Marjanda -> RE: prej rojeni otroci (11.1.2007 18:43:56)
|
Jaz sem rodila v 35 tednu, na center sem dan po porodu sporočila, da sem rodila pred nastopom porodniške, vendar takrat nisem vedela, da lahko podaljšaš, če rodiš pred 37 tednom (mali je bil na intenzivni in me ni zanimalo nič drugega). Po 14 dneh, ko smo prišli iz porodnišnice, smo šli spotoma še na center (še vedno nisem vedela), da smo uredili očetovstvo in ostale papirje-za porodniško..itd.. Nato sem šele nekaj mesecev pred koncem prodniške ugotovila, da nimam podaljšanih 14 dni, ki so mi pripadale, klicala sem na center, ter govorila z osebo, ki mi je urejala papirje, in ki je takrat vedela, da je prezgodaj rojen. Rekla mi je samo, da bi morala to urediti v 3 mesecih po porodu in, da je to pač moja napaka. Iz vsega tega hočem povedati to, da je treba takoj ugotoviti kakšne pravice ti pripadajo, ker kasneje do njih nisi več upravičen, in na našem centru je pač tako, da ti ta oseba, ki je ne bom navajala, niti ne centra, že večkrat naredila komu kakšno napako, vendar je še vedno tam. LP M [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|