|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj v avtosedež? od 9-18kg?
5.1.2007 20:53:32   
ninchy28
pozdravljene,

povejte mi kdaj ste dale malčke v avtosedež od 9-18kg? pravijo da od devetega meseca oziroma ko ima 9 kg. pomeni da morata biti izpolnjena oba pogoja ali vsaj eden. naša mala je stara skoraj 9 in pol težka pa je samo nekaj čez 7 kg. je bolj male sorte -tak kot mama hahaha...
prosim svetujte mi, ker se namreč v jajčki noče več vozit in prav nori ko jo dam noter.

< Sporočilo je popravil nalin -- 10.1.2007 14:23:24 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KDAJ V AVTOSEDEŽ od 9-18kg?
5.1.2007 20:59:54   
eya
Tudi pri nas je stanje podobno-suhcen user posted image ... Žiga ima pri devetih mesecih slabih 8 kg. Smo bili v sredo v posvetovalnici, pa nam je dala zeleno luč za avtosedež, tako da smo včeraj končno šli po tako pričakovanega Tobija...

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu ninchy28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2007 21:01:03   
Bonnie_RR
Mi smo dali tamalega noter preden je imel 9m in preden je imel 9kg. Iz preprostega razloga: nog ni imel v jajčki več kam dati. Je pa šele sedaj pri skoraj 11m težek 9kg.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu ninchy28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2007 21:08:20   
tananejka
Naša je pa med težjimi in večjimiuser posted image . V AS je šla pri 8. mesecih, ko je že dobro samostojno sedele, imela pa je čet 9kg.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2007 21:24:50   
Krista28
Pri sedežeih je pomembno, da ima 2 cm pri glavi do vrha sedeža. Najvišja luknja za pas, pa mora biti v višini ramen malčka oz. višje. Tko so mi razložili v BC in prebrala na internetu.

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2007 21:29:12   
Bonnie_RR
Ja, mi smo tamalega dali v avtosedež in je v njem že lepo sedel, pasovi so mu pa tud pasali. Pač probaš in vidiš, če je otrok že pripravljen na avtosedež-

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2007 21:48:34   
sarazan
Meni so prodajalci avtosedežev rekli, naj imam otroka čim dlje v lupinici (imamo maxi cosi do 13 kg). Gre za to, da imajo otroci šibke vratne mišice in pri trku niso tako obremenjene v lupinici, kot v drugih sedežih - zaradi položaja, kam gleda otrok.
Danes je Sara stara dobrih 11 mesecev, ima komaj nekaj g čez 8 kg in jo še vedno vozim v lupinici. Zaenkrat je še vse ok, noge pa res malo čez gledajo, če se zravna.

Mož ima v avtu že avtosedež za 9-18 kg in se user posted image  sem in tja pelje tudi v njem. Zadostuje zahtevam, kje morajo biti pasovi,... ampak se v sedežu kar izgubi. Zdaj, ko je malo bolj oblečena še nekako izgleda.

Pomoje je treba upoštevati kilažo, ne pa mesecev. Saj se reče avtosedež od 9-18 kg, ne pa 9-nekaj mesecev.

(odgovor članu ninchy28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2007 21:56:39   
Peli
Mi imamo avtosedež 0+, obrnjen v smeri vožnje in avtosedež 9-18 kg, v uporabi od 9.meseca, pa naš otrok še pri 10min pol nima 8kg!
Imeli smo lupinico v kateri - če si otroka dobro zapel - si ga kr "skupaj potlaču", pas pa se ni dal več višje, pa še mali se non-stop nazaj gledal. Sedaj je zadovoljen.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2007 21:57:01   
lenika
Naš user posted image  ima 8 mesecev in 9 kilogramov, pa se zaenkrat še vozi v lupinici, vendar že imamo avtosedež in ga bomo v kratkem preizkusili, ker v lupinici izgleda že naravnost smešno.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2007 0:09:18   
Polly
Čim kasneje !!!!
Lupinica je najvarnejša, čas za zamenjavo pa je takrat, ko ima otrok glavico višje kot je naslonjalo - če nogice gledajo ven, nima veze.
Lupinice so ponavadi do 13kg, ne do 9 user posted image . Saj se bodo malčki še dolgo vozili v AS od 9-18kg user posted image .

P.S. Je katera videla oddajo, kaj se lahko naredi, če otrok ni v pravem AS, oz. če ne ustreza po kilaži?

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2007 14:14:55   
mika
Lupinice so ponavadi do 13kg, ne do 9

ne se čudit, naša peg perego je do 9 kg. in otroka vozit v lupinici, kjer se nogice tiščijo v sedež, je še kako nevarno. verjetno veš kaj bi se zgodilo z nogicami v takšnem položaju pri trčenju. če bi  našouser posted image čakali, da je z glavico višje od naslonjala, bi z nogicami bila že v kuferamuuser posted image .

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2007 16:51:19   
BLAŽIKA
ne se čudit, naša peg perego je do 9 kg. in otroka vozit v lupinici, kjer se nogice tiščijo v sedež, je še kako nevarno. verjetno veš kaj bi se zgodilo z nogicami v takšnem položaju pri trčenju. če bi našo čakali, da je z glavico višje od naslonjala, bi z nogicami bila že v kuferamu .

Točno tako je bilo pri nas, in si ne znam predstavljat da bi jo imela pri 10 kg v jajčki, ker bi jo raztrgala po dolžini in širini, zato smo mi bili v sedežu od 9-18 kg že pri petih mesecih(polnih), sedežu pa se je seveda dal spustiti hrbtni del tako, da je bila v pol ležečem položaju. Imeli pa smo takrat 8 kg ko smo šli v večji sedež, veliki pa smo še sedaj za eno glavo več od vrstnikov.

Tako da je čisto odvisno od posameznega otroka in njegovega razvoja, neglede kaj priporočajo proizvajalci(niso vsi otroci po njihovih standardihuser posted image user posted image user posted image user posted image ), ker vsi otroci pač niso enaki.Najbolje je otroka v trgovini posedet v avtosedež, ga pripasat in se potem takoj vidi če je ali ni za večji sedež.user posted image

< Sporočilo je popravil BLAŽIKA -- 6.1.2007 16:52:56 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2007 23:03:47   
Polly
Jaz imam tudi PP Primo Viaggo - pa je do 13kg user posted image user posted image user posted image .
Pa sem dala prvo user posted image v večji avtosedež pri dopolnjenih 9-ih mesecih (je med večjimi, saj sva starša nad JUS-om user posted image ), drugo bom mogoče za en čink prej, ampak zato, ker še hitreje raste.  Kolk ste pa vi potem veliki? Sigurno nad 2m, saj sva že mi2 z možem skoraj  toliko user posted image .
Vsak ravna po svoji vesti - meni so merodajni ADAC-ovi testi user posted image .
Če pride do trka, kaj je bolj pomembno; telo ali nogice naših sončkov? Kajti v tej starosti  vratna vretenca in mišice... user posted image

VSEM SONČKOM ŽELIM VELIKOOO ZDRAVJA IN NIČ PROMETNIH NESREČ user posted image user posted image user posted image

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

ime za punčko
smeja2

Mia (52%)

Mija (28%)

Nia (16%)

Nija (4%)

Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!