Postopek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

KODA -> Postopek (7.1.2007 12:29:22)

....kdo ve,kakšne papirje rabim,da otrokoma spremenim stalno prebivališče.Namreč,ker je šola zraven moje mame zelo polna,se bom znajdla na ta način,da bom otroka prijavila na maminem naslovu,ker tako avtomatsko pade pod ta šolski okoliš.Ali ima kdo izkušnje z tem,ve kaj rabim in kako to gre?
Ne živimo  v Ljubljani in sem primorana zaradi varstva tako narediti.

darjatimci -> RE: Postopek (7.1.2007 13:17:08)

Morala boš iti na UE.Naj pa te opozorim,da če z otrokoma ne boš imela skupnega prebivališča ne boš mogla dobiti zanju bolniškega staleža.Zakaj pa moraš to narediti,ali se ne da drugaše otrok vpisati na drugo šolo?

ona -> RE: Postopek (7.1.2007 14:37:23)

jaz ti dam samo primer mojega sina,ki ima sošolko iz 30 km oddaljenega kraja in so jo starši sami vpisali v ta kraj v šolo,ker imajo tukaj službe in otroka peljejo zjutraj s sabo v šolo in vzamejo domov iz šole.Kot vem ni bilo problema z vpisom,pozanimaj se najprej na šoli,če je mogoče,po mojem ne bi smelo bit težav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

KODA -> RE: Postopek (7.1.2007 14:58:41)

Darjatimci.
To bova naredila zato:
-ker živiva sama,brez sorodnikov v tem kraju(najbližji so 30km stran,družbe tudi tam nimava ne vem kaj.Časovno se nam nič ne ujema.Nimam varstva.Zato jih tudi vozim v Lj. v vrtec.)
-pa še to.Kar slišim od staršev iz našega kraja,me vse mineva za to šolo.

Ta ljubljanska šola,je baje prepolna.

darjatimci -> RE: Postopek (7.1.2007 18:25:40)

Seveda je čisto razumljivo,da si poskušata stvari poenostaviti,ampak tisto kar sem napisala zna biti problem.Če ne bosta imela vidva istega prebivališča kot otroka bodo z bolniško težave,razen če imata res 100%varstvo.

Stran: [1]