Babsy
|
Živjo Epiduralna je kot vsaka druga analgezija in je tako kot pri drugih operacijah nevarnost zapletov. Tudi če te operirajo, moraš podpisati podobno izjavo kot v tem primeru. V bistvu gre za to, da podpišeš, da se strinjaš, da ti jo dajo in da si seznanjena z negativnimi učinki. Preden ti jo dajo, moraš v Postojno na govorilne ure. Imajo jih dvakrat tedensko in tam razložijo kako poteka, kakšen je risk in odgovorijo ti na vsa možna vprašanja. Ti priporočam, da greš in tam izveš strokovne odgovore glede vsega. Ob koncu lahko formular podpišeš ali pa ti ga dajo za domov, da premisliš in ga lahko pošlješ kasneje. Pomembno je, da je list pri njih, ko greš rodit. Med bolečinami bi namreč marsikatera zahtevala epiduralna, vendar takrat nisi ravno priseben, da bi o tem odločal. Sicer pa sem jaz vedno slišala same dobre stvari o vsem. Sam pik inekcije ne boli več kot če ti vzamejo kri, vstavitev katetra pa malo bolj speče, vendar glede na vse bolečine, je to zanemarljivo. Meni se je zgodilo, da sem imela mravljinčaste noge, zlasti nad levo nisem imela kontrole. V času poroda seveda. Po porodu so me pustili v porodni sobi do jutra (nekje 3 ure) in takrat so vse protibolečinske popustile, pa je bilo hudo. Prvi dan sem bila potem čisto povožena, vendar je to normalno za vse. Pri iztisu malčka sem prav tako sodelovala, tako da se mi ne zdi, da bi bila za kaj prikrajšana. Ves čas poroda ti tudi merijo in kontrolirajo krvni tlak, tako da če imaš večje težave ali si bolnica, verjetno ni priporočljiva epiduralna. Moja izkušnja je torej zelo pozitivna, moje razmišljanje pa v smeri zakaj bi morale biti bolečine še večje, če se da pri tem pomagat. Mislim, da se ženskam ni treba delati korajžne s trpljenjem, da dokažejo da so prave mame, mislim, da je to samo po sebi jasno v vsakem primeru. Upam, da sem ti pomagala. Srečno Babsy:sloncek:
|