|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VELIKOST PLODA
7.1.2007 18:46:46   
SPOKEC
ŽIVJO! SEM BOLJ NOVA NA TEM FORUMU. JA, BEREM ŽE KAJ SE DOGAJA TUKAJ, PISALA PA ŠE NISEM. ZANIMA ME VAŠE MNENJE GLEDE SAME VELIKOSTI PLODA. SEM IMELA PREJŠNJI TEDEN UZ- 32. TENEN NOSEČNOSTI IN MI JE GINEKOLOGINJA REKLA, DA IMAM BOLJ MANJŠEGA DOJENČKA. NAJ OMENIM, DA SEM TUDI JAZ MALA 1,59M, OČKA PA VELIK. REKLA JE DA NI KAJ NAROBE. PA VSEENO ME ZANIMA KAKO JE PRI KATERI OD VAS? KER SE OTROK DO DANES ŠE NI OBRNIL, MI JE REKLA, DA BI LAHKO IMELA KAKO PREPREKO, ALI PA DA JE MATERNICA PREMALA, ZATO IMAM ČEZ 2 TEDNA SPET UZ. BI MORALA POISKATI ŠE KAKŠNO DRUGO MNENJE? user posted image  PA TUDI SPOLA MI NI MORALA POVEDATI ZARADI LEGE.

PROSIM ZA POMOČ 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VELIKOST PLODA
7.1.2007 21:38:49   
BAMBOLINO
Glede velikosti otroka lahko naprave samo približo napovejo. Meni je ginekologinja razložila, da v tako visoki nosečnosti je že skoraj nemogoče določiti velikost in težo otroka. Nekateri merijo stopala, nekateri golenico....in sodeč po tem določijo razmerje. No, vsaj mal približno lahko povejo.
Zaradi lege otroka boš verjetno morala še večkrat na ultrazvok. Upam, da bo vse uredu in da se bo otroček hitro obrnal. Drugače ti bodo verjetno morali narediti carski rez.

(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2007 22:03:04   
smrček
Otrok "ima čas", da se obrne vse do zadnjega tedna nosečnosti, če do tega ne pride, ni nujno, da ti naredijo carskega. Ponavadi poskusijo otročka obrnat nekaj dni pred porodom.
Kar se pa velikosti tiče se pa strinjam z mojo predhodnico.
Če smo v šoli spreminjali cm v kg smo dobili cvekuser posted image  kaj ne? Glede na to, da si v 32. tednu, ima še otrok celih 8 tednov, da se poredi in zraste.

Ja, v ponedeljek začnem hujšat. Jasno?

(odgovor članu BAMBOLINO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2007 9:55:04   
Teja29
Živjo!
Tudi jaz sem bolj nova tukaj, čeprav vas skozi prebiram.
Tudi jaz imam bolj majhnega otročka. V soboto sem imela že drugič UZ kontrole rasti v 33.t 4/7, kjer so mi namerili vse mere za 31 t. 4/7.  Točno 2 tedna premalo. Pušenjak je rekel, da ni panike, ker otrok še vedno  raste, sicer po spodnji meji, ampak vseeno. Kontrolo imam pa čez 4 tedne, da ne bi slučajno padel pod spodnjo mejo. Pušenjak meni, da je otrok pač bolj majhen in drobčkan, ampak sva  tudi midva bolj majhna (jaz 163 cm, mož 170 cm).
Tudi jaz sem vseeno zaskrbljena in se kar ne morem sprijazniti s tem. Upam, da bo na koncu vse uredu.
Spokec, a imaš tudi ti vse mere manjše in za koliko?
A je še katera s tem problemom?

lp, Teja

(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2007 10:01:20   
digi
Joj to me spominja name, sem bila neki en mesec pred rokom, me da na UZ, no kar me je vedno, ker sem imela rizično, no pa cela prebledi... pa pravi kake so bile mere zadnjič? sestra pove, pa reče vaš plod ni skoraj nič zrastel.... Jokala sem dva tedna skupaj, sploh se nisem mogla pomirit... je bilo pa tak, da mi je ščitnica odpovedala in da sem sladkorna bolnica in pač lahko ščitnica vpliva tako,d a je s plodom kaj narobe, tako da je med drugim tudi lahko premajhen... v glavnem groza... no, pa da ti pol povem... grem drugič na pregled pa druga g, mer pogleda samo v trebuh in reče, da glede na vbelčikost trebuha pa ta otrok že ni premajhen.... in res... en dan pred porodom me je dala na uz in rekla, da je otrok velik 3100g +/- 10%, rodil se je Timon in tehtal natančno 3110 g.... torej, brez skrbi.... itak kar je ,je... ne moreš nič..... VSE JE OK IN BO OK:::::

pa pa

< Sporočilo je popravil digi -- 8.1.2007 10:02:42 >

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2007 15:21:11   
pikica123
Glede velikosti se nč ne obremenjuj. Eni so manjši, drugi večji...

Če se dojenček še ni obrnil, greš lahko na obračanje. Tudi jaz sem imela ta problem,v prvi nosečnosti in je moja pikica prilezla na svet z ritko naprej. Porod ni bil nič kaj težji, samo pred porodom pregledajo koliko je otrok velik, širina glavce, širino bokov, koliko si odprta... Na podlagi tega so se pri meni odločili za naravni porodin ne za carski rez.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2007 15:24:36   
ribicau
Mojemu user posted image  je pri 33t namerila 2300g!

(odgovor članu pikica123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?