janca -> RE: SESANJE PRSTA (10.1.2007 17:46:56)
|
Probaj ga odvadit sesanja prsta drugače boš imela kasneje hude probleme. Tudi moja hči je sesala palec vendar takrat (ima 14 let) nisem posvečala posebne pozornosti glede tega. Čeprav so mi vsi govorili, da to ni dobro. Jaz sem si svoje mislila. Sesala je samo takrat, ko je bila zaspana, ponoči in kadar je jokala. Posledica tega je veliko tanjši palček, vidi se še danes in pa zgornja čeljust potisnjena malo bol naprej, saj palček pri sesanju poriva čeljust naprej. To bo vidno veliko kasneje. Zaradi tega smo imeli tudi probleme z rastjo zob. Samo ne vprašaj. Hodili smo k ortodonto, zaradi nepravilne rasti zob, ki je bila tudi povezana s sesanjem, tko, da so si z žico vezali zobe zaradi pravilne rasti. Tko da probaj ga odvadit, za nasvet lahko vprašaš tudi ortodonta. Mislim, da sem ji jaz mogla ponoči s "mikroporjem" lepit usta. Vem pa, da sem jo skoz spremljala in ji vlekla palčka iz ust. Sam vem, da sem se premalo trudila, če bi mela šeenkrat možnost, bi bila bolj vstrajna. Veliko sreče.
|
|
|
|