asso -> Oprema za novega družinskega člana (8.9.2004 18:08:10)
|
Evo seznam: OPREMA ZA NOVOROJENČKA!!! LEŽIŠČE: - postelja, košek ali zibelka z varnostno ograjo - trdna podlaga "pena, žimnica, vzmetnica" - gumirano platno za zaščito postelje (jaz nimam) - kovter + deka - 2 rjuhe - prevleka za kovter - jaz imam pojstlco in zraven še tiste spužve, ki se jih da okoli OBLAČILA: - 60-80 tetra planic "80*80" "če boste uporabljali plenice za enkratno uporabo, potem zadostuje 30 plenic" - 7-10 povijalnih plenic - 6-10 dolgih hlačk s stopalci "pajackov,ki se zapenjajo na ramenih" - jaz tega nimam in niti ne bom nabavila, ampak imam 5 hlačk takšnih kot žabice - 10 bombažnih majčk, dolg rokav "mako, tetra" - 1-2 topla kompleta "nap.: pliš" ; pozimi tudi copatki (2X) rokavičke in kapica - 1-2 tanki bombažni kapici "mako, tetra" - 1 topla vreča ali pajac "bunda" za hladne dni - 1-3 pare nogavičk ali copatkov - jaz imam še tri pižamice bombažne 56 in 3x 62 št. Nekatere pravijo, da ne kupuj manjše od 62, druge, da ja. Prve mesce je baje samo v pižamici tako, da sem jaz kupila samo 3 56 in en kompletek za iz porodnišnice, ostalo večina 62. Št. baje, da preraste v 1 mesecu. ZA NEGO OTROKA: - mandljevo ali olivno olje - otroško trdo ali tekoče milo - hladilno mazilo - zaščitna krema za obraz (ribje mazilo, Malček mazilo) - škarice z zaobljenim konicami za striženje nohtkov - gost glavnik in mehka ščetka za nego lasišča - bombažna vata + kobacaj krpice - 70% alkohol - fiziološka raztopina za nos - gazice ali krpice za umivanje - manjša plastična posoda za umivanje - plastičen vrč za vodo - plastična kopalna kad - banjica - jaz sem naročila celo previjalno z banjico - 1-2 kopalni brisači - večji - 2 rokavici za umivanje - vodni termometer PRIPOROČAMO: - previjalna miza, avtosedež, voziček (jaz sem kupila kombiniran trikolesnik z avtosedežem in trdo košaro) OSTALO: - termometer za merjenje telesne temperature - lonček za prekuhavanje vode ali kuhanje čaja - 2 steklenički, 2 dudi, cedilo, žlička - čaj za dojenje (janež, kumina, kamilice) - sobni termometer Seznam je prepisan in ni še preizkušen. Prilagodi ga po potrebi Lp asso
|
|
|
|