Široko povijanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Široko povijanje (9.1.2007 18:42:58)

Do kdaj ste široko povijale?
Ker mi je ful zanimivo, pri nas je 'standard' 3mesece, menda pa drugje ful manj - kolegica iz Mbja je 3tedne, spet druga iz Lj samo 14dni??? Zanima me, pa zakaj takšne razlike???




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.1.2007 18:50:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lstand -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 18:53:25)

Oba otroka sem široko povijala 3 mesece. Do ultrazvoka kolkov. Je pa res, da nista imela kolkov v redu(2A in 1B) ob rojstvu, ampak so se s širokim povijanjem popravili. Lp




Baucka -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 18:56:50)

Ema je rojena konec aprila in kolke je imela takoj 1A. V porodnišnoci so mi rekli, da ni potrebe široko povijat. Ampak jaz sem povijala široko do prve vročine, saj je bil maj kar hladen. Široko pa sem povijala zato, da sem imela kaj za prijet, saj če je bila samo v pamperski, se mi je zdelo da se ji kar hrptenica zvija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Ko pa je postalo vroče, pa več nisem povijala široko. Odločitev je tvoja. Če ima vredu kolke, ga probaj samo v pamperski pestovat, pa boš vidla če vama odgovarja.

Pa še nekaj, ko je široko povit in leži na boku mu daj med nogice zrolano  bonbažno pleničko, da mu zgornja nogica ne bo tak dol visela.




Kalina -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 18:57:40)

Sploh nismo siroko povijali (nedonosenka) in pri 3m, ko je imela UZ so bli kolki superca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 19:18:30)

Mi imamo kolke 1A - je pa rekla pri nas patronažna, da se pač povija do 3meseca -> mi je pa ful zanimivo, kajti predvsem zaradi širokega povijanja nam sedaj tko na tesno hodijo bodyi 56št in pa žabe -> vsekakor bom počakala do prve posvetovalnice ; vsi jo imajo tam okoli 3tedna, mi jo imamo, ko bo naš [sm=duda.gif] star 1mesec in 2 dni -> mi je mal čudno.
je pa res ja, da mu nogica tko smešno visi -> pa še na boku tolk nerad spi[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif], no in zaradi širokega povijanja imamo posteljico dvignjeno za 3 cm, da se otrok ne prevesi (velikokrat potem ne more bruhnit in včasih dojenčki zaradi tega prenehajo dihat - me je kar GROZA???)




Anonimen -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 19:38:30)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

kajti predvsem zaradi širokega povijanja nam sedaj tko na tesno hodijo bodyi 56št in pa žabe


Z bodyji lahko zadevo preprosto rešiš, tako da mu daš gor pampersko, potem zapneš body in na koncu ga na široko poviješ s tetra pleničko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




manetka -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 19:47:44)

Jaz moram tudi široko povijat, en kolk ni čisto tipi topi, ker je bila naša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prevelika zame in ni imela v trebuhu dosti prostora, tako je meni razložila pediatrinja v porodnišnici... mi imamo kontrolo ko bo stara 6 tednov, potem pa kasneje še eno aprila.

Jaz sem tudi pogruntala, da bodije dajem pod široko povijanje, ker drugače bi bilo vse premajhno. če dam pa čez moram imet bodi vsaj 62, da je dovolj dolg.




Luskan -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 20:04:18)

Tudi mi smo imeli kolke 1A že v porodnišnici, pa sem iz istega razloga, kot že ena prej (da je blo za kaj  prijet), široko povijala en mesec, pa patronažna (stara šola!) ga je vedno, tudi po 1. mesecu. So mi pa že v porodnišnici rekli, da mi ni treba, ker so kolki OK.
Aja, še to. Vem, da nekateri povijajo široko samo ponoči, da je plenička bolj "zmogljiva".[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Samoyedka -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 20:06:44)

No, v Avstriji jih sploh ne rabijo široko povijat- in jaz sem mislila, da imajo gor same nedonošenčke, ko sem po trgovinah videla mamice s samimi drobcenimi dojenčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz sem našega nehala previjat na široko nekje pri dveh mesecih- parkrat sem ga ponoči cela blentava pozabila poviti, potem smo ga pa vedno manjkrat tudi čez dan zavijali.




Aja32 -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 20:14:24)

Naš je imel tudi kolke 1A, ampak sva vseeno široko povijala do prvega pregleda pri pediatrinji... Torej 1 mesec, potem pa nič več...

LP A




eya -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 20:17:28)

Široko smo ga povijali precej časa, ker naj bi otropedi tako priporočali-do 2 mesecev široko skoz (takrat smo imeli UZ kolkov in so bili izvidi ok), potem pa samo še čez noč par mesecev.




telebajsek** -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 20:23:56)

Jaz sem mojo hčero povijala samo do ultrazvoka kolkov ko mi je zdravnica dekla da so kolki ok.

Poznam pa primer ko ga ni mamica povijala niti en dan in je bilo tudi vse ok.

Lep pozdrav




frufru -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 20:57:29)

Naš pikopoko je imel kolke 1B, pa mi ni nihče rekel, da je potrebno široko povijat. Samo je bilo po moje le dobro, da sem ga povijala, če se zelene racmanke štejejo za široko povijanje. Na 1. pregledu mi je pa pediater rekel, da ga ni več potrebno široko povijat.




Maxica -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 21:06:22)

Pred dobrimi dvemi leti sem našega ta velikega morala široko povijati tri mesece, do UZ kontrole v porodnišnici, sedaj je pa že na prvem pregledu, pri enem mesecu, pediatrinja kar sama, tako na oko rekla, da so kolki ok (no, že v porodnišnici so dali tisti izvid, da so kolki 1A), tako da mi ni bilo več treba široko povijati. UZ kontrolo imamo pa pri 3 mesecih.




til -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 21:10:08)

Jst sem ga povijala na široko dokler mi niso na UZ kolkov rekli da je uredu to pa je blo pri 4-ih mesecih.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.1.2007 21:39:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




rija -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 21:47:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka

No, v Avstriji jih sploh ne rabijo široko povijat- in jaz sem mislila, da imajo gor same nedonošenčke, ko sem po trgovinah videla mamice s samimi drobcenimi dojenčki 


No tole z Avstrijo pa ne bo držalo....povijat ni treba, če so kolki zreli.
V Avstriji ti pediater takoj z uz pregleda kolke in če je potrebno predpiše široko povijanje.
Je pa res, da tam povijajo povsem drugače kot pri nas. Moj mali je imel kar fajn nezrele kolke in sva dobila ene posebne hlačke z trdim mednožnim delom. So fenomenalne, ker jih daš čez vso obleko in so iz nepremočljivega materiala z zelo trdo opornico, tako, da kolki res ostanejo tam, kjer je potrebno. Plenička se ti pa nekak upogne.
Tiste, ki so imeli  malo manj težavne kolke, pa so povijali s trdo bombažno tkanino in tudi čez vso obleko, prevezano z trakcem.

Resda zgleda to malce mimo, ker je mali kot maškara, pa vendar je veliko bolj praktično....

Btw. če katera rabi tele hlačke za povijanje, naj mi javi.....ampak za res precej nezrele kolke.....pri nas povijanje s 3 pleničkami.....




janca -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 21:53:52)

Odvisno kje rodiš. V Kranju ni nobeden omenil širokega povijanja. Kolke slikajo že v porodnišnici in potem vsako naroči čez približno štiri mesece, če se jedro ne vidi pa še čez dva mesece. Tko, da je trend povijanja odvisn od porodnišnic.




Katrin -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 22:00:58)

Široko sem povijala prve 3 mesece [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp, katrin




trixi -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 22:08:23)

Ma kaj razlike Mb Lj pri nas v šempetrski bolnišnici je bla razlika 4 štuke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ker je bil naš tamali takoj po porodu premeščen na pediatrijo v 8 štuk in so mi ga vsak dan pripeljali samo za čez dan je bil frajer povit v pampersko, povijalno pleničko pa žabice in body, od moje cimre ki je pa bil z njo na oddelku pa v pampersko, tetra pleničko (se ne spomnem al eno al dve)in tetra zloženo na trikotnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Tako da pediatrija nič širokega povijanja, porodnišnica pa ja.Vsi pa še enkrat na kontrolo pri treh mescih ko ti je dohtar povedal kako povijat naprej.Se mi pa nikoli ni zdel predrobčken brez širokega povijanja da nimam kaj prijet,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].....koknckoncev je imel mulo 4020 gr[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   




Anonimen -> RE: Široko povijanje (9.1.2007 22:20:01)

0 dni




dinozaver -> RE: Široko povijanje (10.1.2007 8:51:15)

Moja pikica je bila v napačni legi ko je bila še v meni, kolke so ji slikali še isti dan ko pa se je rodila. So bili ok. Na izvidih pa so mi napisali, da mi priporočajo široko povijanje zaradi lege. Tudi patronažna in potem zdravnica sta mi enako priporočali. In zato jo povijam široko. Ko bo stara 3 mesece gre na slikanje in bomo pol vidli kaj bojo rekli.
Sem pa jo 1x po pomoti pozabla široko povit in sem takoj zamerkala, ker je ni blo kaj za primit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

V bolnici pa so vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] previjali na široko.




domci -> RE: Široko povijanje (10.1.2007 10:35:02)

Jaz sem ga siroko povijala do UZ to je bilo do treh mesecev na srečo je bilo vse O.K Bi pa vsem svetovala naj povijajo saj vas nič ne stane saj zdaj, ko je zima, pa še tako kot je že napisala jih je lažje prijet




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.1.2007 11:13:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>