kdaj se otrok sam zamoti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


monika30 -> kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 20:53:57)

Vem, da so otroci zelo različni, ampak vseeno, pri kateri starosti so se vaši malčki vsaj 15 minut sami zamotili?
Mi imamo skoraj sedemmesečnika in se še ne igra sam. Se mi zdi, da je bilo pri 3 mesecih bolje kot sedaj. Od 5. meseca je pa huje. Vedno, ko skočim malo ven iz sobe, npr. na wc ali kakšno stvar iskat se začne histerično jokati. Res  je, da je veliko večino časa pri meni in je zelo navezan name.

Vsi mi govorijo, da naj ga počasi začnem navajati, da se igra sam. Ampak kako pa naj to naredim??? Saj ga ne morem prisilit, razume pa tudi še ne.

Hvala za vaše odgovore in lp.




Luskan -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 21:01:50)

Mi smo stari skoraj 5 mesecev, pa že ima obdobja, ko se zamoti sam. Tudi to se je začelo dogajat, da se, ko se popoldan zbudi, tudi po 10 minut pogovarja sam s sabo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in ne potrebuje družbe.




Luskan -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 21:06:23)

Zdaj sem prebrala, kaj je napisala Ankica na temi Boji se tujcev - mogoče pa je v tej fazi, preberi si.




rainbow -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 21:17:10)

Mislim, da je to normalno, ne vem točno, kdaj jim je jasno, da če te ne vidi, vseeno ve, da obstajaš, nekje okoli 9-tega meseca??
Malo je že fajn, da ga pustiš, probaš, mu daš kakšno igračko, se oddaljiš, vendar za toliko časa, da mu bo še udobno; ali pa ga pomiriš z druge sobe, da takoj prideš; zdaj je tudi fajn igrica skrivanja.
So pa otroci različni.




Marogica -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 21:26:01)

Okrog 7, 8 meseca začne otrok "realizirati", da mame ni, če je nima v vidnem polju. In takrat zanj nastopi panika, ker misli, da je ne bo nazaj. Normalno, saj tega ne more razumeti. Jaz sem v tej fazi pač jemala otroka s seboj. če sem bila sama( brez moža), tudi na stranišče, če je bilo treba. Mine, brez skrbi.
Od takrat dalje, se je moje "uživanje" na stranišču končalo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




vanč -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 21:27:00)

Moj je star 15 mesecev in šele sedaj se sam  zamoti za največ 10 minut. Drugače pa skozi leze za mano, nenehno hoče vzbujati našo pozornost, če se umaknem v drug prostor kliče mama? mama? mama?, če se mu slučajno ne oglasim je pa maaamaaa!!!! Ah, res je zahteven. Tudi kot dojenček ni hotel nikoli biti sam kljub razno raznim poizkusom. Mislim, da so tudi tu kaže v veliki meri karakter.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




natalia -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 22:02:04)

Moj je star 15 mesecev in šele sedaj se sam  zamoti za največ 10 minut. Drugače pa skozi leze za mano, nenehno hoče vzbujati našo pozornost, če se umaknem v drug prostor kliče mama? mama? mama?, če se mu slučajno ne oglasim je pa maaamaaa!!!! Ah, res je zahteven. Tudi kot dojenček ni hotel nikoli biti sam kljub razno raznim poizkusom. Mislim, da so tudi tu kaže v veliki meri karakter.



saj, zdaj se pritožujemo, potem pa bomo me hodile za njimi, kaj?




Anonimen -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (9.1.2007 22:05:55)

moji dve se od nekdaj. ena je stara 2 pa pol ena pa 8 mesecev.tudi tamala se že igra sama, je mobilna in leze sem pa ke po sobi in se igra enkrat z eno drugič z drugo igračo ki ležijo po tleh, pa odpuza malo do stolov pa jih vleče sem pa ke pa prileze za mano v kuhinjo pa na hodnik. prov fletna je. tavelka pa lahko bere bere bere, gleda gleda gleda in se igra z little people figuricami tut po 2 uri skup




domci -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (10.1.2007 10:48:08)

naš je star 8 mesecev in sploh ni problema. Smo mu kupili tisto preprogo, ki zgleda ko kak šotor in ma gor igrače navezane. Sem ga kje odspod dala ležat pa se je igral že pri 4 mesecih. Zdaj pa sem mu mogla tiste palce preč dat, ker se že kotali in raziskuje sedaj ma najraje omarice in hladilnik ni lepšega, ko jo odpre pa čisto vse ven zmeče. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Če ga dam pa v stolček je pa hudo se dere, ko jeshar če kam grem. Hoče biti skoz na tleh




žiža -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (10.1.2007 14:06:13)

Čist odvisno. kakšen dan, recimo danes že eno uro leži v zibki in klepeta z vrtiljakom. Jutri ga pa recimo tud za 3 minute ne bom mogla iz rok spustit. star je pa 4 mesece. No sej kakšen dan še tavelika (2 leti) ne zdrži 5 miut sama, razen pred tvjem.




sisi80 -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (10.1.2007 14:30:25)

Jan se najdlje zamoti sam zjutraj, ko se zbudi. Sam čveka, se igra z dudami, vrtiljakom, gosenico tudi do ene ure. Takrat v bistvu naredim največ. Pripravim stvari za kosilo, pospravim. Čez dan je tako, da se igra veliko tudi sam, vendar sem ves čas na vidiku. Ne zdrži več kot par minut, da me ni zraven.




bini -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (10.1.2007 14:33:36)

jest pa mislim, da je tud od karakterja odvisno...
naša tavelika se tam do enega leta skoraj nič ni znala sama zamotit - skoz animiranje... no, sedaj je drugač, se zelo lepo zaigra sama al pa z bratcom...
za našega malega sončka pa lahko rečem, da se že od začetka zna zelo sam zamotit - opazuje, gleda, se pogovarja,.... posebej sedaj, ko končno obvlada sedenje, ko bo pa še plazit znal bo pa sploh najbolj zadovoljen otrok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lenika -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (10.1.2007 15:22:00)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 8 mesecev in je že nekje od 3. meseca tako, da se najdlje sam zamoti zjutraj, ko je spočit: Zjutraj se sam igra tudi 1 uro in sem resnično vesela za to urico, da pozajtrkujem, spijem kavico, se uredim in pripravim za kosilo. Čez dan je tega samostojnega igranja manj, a še vedno se največkrat za kakšnih 10-15 minut zamoti, tako, da lako na hitro kaj pojem ali pripravim njemu kosilo ali malico.




Anonimen -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (10.1.2007 16:08:56)

Kot so ti že druge napisale, je tvoj malček sedaj v obdobju separacijske krize. Misli, da si izginila za večno, če te ne vidi čisto vsak trenutek.

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara 8. mesecev in tudi začne jokat (ampak ne zmeraj, če je lačna in zaspana, potem takoj, če je sita in naspana, sploh ne), če za nekaj časa izginem. Če grem na wc ali v kuhinjo kaj iskat, vmes govorim, da me sliši in običajno tak obisk mine brez joka.

Zaigra pa se sama, kakor kdaj. Kot sem rekla, dobre volje je, ko so njene osnovne potrebe zadovoljene in takrat se sama igra tudi po eno uro skupaj. Dam jo med njene igrače in potem jih sama odkriva. Ko je slabe volje, bi neprestano plezala po meni, se dojila, stiskala in jo nobena igrača ne premami.




Marelica -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (10.1.2007 19:03:18)

Naša (9 mesecev) ima pa že od kakega 5. meseca obdobja, ko si celo zaželi malo samotnega igranja, no, tudi kako uro. Takrat sem lahko v čisto drugem prostoru in počnem vse živo, pa se sploh ne pritožuje. Včasih pa jo kar na lepem piči, sploh če jo ogovorim, da pa zdaj pa ne bi bila več sama. Zato jo v teh obdobjih kar pustim in se čisto neopazno prikradem malo pokukat k njej. Tako zadovoljno izgleda, ko se s čim zamoti in pogovarja s stvarmi. Mi je všeč, ker takrat dosti bolj raziskuje predmete, kot če sem zraven.




Mateja82 -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (11.1.2007 9:12:16)

Pri nas je že skoz tako pa je stara 10 mesecev. Zadnj mesec odkar je začela plazit je malo boljše, ker če grem kam ven pa prileze za mano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




Jančika_ -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (11.1.2007 9:25:52)

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

moji dve se od nekdaj. ena je stara 2 pa pol ena pa 8 mesecev.tudi tamala se že igra sama, je mobilna in leze sem pa ke po sobi in se igra enkrat z eno drugič z drugo igračo ki ležijo po tleh, pa odpuza malo do stolov pa jih vleče sem pa ke pa prileze za mano v kuhinjo pa na hodnik. prov fletna je. tavelka pa lahko bere bere bere, gleda gleda gleda in se igra z little people figuricami tut po 2 uri skup

Tvoj in moj stari delata otroke s podobnim karakterjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Po moje je to od laufa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Skratka, moja dva sta tudi taka; no, odkar je Vasja v vrtcu, bolj išče najno družbo pri igri kot prej, kar je logično, saj se manj vidimo. Tamali (6m) je pa tudi najbolj srečen, če je na tleh; prileze sicer še ne daleč, se pa trudi in to ga popolnoma zaposli.




lolipop -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (11.1.2007 19:02:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
Po moje je to od laufa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .


Daj, zaupaj mi ta recept. A prav razumem, da mora hodit teč?




Jančika_ -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (11.1.2007 20:05:10)

IZVIRNO SPOROČILO: lolipop

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
Po moje je to od laufa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .


Daj, zaupaj mi ta recept. A prav razumem, da mora hodit teč?


Ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Moj sicer ni tako zagnan kot je Junc, zato so pa Larine pupe še bolj nekomplicirane kot sta moja pjeba, hehe. Mu moram za naslednjič reči, da poveča kilometrino; no, jaz sem jo že, mogoče bo že to pomagalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




lolipop -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (11.1.2007 21:42:32)

Saj sem vedla. Premalo je teku. Zdaj mam pa otroka, ki se ne zna zamotit, pa tipa s rastočo prikolco.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




monika30 -> RE: kdaj se otrok sam zamoti (12.1.2007 11:22:04)

Zanimiva teorija o laufanju.

Midva sva z možem tudi oba bolj netalenta za telovadbo, zato pa je tko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Bom mu omenila za naslednjega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Lp.




Stran: [1]