke.Žal res ne vem.




Billi -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (12.1.2007 10:33:37)

Sej vem, da je v praksi vse mogoče, ampak tega vam pa ne bi smeli rečt, da je otrok ovira pri zaposlitvi. To je diskriminacija prve vrste. Lahko jih prijavite, itak nimate kej zgubit, če vas ne vzamejo.
Mela, sej te nočem obsojat, mogoče se tudi jaz motim. Ampak tudi jaz se začudim, ko srečam kakšno trgovko, ki je dalj časa brezposelna. Če pa koga rabjo v tej Sloveniji, so pa to trgovci, ker imamo trgovin kot dreka. Ne rečem, da si kakšen mesec al pa dva al pa tud tri na zavodu... ampak pol te pa že morjo nekje vzet. Pa tud ne verjamem, da je mladih, zdravih trgovk, brez otrok in ki tudi ne mislijo imet otrok na tone, tko da prov izbirat ne morjo. Mogoče so zato na CSD-ju sumničavi do tebe.
Tko da, glavo gor pa pogumno iskat službo naprej.




soncicaT -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (12.1.2007 12:13:35)

Vso srečo ti želim.[sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif]

Saj bo, kar pogumno, išči, išči, nekaj se bo že našlo!





beki24 -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (12.1.2007 15:16:07)

Se že vnaprej opravičujem izrazu, ampak- KRETENI!
Če pa nimaš otrok, pa službe ne dobiš, ker jih boš imel in boš na porodniški[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vse čestitke naši "pravni" državi!




F*S*M -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (12.1.2007 16:15:59)

poslala sem spletno prijavo na lidl in nisem napisala da imam otroka samo da lahko pričnem delati s 14.4. ko mi poteče porodniška bom poročala kakšen bo odgovor če sploh bo




Mateja82 -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (13.1.2007 19:36:50)

Moji prijateljici so v eni firmi, ko je bila na razgovoru namignili da  ne sme zanosit ker bo letela .[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   čeprav se tega ne sme lahko bi jih tudi prijavila, pa kaj saj jim tako ne more dokazat. Oni lahko še vedno delajo in govorijo kar hočejo, kljub zakonom. 
Službo je sprejela, in ko so jo čez nekaj let zaposlili za nedoločen čas je zanosila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .

Tako da kar pogumno. Nekaj se bo že našlo.




domci -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (14.1.2007 19:50:21)

IZVIRNO SPOROČILO: lana

poslala sem spletno prijavo na lidl in nisem napisala da imam otroka samo da lahko pričnem delati s 14.4. ko mi poteče porodniška bom poročala kakšen bo odgovor če sploh bo



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] joj oprosti sam sem se ful nasmejala sej, če si iz porodniške normalno, da maš otroka sej na porodniško ne greš zato ker bi si zlomila nogo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sploh pa kar se tega tiče jaz nebi pisala že v prošnjo, da mam otroka kaj jih pa briga to je tvoja osebna privat zadeva




Anonimen -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (14.1.2007 19:56:04)

V včerajšnjem Delu je Hofer ovbjavil razpis.

24-urni tedenski delavnik, mesečna bruto plača 479 eur.




Alisa -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (15.1.2007 9:30:46)

Jaz sem pa v žurnalu vidla, da Hofer rabi delavce, Pa za Lidl je tud oglas.





F*S*M -> RE: obračam se na vas-ker znate pommagati (15.1.2007 10:12:04)

tam sem narobe stavk napisala, v vprašalniku je vprašanje kdaj začnete lahko delati in sem samo datum vpisala to da mi poteče porodniška pa samo vma na forumu da stvari razčistimo za druge




Stran: [1]