blak
|
Zmagali smo! Pa naj povem našo zgodbo od začetka. Celo noč je Luka prespal tam nekje pri šestih mesecih, ampak ne samostojno: prvo noč je kričal, drugo manj, tretjo čisto malo, četrto je že spal. Kako smo bili veseli! Ampak ni trajalo dolgo, kak mesec pa pol ali dva. Najprej sem mislila, da ga mučijo zobki, potem suh zrak v sobi, mraz, vroče... Bo? Nisem vedela več kaj. in vsak dan je bilo hujše. Ni pomagalo božanje, petje, tudi v našo posteljo sva ga dala. Nič! Dajala sva ga spat zelo utrujenega, da bo ja spal. Fantič je s flašo v ustih zaspal (pojedel je vse), v spanju podrl kupček, in spečega sem ga položila v posteljico. Prvi del noči je sicer prespal, vendar precej nemirno, okrog dveh, treh pa se je zbudil in tudi po uro in pol razgrajal. Le flaša ga je pomirila. No, v nedeljo mislim, da sem spala 2 urci pa pol. Zombi na pohodu! Spat sem ga dala ob 21:30, prvič se je zbudil ob 1:30 in uro pa pol razgrajal, končno zaspal. Se zbudil spet ob 4:20, zaspal ob 5ih, se zbudil ob 6ih, dobil flašo, spal do 8:30. To je pa bilo že prehudo. In tako sem kupila knjigo, jo na hitro prebrala in v ponedeljek začela z metodo. Kar čudno mu je bilo, da je mleko spil v dnevni, da smo pravljico še prebrali in da sem ga položila v posteljico budnega. Valda , jaz pa . Še dobro, da je postopek trajal kake pol ure, ker je bil res ubožec, drl se je kot sraka, se dvigoval, se sprehajal po postelji... Jaz pa za vrati štela sekunde. Pa je le zaspal. Ponoči se je zbudil enkrat, se eno uro trudil zaspati, pa mu je uspelo in spal do 9ih. That's my boy! Drugo večer je samo enkrat zajokal, ponoči se enkrat zbudil in čez pol ure zaspal. In do danes vsak dan boljše. Upam, da bo tokrat držalo, ker smo nenaspani res slabše volje. Pa ne samo starši. Tudi Luka sedaj dosti bolj mirno spi. Prej se je po dveh urah spanja vedno začel jokati v spanju in se je nekaj premetaval po postelji. Zdaj pa je tako miren, da ga včasih potipam, če diha. Tudi podnevi zdaj več spi in njegovo razpoloženje čez dan je tudi boljše.. No, toliko o naši izkušnji. Zdaj pa moram še najti kak recept za popravilo teh podočnjakov, ki so se nama v teh dveh mesecih nabrali. Ima katera kakšen nasvet za to? Srečno vsem, ki ne spite ponoči.
|