|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.1.2007 10:53:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: sterilizacija
17.1.2007 21:57:47   
žirafica
One question: je pri moški s. tudi starostna omejitevuser posted image

(odgovor članu lolita_0)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.1.2007 21:25:54   
Anonimen
Kaj pa pomaga,če njemu zvežejo jajca?Kaj pa,će bo ona imela drugega?

(odgovor članu žirafica)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
31.1.2007 12:04:46   
alexis
Mi pa imamo z vazektomijo direktne izkušnje. Mojemu možu so opravili vazektomijo pred 6 meseci in povem da to ni nič kaj takega!

Star moraš biti vsaj 35 let, oddati pisno prošnjo in se pogovoriti s tamkajšnjo socialno delavko. Oni nato ocenijo in odobrijo poseg. Nato ti dajo še 6 mesecev časa premisleka in šele zatem je na vrsti ta famozen poseg, ki traja vse skupaj 10-15 min z lokalno anestezijo.
Poseg pa izgleda nekako takole:
*moda pobrijejo, razkužijo
* sledi inekcija za lokalno anestezijo
* rez dolg cca 1,5-2 cm
* dva šivčka
* gazica žec rano in adijo.

Poseg opravljajo kar po tekočem traku. Tisti dan, ko je bil moj mož so bili štirje, vsi očetje dveh oz. treh otrok. Eden se je odpeljal domov kar s kolesom!

Po posegu rana še malo cuka kakšen teden in to je to.

Obstaja možnost, da poseg ne uspe (zanemrljiv procent!), zato mora moški po 15 izlivih, prinesti vzorec sperme, da prekontrolirajo v laboratoriju ali je res sterilen.

Kar se pa tiče stranskih učinkov jih ni! Nama sta tako ginekolog kot družinski zdravnik to zagotovila in možu čestitala za tako odločitev. Moški ima po posegu še vedno lahko otroke, vednar le s pomočjo umetne oploditve. Vzamejo ti pač spermenčke iz testisov in umetno oplodijo žensko.

Pa še to - na zahodu je sterilizacija moških dosti bolj pogosta kot pri nas. Razlog je predvsem neosveščenost.

Če imate še kakšno vprašanje, sem tukaj.

(odgovor članu lolita_0)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.2.2007 20:10:04   
tadruga
midva sva stara šele 26 (on) in 22 let in aprila pričakujeva drugega dojenčka. odkar sem drugič noseča, je mož že večkrat omenil, da bi šel on na vazektomijo (pazdejel, ko berem odgovore, zgleda, da še devet let ne bo mogel iti), meni ni niti omenil, da bi šla na operacijo jaz.

ampak joooj, meni se zdi tako grozljivo. prvič zato, ker bi raje, da bi bil tretji morebitni otrok spočet med seksom, ne pa na gin. stolu ali kje drugje, če imam že to srečo, da mi za zanositev ni treba hodit od enega dohtarja do drugega. drugič pa zato, ker imam občutek, da človek po takem ali drugačnem posegu v telo ni več cel in sama nočem it na nobeno operacijo, naj bo še tako majhna, če ni hudo nujno.

seveda, njegovo telo je njegovo, če bo res hotel it, naj gre. kolikor ga poznam, bi se strinjal celo s tem, da spom z nekom drugim, če ne bom hotela umetne oploditve z njegovim semenom.

(odgovor članu alexis)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.2.2007 13:48:11   
muška
Vidiš moj mož je tudi trdno odločen, da pa on ne bo šel na sterilizacijo/vazektomijo.

Pa mu ne morem dopovedat, da jaz zaenkrat še ne morem, ker sem premlada, da zakaj bi se morala jaz nalivati oz. basati s kemikalijami ali si v telo vgrajevati neke tujke, če pa ON noče več otrok, torej naj naredi nekaj sam.

Ampak NE, on ima fiksno idejo, da potem ne bo isto, da ne bo imel več izlivov,... skratka bla bla

A obstaja kakšna literatura o tem, da mu pomolim pod nos, da bo vse ostalo isto?

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 31
6.2.2007 13:56:13   
Lunc_a
Kopirano:
Kaj je vazektomija?
Vazektomija ali sterilizacija moškega je poseg, s katerim moškim zagotovijo trajno zaščito pred neželeno nosečnostjo. Med posegom prekinejo semenovoda, tako da po posegu v izlivu semenčic več ne najdemo. Poseg je zelo učinkovit, njegovo ustreznost pa lahko kadarkoli preverimo.

Katerim moškim vazektomijo priporočajo?
Vazektomijo priporočajo moškim, ki si otrok več ne želijo. Naša zakonodaja dovoljuje vazektomijo vsem, ki so dopolnili 35 let, mlajšim pa le takrat, kadar druge oblike zaščite pred neželeno nosečnostjo, zaradi ogrožanja zdravja niso sprejemljive.

Kje zaprositi za vazektomijo?
Prošnjo za vazektomijo lahko oddate pri komisiji za umetno prekinitev nosečnosti. Komisija moškim, ki pogoje izpolnjujejo, vazektomijo odobri, zdravnik pa jo lahko opravi najprej šest mesecev po odobritvi. Izjemoma jo komisija, če za to obstajajo utemeljeni zdravstveni razlogi, odobri takoj. Vazektomijo opravi za to usposobljeni zdravnik na podlagi napotnice izbranega zdravnika.

Kakšen poseg je vazektomija?
Vazektomija je ambulantni poseg, ki ga opravimo v lokalni anesteziji. Na spodnji strani mošnje skozi do dva centimetra dolg rez izrežejo do centimeter dolga koščka semenovoda, prosta konca pa zašijejo. Rano zašijejo z dvema šivoma, pacient pa lahko takoj po posegu odide domov. Pred postopkom lahko odda seme v banko za primer, da bi ga še potreboval.

Za prvih nekaj spolnih odnosov po posegu priporočajo še dodatno zaščito (npr. kondom), po približno desetih odnosih pa pregled izliva, da tako ocenijo uspeh postopka.

Kakšni so možni zapleti in stranski učinki vazektomije?
Najpogostejši zaplet vazektomije je krvavitev oziroma hematom. Manjši hematom večjih težav ne povzroča in ne zahteva zdravljenja. Pri večjem (pri manj kot odstotku posegov) svetujejo počitek, sredstva proti bolečini, le izjemoma pa hospitalizacijo. Poznih zapletov vazektomija ne povzroča.

Po vazektomiji ostane hormonsko stanje pacientov nespremenjeno. Spolna sla se ne zmanjša, izliv in občutki ob njem pa se ne spremenijo. Zelo redki so primeri zmanjšane potence, ki pa so kratkotrajni in povsem zaradi psiholoških vzrokov.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 32
6.2.2007 14:18:45   
muška
Lunca hvala!!!! Kje si pa to našla?

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.2.2007 21:20:56   
tadruga
muška, sej obstaja še ena najzaneslivejša metoda kontracepcije, pri kateri ni treba nikogar rezat ali komu jemat kemikalij - vzdržnost.  če mu to omeniš, bo verjetno hitro spremenil mnenje o sterilizaciji.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 34
5.6.2007 7:31:38   
yozo
Kaj je zdej moški, a nimate jajc, jst sem šel na vazektomijo, in vam povem da je poseg mačji kašelj, traja 15 do 20 minut, brez vsake bolećine. No pa tud če pomislim koliko kemije dajo ženske v sebe z jemanjem tablet, kondomi so pa kondomi...
Pri porodu sem bil 3 x in mi ni žal, da sem bil prisotem pri tako lapih trenutkih, ki jih nebi hotel zamuditi za nič na svetu, s tem pa sem tudi videl kako se ženska namuči spraviti otroka na svet. Prvič in drugič je šlo gladko in hitro no ne glih brez bolečin, tretjič pa je trajalo malo dlje 8 ur.

(odgovor članu zanika)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.6.2007 7:45:41   
daddy
   Še kej druga povej .... koliko časa potem hodiš kot kavboj, ki je dolgo jezdil konja? Koliko časa imaš težave s sedenjem ( če sploh )? In predvsem .... kako the **** potem izgleda, ko ti pride user posted image user posted image  ???

(odgovor članu yozo)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.6.2007 12:19:27   
yozo
Vidim da te zanima, a si kandidat, pa razmišljaš kako bo pol, mam namreč enga prjatla ki ima že 2 leti doma odločbo za sterilizacijo ampak se ne more odločit (ga mau stiska mu dela 5,6  5,6)

Ja tako, kot kauboj ti ni treba hodit, le ko se vsedeš al pa ustaneš moraš bit mau bolj previden da se ne priščipneš to traja ene 2 do 3 dni pol pa je že bolš, kar se izliva tiče mam prjatla, ki je to dau skozi in sem že mau vedu da ni problema, sem pa tud sam iz firbca poizkusu takoj drug dan, ročno delouser posted image , seveda mau bolj previdno, in sploh ni problema, izliv je glih tak kot prej, seveda sem to nadaljeval vsak dan, no tud žena je pomagala, da čim prej  prideva do tistih 15-tih izlivov da dam seme na pregled če je res vse 100%, da bova pol lahko sexsala brez kondoma.
Zaenkrat pa kot sem rekel ni problema pride mi isto kot prej.
Zdej je 12-ti dan po posegu in nimam nobenih problemou, mogoče imam še rahlo občutljiva moda na stisk vse ostalo pa je OK, tudi delam lahko razna dela kot je polaganje ploščic, delo z krampom in lopato (bolj fizično). Drgač pa ne smeš glih tečt al pa fuzbal špilat, da ti jajčka ne otresajo.
Kar se tiče The ****-a, ni problema, vem kaj te zanima, ali ti še vedno pride!!!, SEVEDA ti pride, glih tko kot prej, le semena so gluha.user posted image

Še nekaj strokovnih iz drugih www://  strani:
http://www.projektvirus.org/zascita.php?page=drugemetode
http://www.spolnost.net/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=30
http://www.ona-on.net/clanek.php?parentid=6&subid=26&articleid=618

Kaj je dobro vedeti o vazektomiji?

user posted image Kaj je vazektomija?

Vazektomija ali sterilizacija moškega je poseg, s katerim moškim zagotovijo trajno zaščito pred neželeno nosečnostjo. Med posegom prekinejo semenovoda, tako da po posegu v izlivu semenčic več ne najdemo. Poseg je zelo učinkovit, njegovo ustreznost pa lahko kadarkoli preverimo.

Katerim moškim vazektomijo priporočajo?
Vazektomijo priporočajo moškim, ki si otrok več ne želijo. Naša zakonodaja dovoljuje vazektomijo vsem, ki so dopolnili 35 let, mlajšim pa le takrat, kadar druge oblike zaščite pred neželeno nosečnostjo, zaradi ogrožanja zdravja niso sprejemljive.

Kje zaprositi za vazektomijo?
Prošnjo za vazektomijo lahko oddate pri komisiji za umetno prekinitev nosečnosti. Komisija moškim, ki pogoje izpolnjujejo, vazektomijo odobri, zdravnik pa jo lahko opravi najprej šest mesecev po odobritvi. Izjemoma jo komisija, če za to obstajajo utemeljeni zdravstveni razlogi, odobri takoj. Vazektomijo opravi za to usposobljeni zdravnik na podlagi napotnice izbranega zdravnika.

Kakšen poseg je vazektomija?
Vazektomija je ambulantni poseg, ki ga opravimo v lokalni anesteziji. Na spodnji strani mošnje skozi do dva centimetra dolg rez izrežejo do centimeter dolga koščka semenovoda, prosta konca pa zašijejo. Rano zašijejo z dvema šivoma, pacient pa lahko takoj po posegu odide domov. Pred postopkom lahko odda seme v banko za primer, da bi ga še potreboval.

Za prvih nekaj spolnih odnosov po posegu priporočajo še dodatno zaščito (npr. kondom), po približno desetih odnosih pa pregled izliva, da tako ocenijo uspeh postopka.

Kakšni so možni zapleti in stranski učinki vazektomije?
Najpogostejši zaplet vazektomije je krvavitev oziroma hematom. Manjši hematom večjih težav ne povzroča in ne zahteva zdravljenja. Pri večjem (pri manj kot odstotku posegov) svetujejo počitek, sredstva proti bolečini, le izjemoma pa hospitalizacijo. Poznih zapletov vazektomija ne povzroča.

Po vazektomiji ostane hormonsko stanje pacientov nespremenjeno. Spolna sla se ne zmanjša, izliv in občutki ob njem pa se ne spremenijo. Zelo redki so primeri zmanjšane potence, ki pa so kratkotrajni in povsem zaradi psiholoških vzrok

Vazektomija ali sterilizacija moškega je poseg, s katerim moški zagotovimo trajno zaščito pred nezaželeno nosečnostjo. Med posegom prekinemo semenovoda, tako da po posegu v izlivu semenčic več ne najdemo. Poseg je zelo učinkovit, njegovo ustreznost pa lahko kadarkoli preverimo

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.6.2007 12:46:26   
daddy
  a če me zanima .... hja, no, ena od opcij vsekakor je. Sicer mi je že tast pred časom namignil, da če bo njegova hči še enkrat noseča, mi bo dal jajčka na tnalo, pa sekiro v roke in ...... whatever, no.

(odgovor članu yozo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
5.6.2007 12:56:36   
Zahi
hehe... hud tast user posted image

in.. bi šel na to operacijo al kaj?? user posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
5.6.2007 13:08:03   
daddy
kot sem rekel, ena od opcij pač je .... sam men to nekako noče in noče bit smešno  user posted image user posted image

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 40
5.6.2007 13:25:41   
Zahi
no ja.. sam ne grem niti k dohtarju.. kaj šele operacija.. sem imel že parkrat zlomljene kosti.. pa sem se kar sam pozdravu.. dohtar mene ne vidi user posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.6.2007 13:29:13   
daddy
ja .... kak bi si pa to sam "pozdravu"? jajčka med dva cigla user posted image

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.6.2007 13:32:56   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

ja .... kak bi si pa to sam "pozdravu"? jajčka med dva cigla user posted image

saj to je to.. nebi zdravu.. ker ni nič narobe user posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 43
5.6.2007 14:31:10   
yozo
Seveda jačka med dva cegla po možnosti betonska pa udri po siromaku.
Ne da ni nič narobe s tabo, je je, pa orng, al si pa preveč ponosen moški (ne jst si pa ne bom šu jajca rezat), si pa debil, če to misliš. Pomisli raje na vse prednosti ki ti jih ponuja vazektomija varen sex, bolj zdravo življenje za tvojo drago (če jo imaš, in če jo imaš rad). Razen če imaš raje moško populacijo potem zaenkrat še ni problema, razen če bodo pogruntali da tud moški lahko rodi. HAHAHA...
Seveda je tud druga varijanta, mogoče še nimaš otrok, al se pa šparaš za kakšno drugo... 

Vedno se najde kakšen bedak, da ti zagreni življenje.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
5.6.2007 14:41:14   
purple
Ja,Daddy že maš tolk otrokuser posted image ,da ti tast lahk grozi!

(odgovor članu yozo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
5.6.2007 14:42:19   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: yozo
vazektomija varen sex, bolj zdravo življenje za tvojo drago (če jo imaš, in če jo imaš rad). 

user posted image user posted image user posted image  

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu yozo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
5.6.2007 14:43:01   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: yozo

Seveda jačka med dva cegla po možnosti betonska pa udri po siromaku.
Ne da ni nič narobe s tabo, je je, pa orng, al si pa preveč ponosen moški (ne jst si pa ne bom šu jajca rezat), si pa debil, če to misliš. Pomisli raje na vse prednosti ki ti jih ponuja vazektomija varen sex, bolj zdravo življenje za tvojo drago (če jo imaš, in če jo imaš rad). Razen če imaš raje moško populacijo potem zaenkrat še ni problema, razen če bodo pogruntali da tud moški lahko rodi. HAHAHA...
Seveda je tud druga varijanta, mogoče še nimaš otrok, al se pa šparaš za kakšno drugo... 

sorry.. žal.. ne user posted image  jok brate odpade..

sem pač debil user posted image

(odgovor članu yozo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
5.6.2007 14:45:28   
tanikaa
A zdaj je že tak, da če maš drugačno mnenje, da si debil user posted image  Pišuka, se bom pa z vsem strinjala. Debil pa nočem bit.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
5.6.2007 14:49:05   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

A zdaj je že tak, da če maš drugačno mnenje, da si debil user posted image  Pišuka, se bom pa z vsem strinjala. Debil pa nočem bit.

sej pravim user posted image

če sem zaradi tega debil.. sem rade volje debil user posted image

če je pa model zakompleksan zaradi česarkoli.. sem pa lahko še enkrat debil če hoče.. user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
5.6.2007 17:13:07   
ronja
Po moje je yozo hotel rečt, da vsak pameten človek vidi, da je prednosti več kot slabosti, čisto racionalno gledano - in tu mu skoraj moramo dat prav...
Vendar pa je pri nekaterih strah ali ego še vedno močnejši in odločitev je seveda njihova. Kot je moja to, da ne bom na tabletkahuser posted image (na srečo me nikoli noben ni silil)

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

nosečnost
tanjusi

Ali se ozirate na delodajalca, oz. svoje delo ko načrtujete nosečnost?

da (30%)

(70%)

Število vseh glasov: 219

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!