iva01 -> RE: Ženski (ne) prijazna podjetja ? (8.1.2007 8:21:06)
|
IZVIRNO SPOROČILO: janapan . mene osebno motijo predvsem razlike, ki nastanejo predvsam med moškim in ženskim kadrom. Ker ima mož doma ženo, ki poskrbi za otroke lahko dalj ostane v službi, npr do 18 h potem pa pride domov in je vse skuhano in oprano in on se lahko samo še igra z otroci...karikirano...me pa moramo leteti domov takoj ob treh ker vrtec zapre ob 3:30, oprati, skuhati z otrokom narediti nalogo in je 18 ura. Hec je ker je v službi moški del kadra obravnavan kot deloven, marljiv, hitreje napreduje. S tem se ne strinjam, sej se v bistvu partnerja sama odločita in dogovorita kako bosta delala, jaz sem zdej trenutno doma, ampak ko sem delala sva se sproti dogovorla kako pa kaj, in če sem ostala dlje, kar se je ponavadi dogajalo približno 2x na teden je on odšel prej domov, po nika v vrtec in pripravu kaj za pojest. Moj partner ve da mi je kariera zelo pomembna, in od mene niti ne zahteva da naj bi bila vsak dan takoj po šihtu doma in si puščala nedokončano delo za drug dan, prav tako jaz razumem da mora tudi on kdaj ostat na šihtu, it popoldan nazaj na šiht. Mislim da je tu pretežno stvar dogovora med partnerjema.
|
|
|
|