saratanja -> RE: Spanje v vrtcu - do katerega leta?? (15.1.2007 20:54:56)
|
Se povsem strinjam z napisanim. Potrebno se je pogovoriti z vzgojiteljico. Naš 2, 5 je imel s spanjem v vrtcu hude probleme. Ni in ni mogel spati. Bilo je že tako hudo, da od utrujenosti tudi doma ni mogel spati in so nas na koncu tedna klicali iz vrtca, ker je bil taka cmera, da so mislil, da je zbolel. Problem pa je bil, da je otroček ležal pri vratih. mali je radovednež in je tako in tako vedno gledal vzgojiteljico, ki je pripravljala materjal za drugi dan, potem pa je spremljal, vse ki so šli mimo vrat. Na srečo je bila pomočnica vzgojiteljica tista, ki me je slišala, ko sem prosila, naj ga dajo na mirnejši kraj in poskusila. Malo njene pozornosti in problema ni bilo več. Pa tako malo je bilo potrebno. Samo kaj pa v primeru, ko je ni, vrtec pa ravna, kot da so otroci samo stavri in jih lahko prestaviš drugam, pa bo? A ja pa še za tiste, ki trdite, da jim ni nič hudega če grejo malo počivati, tudi če ne morejo spati. Pa vi poskusite ležatu dve uri budni, brez knjige ali druge zabave na ozkem ležalniku, seveda brez ustajanja...toliko traja namreč počitek pri tamičkenih. Sama se ne spomnim kaj dosti iz vrtca, se pa spomnih tistega dolgega počivanja, ko so vse naokoli spali otroci, jaz pa nisem imela kaj početi. Ena od dejavnost, ki sem jih počela, da bi si zapolnila čas je bila, da sem posnemala slinjenje onih, ki so spali...seveda v mnogo izdatnješem obsegu. Boga vzgojiteljica ni vedela, kaj naj z menoj:)
|
|
|
|