Suha koža na lasišču ali temenca? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


majda12 -> Suha koža na lasišču ali temenca? (10.1.2007 18:35:51)

LP.Spet nova nadloga v naši hiši,po glavi ima zelo suho kožo,ki pa se mu lušči je čisto bele barve ni kakega znaka,da bi blo rumeno kot naj bi menda izgledala temeca saj niti nevem kako izgledajo,vglavnem:če uporabim katerokoli olje ga je potrbno sprati ali z milom ali z šamponom, torej bo posledično spet suha koža ,povejte kako ste se lotile tega problema?LP[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 




ribica. -> RE: Suha koža na lasišču ali temenca? (10.1.2007 20:00:59)


Jaz našemu kr z enim mlekom namazem. Je tako nemastno in bolj tekoce, pa men fajn disi. Nekaj casa rabi da se vpije, potem pa laskov nima mastnih. Jaz mu potem s krtačko mal počešem, pa je ok.




Marjacek -> RE: Suha koža na lasišču ali temenca? (11.1.2007 9:00:02)

Čao!

Mi uporabljamo proizvode Excipial Hydrolotion in Lipolotion. Oba se popolnoma vpijeta v kožo in sta brez nekih dodatkov (konzervansov itd.) zaradi česarar nam je zdravnica rekla, da bi lahko dobili kakšne alergije.

LP, Marjan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Natti -> RE: Suha koža na lasišču ali temenca? (11.1.2007 9:50:19)

hoy!!!

Lahko da so temenca, vendar na začetku še niso rumena..
naš malček je imel samo na začetku mal suho lasišče( kot praviš ti- kot da bi se lupila kožica), Pa sem vato fino z Mandeljevim oljem namočila in položila po glavici in še malo vlila in potem kapico gor tam nekje eno uro pred kopanjem. Pred kopanjem daš dol in si daš na prst pleničko in narahlo s krožnimi gibi pomasiraš kožico in tako odstraniš suhi del.
mi je tko svetovala petronažna in res je delovalo in zdej ni več problemov.

pa,pa




majda12 -> RE: Suha koža na lasišču ali temenca? (11.1.2007 10:40:27)

LP!Hvala bomo  sprobali.LP[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Baucka -> RE: Suha koža na lasišču ali temenca? (11.1.2007 15:20:20)

Ema ima suho kožo povsod po telesu in seveda tudi na glavi. Pediatrinja je povedala, da se otrokom s suho kožo večkrat naredijo temenci tudi kasneje ko so že večji.
Pri cca 2 mesecih je dobila tako hide temence, da so bili po celi glavi, nekje rumeni, nekje pa se je luščilo beli.

Če ima tvoj otrok suho kožo, prenehaj uporabljati milo, saj dodatno suši. Znak suhe kože je tudi, da rado poči za ušesom, če kakšen dan pozabiš namazat.

Mi uporabljamo linola fett. Ko ima te luske, jo namažem z bepantenom par ur pred kopanjem, sperem pa z linola fett, katerega dam nerazrečenega na krpico in ji umijem glavo in nato  vredu splahnem. Ravno ta mesec smo imeli glavo v teh belih luskah pa je stara 8,5 mesev.






krfjolca -> RE: Suha koža na lasišču ali temenca? (11.1.2007 21:42:16)

Pri nas se je pa precej izboljšalo z Mustelinim šampončkom za temenca. Je imel tudi na začetku take bele luskinice, je pa čez par dni ratalo rumenkasto. Sem mazala z oljem, pa ni šlo nič dol, potem sem pa ta šampon kupila, pa Chiccotov glavniček z gostimi, mehkimi ščetinami. Še vedno ima suho kožo, ampak se pa izboljšuje.




Stran: [1]