|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče jesti:(
8.1.2007 12:57:55   
Maxica
Prejšnji teden smo pri nas zboleli - najprej naš dveletnik, nato je začel kašljati in smrkati še naš dvomesečnik, nato sem zbolela še jaz. No, ta velik se je v enem tednu že skoraj čisto pozdravil, midva z user posted image  sva pa še vedno malo čudna. Problem pa je, ker se user posted image  sploh noče več dojiti. Začelo se je na eno stran, prej "priljubljeno", kar tulil je v dojko in se obračal stran, dojil se je le na levi strani. Edino če je malo zakinkal, potem sem ga malo okrog prinesla in je začel vleči tudi na drugi strani. Ponoči ni bilo problema, se je dojil, sicer bolj kot ne v spanju, ampak je vlekel brez problema na obeh straneh. Sedaj se je pa začelo, da tuli že na obeh dojkah. Sem mu probala dati tudi po flaški, pa je isto. Edino v dremežu pa vleče.user posted image  Lula in kaka precej normalno, rekla bi, da je tudi normalno razpoložen. Kaj je krivo, kaj mi je storiti? Je morda mleko kaj čudnega okusa, ker sem tudi jaz bolna, pa pojem kakšen lekadol čez dan? Pri zdravniku smo bili sicer prejšnji teden, vendar je rekla, da ni kakšne pljučnice ali kaj podobnega. Je že katera imela podobno izkušnjo in kaj naj storim? Help, sem že čisto na robu živčnega zloma...user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 13:17:39   
eya
Pa sploh noče jesti? Ali samo manjkrat? Mogoče se zdaj več naje pri enem podoju v krajšem času... Ali pa ima poln nosek, pa ne more sesati... Poskusi spremeniti položaj dojenja...

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 13:33:51   
Anonimen
Verjetno tudi njemu ne paše jest, ker ni čisto taprav. To samo odrasli mislimi, da moramo jest, ko smo bolni in se bašemo, čeprav nam ne paše, otroci pa že vedo, kdaj jim ne. Telo, ko je bolno, nima časa in energije še za prebavljanje in delo s hrano, saj se mora takrat boriti z drugimi zadevami. Jaz ne bi preveč skrbela, vsaj dokler normalno lula in kaka.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 13:58:08   
Maxica
Ma ja, saj jaz si tudi mislim, da ima morda manj apetita, tako kot tudi jaz (sem v teh parih dneh že eno kilo shujšala), pa vendar si misliš, da taka majhna pikica mora jesti kljub vsemu.user posted image  Al kva? Da lih ne dehidrira al karkoli?
Sem pa tudi pomislila, da ga preveč silim in ga skoz hočem pitati - naj ga pustim, da sam zahteva? Je možno, da je začel bolj hlastati in bolj učinkovito, tako da hitreje dobi dovolj? Ne vem, bi sedaj kar pustila ene par ur, pa da se sam začne oglašati zaradi lakote, ne da mu skoz jošk v usta tiščim?!user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 14:00:18   
Anonimen
Je možno, da je začel bolj hlastati in bolj učinkovito, tako da hitreje dobi dovolj? Ne vem, bi sedaj kar pustila ene par ur, pa da se sam začne oglašati zaradi lakote, ne da mu skoz jošk v usta tiščim?!


ja, seveda je možno, da se prej naje, zdaj ko je že večji. Pa ga pusti, da ti sam pove, kdaj bo lačen, pa boš videla. Jaz bi zagotovo.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 14:15:34   
muki1
Dokler so plenice polne....saj veš. Verjetno je bolje, da počakaš, da bo lačen.
Kdaj pa si po prvem porodu dobila M? Ker takrat se okus mleka baje spremeni in nekateri malo štrajkajo, ampak če bi pa bil lačen bi ja jokal kot zmešan.
Verjetno res nima tak apetita.
Upam, da bo kmalu bolje, saj te čisto razumem kako te to iz tira vrže, če novorojenček nekaj brezveze štrajka.

Drži se.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 14:22:42   
Pikabu
Zdaj, ko sem še druge komentarje prebrala, sem se spomnila, da se mogoče res hitreje naje. Naš Maks se je na začetku zelo dolgo dojil, zdaj pa 5 minut in je konec. Jaz bi ga na tvojem mestu tudi kar pustila, da bo sam pokazal, kdaj je lačen.

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 15:19:21   
frrrr
tut naš se hitreje naje kot v začetku... pomoje bolj intenzivno je
če bi bil lačen, bi že povedal



(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 18:16:58   
Maxica
Pikabu, kolikokrat pa potem jesta čez dan? In za koliko časa ima dovolj, če se naje v petih minutah?
Ker spomnim se, da je bilo enkrat pri Maxu tudi podobno - sva se dojila po pol ure, nato pa kar naenkrat preklop - je jedel maksimum deset minut še, jaz pa paniko, seveda. Ampak mislim, da je bil malo starejši kot je Lan sedaj.
Saj pomislila sem, da morda res ni lačen, ampak do sedaj je pač vlekel vedno, ko sem ga pristavila - ni bil nikoli proti, sva se pač stokrat dojila, če se nama je zdelo. Sem prej prav sama pri sebi sklenila, ko se mi je nekako le najedel na eni strani, da ga dam spat, pol pa ga magari ene 4 ure pustim pri miru, in ga potem pristavim - do takrat mu pa ne ponujam hrane. Ampak ne, se mi je pa zbudil čez eno uro, in silil, da bi jedel in je jedel.user posted image  Mah, kdo bi vedel, upam samo, da bo počasi bolje, ker to je too much. Tuljenje v joško, pa malo se priklopi, pa nazaj, jovo na novo...
Hvala vsem za pomoč.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče jesti:(
8.1.2007 22:04:25   
Pikabu
Če je buden, se Maks doji na uro in pol, do dve uri. V bistvu je tako, da postane zaspan, pa bi verjetno zaspal brez da ga priklopim, ampak ga vseeno priklopim, da čez dan čim več poje, da bi ponoči spal daljše runde. Sicer mi je prej čez dan jedel na tri, štiri, tudi šest, sedem ur. To je bilo, če je spal, pa če sem ga dala po uri in pol spat brez dojenja, mi je ravno tako spal dve uri, se pravi da je bilo tri ure in pol med hranjenjem. Jaz mu silila za vsako ceno ne bi, če se nič ne pritožuje, mu pač ne bi ponujala, morda ga tudi poskusiš uspavati brez dojenja, pa boš videla. Ponudi mu takrat, ko sam pokaže, da je lačen. A je po tisti uri, ko se je zbudil in silil, da bi jedel, tudi zares jedel ali sta imela vseeno težave? Jaz pa z Emo ne morem primerjati glede dolžine dojenja, kdaj bi hitreje pojedla, ker je ona že od začetka hitro pojedla. Maks je pa tako začel se mi zdi zadnji mesec.

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




adaptirano mleko
Sanikaa



(68%)

(32%)


Število vseh glasov: 182

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!