tatam -> Tudi mi smo končno doma! (11.1.2007 12:49:24)
|
Pozdravljeni! Včeraj nam je končno uspelo priti domov. Malo dlje časa smo bili v bolnici predvsem zaradi močne zlatenice pri Aneju. Kot ste mogoče brale so mi porod sprožili 1.1.-36.teden zaradi previsokega pritiska,ki mi ga kljub tabletam niso mogli zbit.Občasno sem imela svoje popadke,ki so pa čez čas vedno znova ponehali.Zato so mi najprej predrli mehur in nastavli umetne popadke.Po dobrih štirih urah je na svet prikukal Tosja z 3200g in 48 cm.Potem pa se je zakompliciralo,saj je bil Anej v prečni legi in so ga morali obračat.To jim je kar hitro uspelo,a potem ga nekak niso mogli ven spravit. Meni so popadki skoraj ponehali,kar je dodatno zaustavilo vse skupaj. Skratka 20 min pozneje je s pomočjo vakuuma rojen Anej z 2910g in 48,5 cm. Ampak potem pa tišina....Anej ne diha!!!Pet minut so ga oživljali,aspirirali,intubirali...In potem končno JOK!!!Zame je bilo teh pet minut najdaljših in najhujših v mojem življenju,saj sem bila prepričana...Ker mi nihče ni hotel povedat ničesar si pač misliš najhuje!Moža so pa že prej ven poslali in ko je odzunaj slišal moj jok,njegovega pa ne si tudi lahko mislite kaj mu je šlo po glavi! Skratka potem,ko je zadihal so ga takoj odpeljali v intenzivno. Po kake pol ure je mož končno zvedel,da je stanje stabilno!Olajšanje! Kasneje so mu delali EEG in UZ glavein je vsev mejah normale,tako da je prognoza za naprej zelo dobra! Aneju je v spomin ostal hematom na glavi. Sedaj se doma privajamo na novo okolje,oba imata kar močne krče tako da je kar pestro!Aja,ker sta bla večino časa v intenzivni,kjer so za dojenje klicali včasih redno,al pa tudi ne mi seveda sedaj zmanjkuje mleka za oba!Tako da ponoči jemo na flaško,podnevi se dojimo!Pa ravno meni se to zgodi,ko sem ful proti flašam in dodajanju...Mam kar slabo vest saj prvidva flaške niti poznala nista! Tolko zaenkrat,ravno se bo vklopil alarm za zizanje!In ostale mamice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] -Emamair in Bianka kako ste se navadle in kako vam uspeva?
|
|
|
|