zgodnje govorjenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Leae -> zgodnje govorjenje (7.1.2007 17:42:47)

Zadnjič sem srečala punčko 11m staro, ki že kar nekaj govori. Naš je približno enako star pa še ne govori toliko. Pa me zanima kako pa kaj sicer vaši otroci pri tej starosti, .
Ta punčka me je že poklicala teta, čeprav me je prvič videla. Zna pa že kar nekaj besed, tudi pomen: kapa, mama, luna...pa tudi zelo ponavlja za mamico besede. Prve besede s pomenom je začela pri 9 mesecih. Aja, pa še ko sebe pogleda v ogledalu, pokaže na odsev in reče svoje ime. Zna že okrog 15-20 živali kako se oglašajo in katere so.
Kakše so pa kaj vaše izkušnje?Ali večina otrok že zna toliko? Jaz namreč ne vidim veliko otrok enake starosti pa ne znam ocenit.




lojzika -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 17:46:58)

Naš je začel tu nekje živali oponašat pa vsako teto je klical

Ali je ta punčka hodila tudi? Baje da eni prej hodijo drugi pa prej govorijo. Naš se je pri tej starosti učil hodit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




živa -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 17:55:56)

Naš ne govori še nič. Niza različne zloge brez pomena, to pa je tudi vse. Kobaca se kot nor, hodi ob vsaki opori, sam pa še ne.

Lp,

živa




srki -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 18:05:12)

Otroci so si različni. Eni prej, drugi pozneje.

Jaz sem bila pri Aljažu tudi presenečena, ker je pri enem letu in še malo čvekal, kot da je star tri leta. Prav presenečena sem bila, razumel je tudi vse, no, sedaj pa se včasih naredi, kot da je s hruške padel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ogovoril je čisto vsakega, vsakemu je mogel vse sčvekati, kar se je dogajalo doma (kar se tiče kmetije, ki jo obožuje), seveda smo morali biti mi pa prevajalci.





natalia -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 20:55:07)

pri 11.mesecih ata, mama, adijo, nodi to je zaenkrat tudi vse... eni prej drugi kasneje, ni frke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lukec -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 21:15:47)

Naš je pred 1. rojstnim dnem poznal nekaj več kot 20 besed s pomenom in oponašal  5,6 živali. Pri dveh leti govori skoraj vse, oziroma zelo veliko in razumjivo. Je pa shodil šele pri 13 mesecih.




Anonimen -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 23:03:43)

IZVIRNO SPOROČILO: živa

Naš ne govori še nič. Niza različne zloge brez pomena, to pa je tudi vse. Kobaca se kot nor, hodi ob vsaki opori, sam pa še ne.

Lp,

živa


Pri nas je pri 12 mes. enako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

A bi me moralo kaj skrbeti?




Leae -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 23:05:37)

Punčka hodi ob opori (sedežna, stol) in za vozičkom. Spusti se sama le za kakšen korakec.




živa -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 23:39:32)

Caffee, sva že dve. Do danes nisem pomislila, da bi me moralo skrbeti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. 

Zdaj pa me je začelo.

Lp,

živa 




petra.horzi -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 23:41:25)

moj je bil zdej eno leto, pa kr dost govori amopak večinoma samo zloge. pove pa ko je pokakan (reče ka-ka), zna oponašati račko in kokoš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], hodi pa že skor čist. od prijatelce punčka govori že fuul, vse ponovi za tabo kar rečeš, od druge prijateljice punčka pa je isto stara, pa ne govori skor nič
za govor je normalno kadarkoli do drugega, tretjega leta starosti, da začnejo res govorit, eni prej, drugi kasnej. pa veliko je odvisno od genov. če so starši zgodaj govorili, je zelo vberjetno da bodo tudi otroci in obratno




Vesnika -> RE: zgodnje govorjenje (7.1.2007 23:53:42)

Js sm pa slišala, da so punčke mogoče malo bolj dojemljive, kot fantki... Lahko tudi svojo izkušnjo povem: Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] in od prijateljice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] sta se rodila samo 2 dni narazen (moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je starejši 2 dni), pa se tudi mi ogromno ukvarjamo z njim, ampak od prijateljice punčka že kar nekaj stvari več obvlada... res pa je, da se ni za sekirat...
Eni otroci prej, drugi kasneje... na koncu pa imajo vsi zobe, pa se naučijo hodit, pa čvekat...

Ne?




Stran: [1]