Polnjene bučke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Sibil_ -> Polnjene bučke (6.1.2007 13:30:26)

Jutri bi naredila polnjene bučke za kosilo, pa bi rada slišala še kakšen recept, da ne bodo vedno standard.

Kako jih ve delate?

Pa hvala vnaprej za kak fin recept,LP,[sm=rozica.gif]
SIbil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Anonimen -> RE: Polnjene bučke (6.1.2007 13:40:00)

Moj recept; bučke olupi,prepolovi in izdolbi sredino.Mleto meso malo prepraži na čebuli,dodaj česen,peteršilj,malo vegete in ko je masa ohlajena še jajce.
Jaz dodam med meso tudi tisto,kar sem iz bučk izrezala in skupaj z mesom prepražim.Lahko dodaš tudi malo gobic.
Bučke napolniš z maso in jih zložiš v namaščen pekač,bolj tesno,da se ne prekucnejo.Pečeš v srednje vroči pečici.180 stopinj.Proti koncu pečenja potreseš z naribanim sirom.Pustiš,da se sir stopi.
Dober tek!!




al1* -> RE: Polnjene bučke (6.1.2007 13:53:51)

Jaz naredim podobno kot mekeke, le da na koncu namesto sira prelijem z mešanico jajca in kisle smetane.




Anonimen -> RE: Polnjene bučke (6.1.2007 14:50:03)

Mi bomo tudi jutri polnjene bučke jedli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. sam še ne vem ali z rižoto ali z mesom. Čebulo in ostanek bučk (kar izdolbem) prepražim, dam mleto meso in s tem napolnim bučke,čez pa obvezno posujem sir. Druga varianta je, da naredim rižoto. Čebulo in ostanek bučk prepražim, dam not pest ali 2 riža, mal dušim za kako minutko, nato vedno malo zalivam z vinčkom (najraje z rdečim, ker potem je mal obarvana), lahko tudi z vodo ali jušno osnovo. Proti koncu dam kar mešano zmrznjeno zelenjavo (korenček, grah, strčji fižol, koruza). Še bolje je sveža zelenjava. Rižoto dam v bučke, čez čist mal gorgonzolce in velik navadnega sira 




pearl -> RE: Polnjene bučke (6.1.2007 23:58:19)

Jaz naredim naredim
Izdolbem bučke, ter jih nasolim in jih napolnim

za dragega z
MESNO MASO
Prepražim por skupaj z mletim sv. mesom, izdolbeno sredico, PAPRIKO - TO JE ZAKON, dodam česen - vse to podušim.
Dodam še v mleko namočen kruh, posolim, popopram, dodam jajčko,

zame pa
BREZMESNO MASO
Podobna kot mesna, le da na mesto mesa, dodam malo več izdolbene sredice, pri dragemu malo odškrcnem in malo več kruha dodam.

Vse skupaj pa za konec potrosim s parmezanom, potem pa dam pečt za slabo urco.




pearl -> RE: Polnjene bučke (6.1.2007 23:59:52)

Aja pa na peteršiljček sem pozabila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].




lojzika -> RE: Polnjene bučke (7.1.2007 0:07:06)

Jaz pa prepražim čebulo, nato dodam mleto meso, pa vegeto pa ostale zaćimbe na koncu pa še eno piksno pelatov in to kuham da se voda od pelatov malce prevreje, na koncu posujem še nariban sir in pečem v pečici




Stran: [1]