Naja31 -> RE: ZAKAJ nuhalna svetlina? (5.2.2007 21:50:06)
|
Vse preiskave v času nosečnosti so smiselne, če veš, da boš v primeru slabega rezultat tudi ukrepala. Če ne boš, potem ne pojdi na NS. Jaz sem bila na NS, in tudi potem na DHT. Doma imam zdravega skoraj 2 letnika. Tudi v naslednjih nosečnostih (upam, da bodo) bom šla na vse potrebne preiskave. In ja, če bodo slabi rezultati ( na AC) bom naredila splav. Pa ne gre samo za DS (ker NS itak ni zanesljiva), ravno tako gre za odkrivanje drugih napak, ki so nezdružljive z življenjem. DS je samo ena izmed bolezni (ali stanj). In potem je veliko lažje "ukrepati" npr.v 14 ali 18. tednu, kot da plod umre proti koncu nosečnosti. Če je medicina v vseh teh letih toliko napredovala, da je mogoče preprečiti rojstvo takega otroka, ki bo kasneje v življenju samo trpel, potem bom jaz to izkoristila. Kar nikakor ne pomeni, da otroka, ki bi se rodil prizadet, ne bi sprejela. Ravno tako bi bil moj in bi ga neizmerno ljubila, ker je moj. Ampak če imam možnost izbire... Pa ne bi temu rekla egoziem. Sicer se boš sama najbolje odločila, naša mnenja ti bodo pa pri tem upam, da pomagala.
|
|
|
|