martinuška
|
Kljub temu, da je tvoj otrok star šele tri tedne, ti ni treba pretiravat. Ker če mu bo prevroče, pa bo potem prišel v stanovanje, kjer ga boš slekla, bo premočen prišel na hladnejše, kar je najpogostejši vzrok za razne prehlade. Kot so ti že drugi napisali - ne pretiravaj. Nam so v materinski šoli povedali, naj se glede oblačenja ravnamo po sebi, in sicer mora otrok imeti eno plast več, kot imaš npr. ti (primer: ti imaš na sebi majico s kratkimi rokavi, daš otroku majico z dolgimi rokavi itd.). Moja Katja je sedaj stara 3 mesece, ampak tudi ko je bila mlajša, sem jo enako oblačila. Sedaj, ko je malo bolj hladno, jo oblečem v dvojne dolge rokave, pajac ali kakšne hlačke, nogavičke (dvojne, če nima copatk posebej gor), za ven pa jo nato oblečem še v pajac, ima pa v vozičku zimsko vrečo, ki je zelo topla (oziroma včasih še celo pretopla). Košara na vozičku pa se nato še zapre nad njo. Aja, na glavi pa ima bombažno kapico, če pa je še bolj hladno (recimo okrog 0 stopinj), pa ji dam še eno toplo (debelejšo) kapico. Predvsem pa preverjaj na tvojem otroku, kako mu kaj paše. Naša ima npr. precej mrzle nogice, zato ji dajem dvojne nogavičke gor. Otroci so, kot seveda mi tudi, precej različni, zato enemu paše imeti oblečeno več, drugemu pa manj.
|