jamie oliver - v nedeljo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> jamie oliver - v nedeljo (11.1.2007 11:31:13)

punce je katera gledala J. Oliverja v nedeljo (mislim, da je bila nedelja) to oddajo ko je kuhal za neko glasbeno skupino. Sem ujela samo konec...pečenka, nek čudna priloga, ki jo je vzel iz pekača za muffine (v pekač je dal najprej olje, ga segrel v pečici potem je zlil noter neko testo in dal nazaj v pečico, ta "stvar " je potem ful narastla), no me zanima , če ima katera ta recept...

L & L -> RE: jamie oliver - v nedeljo (11.1.2007 11:54:31)

Oj men je blo videt kot masa za palačinke nisen pa zihr, sem gledala na njegovi strani pa ne najdem

kalbo -> RE: jamie oliver - v nedeljo (11.1.2007 11:55:00)

Ena od prilog so ble polnjene pečene čebule.

Anonimen -> RE: jamie oliver - v nedeljo (11.1.2007 12:00:17)

kalbo, ja tudi čebule so bile, ampak to je bilo nekakšno cvrto-pečeno testo kot nek narastek....

Anonimen -> RE: jamie oliver - v nedeljo (11.1.2007 16:02:41)

Ejla!

Jst sm gledala.... v mixer je zmetal margarino, moko, sladkor in jajca, sm nevem po kolko g. Pol je pekač od muffnov z oljem vred dal v pečico na max. in ko je blo olje vroče je nalil not to maso. Ta zadeva je po 15 min. ful narasla..... To je vse kar se spomnim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lp

Jessy -> RE: jamie oliver - v nedeljo (12.1.2007 23:32:17)

No, jaz se pa spomnim, da je odtehtal 150 g moke in dodal 2 jajci, nato pa še pokomentiral, da on da vedno eno jajce več (torej 3), ker tako bolj vzhaja. Za margarino in sladkor pa ne vem, kolk je dajal.
Pol pa vem, da je dal v tist pekač olje in za nekej časa postavil v vročo pečico na 200 st. C, nato pa vlil to maso v vroče olje in dal nazaj peči in je rekel, da mora biti temno zapečene barve.

Drgač je pa men bolj tista polnjena čebula padla v oči. Res domiselno in prepričana sem, da tudi dobro. Če bo katera probala, naj sporoči, kakšno je.

saving -> RE: jamie oliver - v nedeljo (13.1.2007 0:16:11)

A ni to slavni Yorkshirski pudding?

marty5 -> RE: jamie oliver - v nedeljo (13.1.2007 17:35:21)

Mislim, da so yorkshire-ski kolači....ne spomnem se dobro. Tudi meni je ta recept ostal v spominu, samo tega olja pa se mi zdi, da je kar veliko - za en dober prst v vsakem modelčku - ali se motim? Je katera sprobala?

Stran: [1]