Magi* -> RE: Podatki v Življepisu (6.1.2007 10:23:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 IZVIRNO SPOROČILO: živa Jaz poleg osebnih podatkov (datum rojstva, naslov, telefon itd.) navajam končano izobrazbo, dosedanje šolanje, delovne izkušnje, obštudijske dejavnosti, posebna znanja (jeziki, računalništvo, izpit za avto), druge dejavnosti (društva, v katera sem vključena). Lp, živa Vse kar je živa zgoraj naštela je EDINO kar spada v življenjepis ob prijavi za službo. Najboljši življenjepis, ki ga delodajalci najraje vidijo je tabelarni življenjepis - po predlogi v Wordu samo vnesete svoje podatke, je pregleden, ni treba brat romanov itd... delodajalcu predvsem prihranite čas, kar vam seveda prinese + točke. Vsako kvašenje o familiji itd. je za delodajalca čisto odveč in kot je mehurčica napisala jih to niti ne sme zanimat. Vsekakor ne sodi v življenjepis, če že imate željo, da to poveste delodajalcu, to sodi v t.i. spremno pismo oz. prijavo. V prijavi se malo opišete, poskusite navesti čim več pozitivnih lastnosti, predvsem pa zakaj ve mislite, da bi bilo koristno, da vas podjetje zaposli. Koristno seveda za podjetje! Ko se prijavljate za službo odmislite, da v bistvu "prosite" za službo, v resnici se hočete podjetju "prodati" za čim boljšo ceno. tole ni nujno res. delodajalci so si različni in nekateri radi preberejo življenjepis z malo osebne note - samo da ni dolgo klobasanje o vsem mogočem. jaz bi se poskusila pozanimati pri potencialnemu delodajalcu (ali če koga poznate v podjetju) kaj pričakujejo od prijavitelja. vaš življenjepis predstavlja vas in če je napisan po neki predlogi, ste samo eden izmed mnogih, ki jo uporablja. glede družine je pa tako, da sem videla dosti moških CVjev, ki so navajali družino (oh kako lepa vrednosta) in je bila zanje to prednost, medtem ko je pri ženskah v CVju lahko to slabost. jaz bi najbrž navedla, kratko in faktografsko. konec koncev je v precej predlogah CVjev navedena tudi rubrika status (torej ali ste poročeni, samski) in tudi ali imate otroke.
|
|
|
|