Postrv (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ona -> Postrv (5.1.2007 8:23:18)

Kako naj naredim postrvi,da ne bodo tako mehke,skoraj skuhane?Sem jih dala v pečico na pladenj in bi rada,da je riba malo bolj hrustljava,ne tako kot kuhana.Kako se jih najbolje pripravi?




Anonimen -> RE: Postrv (5.1.2007 8:26:42)

Mehka je zato,ker ni maščoba dosti vroča.Ko ribo daš na maščobo mora zacvrčati.Kožica je pa hrustljava,če jo prej malo pomokaš nato vržeš na vročo maščobo(seveda ne prevročo).




CUKRČEK -> RE: Postrv (5.1.2007 8:26:49)

Mi postrv najprej "pacamo" kak dan ( jo natremo z vegeto, čebulo, česnom, petršiljem...). Pred peko jo očistimo in povaljamo v moki ter damo peči v vroče olje. Koža pride lepo hrustljava, meso pa tudi lepo pečeno.




asso -> RE: Postrv (5.1.2007 8:44:59)

Meni je najboljša na žaru [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]
Ni premastna, dovolj sočna s hrustljavo kožico...




saving -> RE: Postrv (13.1.2007 0:24:00)

Važno je tudi, kakšna je postrv. Če jo futrajo z kaj-vem-čem, potem ima tako razpadajoče meso in ne moreš narest čudeža. Posebej slabe izkušnje imam s fileti, bolš kupit celo ribo (ki jo lahko pogledaš v oči in škrge in povohaš), pol pa jo sam sfiliraš. Je pa res, kot pravi mekeke - če pečeš, mora bit maščoba vroča. Če daš v pečico, ne pretiravat - za porcijsko 20-30 dag postrv je kakih 15 min na 200 stopinj čisto dovolj.




Stran: [1]