|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Saj ne vem, kaj si naj mislim
5.1.2007 9:12:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

Tole citiram, ker čutim eno razdvojenost v tebi: nič ne pričakuješ, po drugi strani pa rada slišiš hvaležnost od obdarovanca in če se tvoje pričakovanje ne izpolni, te prizadane.

Obdarovanje iz srca te ne sme nikdar prizadeti. Ker če te, potem nekaj ni v redu.user posted image

Pa puščam ob strani dejstvo, kako bi se "morali" obdarovanci obnašati in odzivati.

Ne gre se za hvaležnost - gre se za to, da je lepo, če nekomu nekja podariš, da si zapomni (vsaj za en teden), kaj je dobil. Očitno nisi razumela bistva. In ni me prizadelo obdarovanje, prizadela me je njena reakcija.

Napetosti, napetosti....ti bi rada pokazala, kako pomembno ti je obdarovanje, prijatelji, kako neznosno lahko se živi tudi brez vaših daril.

Trčili ste skupaj tam, kjer je nekdo od vas občutljiv. Tebi je pomembno, da je darilo pošteno, da se sliši firma; njim, da pokažejo, da je Benetton samo Benetton, nič posebnega.

Draga Mičica, ni ravno tako. Oni so vedno v samih firmah, ne mi. In seveda sem se prilagodila njihovemu okusu. Meni je popolnoma nepomembno, če sin doma briše parkete v **** firmi ali v Benettonu ali v S.Oliverju, pri njih pa ni tako, ker je deklica nenehno v nekih firmah. In da ne bo pomote - otroka v **** firme sploh ne oblačijouser posted image  In kdo tukaj neki status izigrava, nismo mi, ampak oni (jaz sem komot lahko v adessinih majicah za 990,00 SIt, ona nikoli, jaz lahko komot sinu kupim na ebayu trenerko za 2 funta, ona  - po njenih besedah - take cunje njeni punčki nikoli ne bi potegnila nanjo). Črtomirovih cotk (majhninh) ni hotela vzeti zato, ker so vse bile neke no name, razen nekaj komadov iz H&M.Torej za njih je Benetton Benetton in za nas nič posebnega.

Toliko je že bilo napisanega na forumih na temo daril, veliko užaljenih ljudi, nezadovoljnih, vse na princip "mi njim toliko in toliko, oni nam pol manj..."

Sploh se ne gre za to, kdo je komu koliko dal, ampak za nejno reakcijo. Mater, a si je tako težko zapomniti, kaj so odnesli od tu? In sploh se ne gre za to, koliko so oni podarili nam in koliko mi njim.user posted image

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
5.1.2007 9:17:42   
Taula
Izjava, zaradi katere smo druženje zreducirali na minimum je bila: žena vpraša moža pred lokalom, kamor smo bili namenjeni, če ima denarnico. Nakar mož odgovori: saj je ne rabiš, greva z Rijo in K. na pijačo

To sem jaz na žalost tudi že doživela ampak na bolj nevljuden način, in z tem parom se ne druživa več tako pogosto.

Glede darila...verjetno ve koliko ti pomeni to da skrbno izbereš darilo in kako se trudiš, tako da je možno, da je vedela kaj si podarila in je hčerki to všeč, a se je zlagala da ne ve kaj ste podarili.Zakaj se je zlagala je pa drugi problem. Ljudje so pač čudni.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.1.2007 10:00:14   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: raho
Ne gre se za hvaležnost - gre se za to, da je lepo, če nekomu nekja podariš, da si zapomni (vsaj za en teden), kaj je dobil. Očitno nisi razumela bistva. In ni me prizadelo obdarovanje, prizadela me je njena reakcija.

Sem čisto dobro štekala, kaj si napisalauser posted image  Ti ko obdarovalka, kjub temu, da ti hvaležnost obdarovanca ni pomembna, imaš od njega neka pričakovanja.

Dati iz srca pa po mojem mnenju pomeni, da ti je ravno, ali obdarovanec izkaže hvaležnost ali ne, ali se na tvoj dar odziva ali ne. Sem že napisala, da pustimo ob strani dejstvo, kako bi se morala oseba obnašati do tebe. A naj filozofiram še naprej?

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.1.2007 10:02:30   
pety78
Vsaj zlagala bi se lahko, če je že pozabila in rekla, da je mali darilo všeč. user posted image

Jaz te razumem in ne čutim nobene razdvojenosti. Rada obdarujem in v tem je čar, da vidim zadovoljne obraze, kar pa še ne pomeni, da pričakujem tudi darilo. Sem presrečna in zadovoljna, če lahko dam in vidim "le" pozitiven odziv.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 29
5.1.2007 10:05:32   
pety78

Dati iz srca pa po mojem mnenju pomeni, da ti je ravno, ali obdarovanec izkaže hvaležnost ali ne, ali se na tvoj dar odziva ali ne.

Se ne strinjam! Nikomur ni vseeno, kako bo obdarovanec odreagiral, če si se potrudil in izbiral darilo zanj, ki bi mu bilo pisano na kožo. Ja, bi mi pa bilo vseeno, če bi recimo eno darilo, ki bi ga dobila pač podarila naprej (kar seveda ne počnem) . Takrat bi mi pa bilo res ravno, ker bi pač dala zato da nekaj dam, ne pa zato, da bi nekoga osrečila.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.1.2007 10:20:38   
Magi*
ravno zaradi teh neumnosti mi grejo na živce prazniki in obdarovanja. na živce mi gre, da moj otrok dobi preveč daril (čeprav je daleč od tega, kar piše raho). sama zelo rada podarim kako malenkost in ne boste verjeli ravno malenkosti nas najbolj ogrejejo pri srčku. pa mi je popolnoma vseeno ali mi je obdarovanec hvaležen ali ne, čeprav nimam slabih izkušenj. naša tamala je letos vriskala, ko je od tete dobila kinder jajček ob vsej poplavi drugih "vrednejših" daril. in mene je to zelo razveselilo!

ne leti posebej na raho ali katerokoli drugo, taka je pač navada in normalno je, da človek tako odreagira. se pa vseeno vprašajte kaj s tem delate svojim otrokom. ker tako starši kot otroci ob presežkih vsega ne zmorejo več pristnega veselja ob majhnih stvareh. če pa ne znaš sreče poiskati v vsakdanjih malenkostih, ti pa v življenju ne bo preveč lepo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.1.2007 10:35:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

IZVIRNO SPOROČILO: raho

Sem čisto dobro štekala, kaj si napisalauser posted image  Ti ko obdarovalka, kjub temu, da ti hvaležnost obdarovanca ni pomembna, imaš od njega neka pričakovanja.

Dati iz srca pa po mojem mnenju pomeni, da ti je ravno, ali obdarovanec izkaže hvaležnost ali ne, ali se na tvoj dar odziva ali ne. Sem že napisala, da pustimo ob strani dejstvo, kako bi se morala oseba obnašati do tebe. A naj filozofiram še naprej?

Mislim, da je vseeno razlika, če obdarovani ne izkaže hvaležnosti pač pa izkaže nehvaležnost.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
5.1.2007 14:47:18   
mika
Vsi skupaj smo pozabili, kako je bil božič včasih svečan, poln pričakovanj,sedaj pa se moramo pri darilih vsi do onemoglosti ven metat, da sploh koga gane.

jaz ne razumem, zakaj nekateri govorite o božiču in praznikih, da so včasih nekaj pomenili. vedno so se ljudje obdarovali s čim so se lahko. res je da včasih ni bilo takšnih stvari za kupit in so kupovali manj vredne oz tisto kar je bilo na razpolago. vedno so obstajali hvaležni in nehvaležni ljudje- vedno bodo.
poleg tega, bluzit o tem kako nič ne pričakujete od nikogar nič ...pa lepo vas prosim. vsi imamo pričakovanja, samo da nekateri ne upate priznati. če je dano iz srca, ne smeš pričakovati, bla, bla,. bla. ljudje lahko funkcioniramo ob medsebojni pomoči, noben, popolnoma noben ne uspe v življenju, brez drugih ljudi. nekateri čutimo moralno dolžnost, da smo hvaležni in da povrnemo darilo, pomoč, karkoli že, tisti ki pa ne pa hitro ostanejo sami. ja kdo za boga pa hoče imeti ob sebi človeka, ki samo jemlje in ničesar ne da. s tem ne mislim samo materialnih stvari, ampak da ti je pripravljen tudi pomagati, če je to v njegovi/njeni moči.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
5.1.2007 15:53:13   
G in T
Kratko in jedrnato, jaz bi tako prijateljica pač zredirala, ter čim prej pozabila. Tudi, če si botra njeni deklici. Pač otroka ne moreš pozabiti, njej pa daš vedeti, da je odklenkala. Basta-amen.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 34
5.1.2007 16:37:11   
ronja
Hm, se strinjam, da ne smemo pričakovat neke hvaležnosti od obdarovanca, se pa ne strinjam, da nam mora bit vseeno, kako bo na darilo reagiral.

Evo, moj primer: moj oče nikoli ne ve, ali sem mu kako knjigo dala jaz ali moja sestra - čeprav po pravici povedano je že dolgo tega, odkar bi mu ona karkoli dala... Ampak to ni važno - važno je, da mu je knjiga, ki mu jo dam, všečuser posted image Verjetno niti sam noče videt, da ona pač ni tak človek in tako moja darila razdeli na pol, pa za pol misli, da jih je ona dala - kar je po drugi strani spet dobro zato, ker je po moje tako bolj srečen, ima občutek, da obe misliva nanj, kar je tudi res, samo različna načina, kako to pokaževa, imava.

V tvojem primeru bi jaz enostavno rekla: "Jaz sem ji dala to pa to pa to, a ji je bilo kaj všeč?" Če dobi otrok ogromno daril verjetno res ni težko zamenjat, kaj je prišlo od koga, sploh če ne odvijejo na licu mesta ampak recimo vse hkrati doma... Zaenkrat še nimam svojih pikecev, ampak si pa predstavljam, kako to gre... Otroci so taka fajn bitja za obdarovat in jim vsak želi kaj dat... Mogoče sploh ni mislila nič tako hudega, kot se je tebi zdelo...

(odgovor članu G in T)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.1.2007 20:19:45   
teta beta
Meni se pa zdi, da ti je prijateljica s svojo izjavo hotela povedat, da je jezna nate, užaljena, ljubosumna, večvredna, da je slišala kakšne govorice ali kaj takega, pač nekaj. Prepričana sem, da ona prav dobro ve, kaj si ti kupila njeni hčeri, a je nalašč rekla, da ne. Tudi če se v resnici ne bi spomnila, bi verjetno v normalni situaciji rekla: Ja, ful ji je všeč, fajn je, super! Vsaj jaz vem, da bi se nekako izmazala, če bi se mi to zgodilo, in tudi večina ljudi, ki jih poznam. Že itak je pa nevljudno to, da te že prej ni poklicala in se ti zahvalila, ko je hčerka doma odprla darilo.

Problem je najbrž nekje drugje, boš pa morala sama ugotovit, kje in kaj, ali pa se pogovorit z njo.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.1.2007 21:10:30   
Meggi
Magi (seveda) se strinjam s tabo.

Meni je že to čudno, ko eni pravijo, da prezirajo Božič. A glej obdarovanje so pa  lahko prevzel. Ma sej mi tud nismo neki full prisotnoi v cerkvi,.. no sej to ni zdej važno.

Meni je prav da podariš kolikor zmoreš in ti je v veselje. Morda eno leto več drugič manj če ti ne kaže. Gre za pozornosti. Mi smo letos nabavili "kuhalnice" malo poslikali ročaje. So jih bili veseli otroci za "kao" kuhanje, mami in še ateki (so dobli take z luknjami- jim je domišljija delala).

Baje pa pravijo, da so otroci najbolj iskreni. Kako pa zdaj? To vsekakor podpiramo, a vseeno je potrebna neka vljudnost. Kako mu to razložit? Ko pa jim pogosto gre tu not tam ven,...........

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.1.2007 21:27:51   
Anonimen
In seveda sem se prilagodila njihovemu okusu.

Napaka. Ni se potrebno prilagajati njihovemu okusu, če je cilj darovanja in tvoje zadovoljstvo v darovanju samem.

Motivi in občutki darovanja so različni in vsak daje iz lastnega motiva. Eni zato, da vidijo zadovoljstvo drugih, nekateri zato, da jim je vrnjena hvaležnost, tretji, ker jim je akt darovanja kot tak v zadovoljstvo in užitek. Četrti, ker....vsak zase na svoj pravi način.

In vsak zase na svoj pravi način darila sprejemamo.

Kratek stik nastane, ko je reakcija obdarovanca različna od našega pričakovanja tako kot je bila v tvojem primeru.

Ampak ker drugih ne gre spreminjati, se vprašaj, zakaj si bila prizadeta, zakaj pričakuješ izkazano hvaležnost, besedo, da bodo darilo uporabljali? Zato ker ti je obdarovanje v veselje? Težko, ker je dejanje obdarovanja kot tako že passe v trenutku, ko darilo daš iz rok. Ampak ti pričakuješ še post-obdarovanje, reakcijo potem. Zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
6.1.2007 1:05:03   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Napaka. Ni se potrebno prilagajati njihovemu okusu, če je cilj darovanja in tvoje zadovoljstvo v darovanju samem.

Zadovoljstvo ob darovanju ni enosmerno. Dvomim, da kdorkoli cuti zadovoljstvo ob darovanju, ce ima darovani ob darilu npr. razocaran izraz na obrazu. Zadovoljstvo ob darovanju je zadovoljstvo ob misli, ob dozivetju zadovoljstva/ganjenosti/srece... ob darilu. Samo pozitivna povratna informacija ob darilu porodi tisti sad, ki mu recemo zadovoljstvo ob obdarovanju. Osebno mi ni nobeno zadovoljstvo nekomu dati tako moderne trakce za okoli vratu za kljuce, vendar, ko sem ga podarila fantku, ki je ta pisani trakec s tako zeljo gledal, njegovo veselje, zadovoljstvo in sreca, mi se danes priklicejo nasmeh. 
Darilo samo po sebi govori. Govori o tem, koliko te tisti, ki ti nekaj podari pozna, koliko truda je vlozil, da najde nekaj prav tebi pisanega na kozo, koliko te je poslusal in "slisal" kaj je tisto kar bi te razveselilo. Darilo je tudi potrditev custev, ki jih do nekoga gojis. Prav zato je reakcija obdarovanca bistvenega pomena.  Da o sami simboliki daril, niti ne govorimo.

Ce je samo akt darovanja kot tak zadovoljstvo in uzitek, potem je zadovoljstvo in uzitek tudi podariti "kakec" z masnico.  To bi celo nekomu mogoce bilo v zadovoljstvo, je pa pozitivno bistvo darovanja popolnoma zgreseno.

Kratek stik nastane, ko je reakcija obdarovanca različna od našega pričakovanja tako kot je bila v tvojem primeru.

Popolnoma logicno in clovesko, posebej, ko se za darilo res potrudis.

Ampak ker drugih ne gre spreminjati, se vprašaj, zakaj si bila prizadeta, zakaj pričakuješ izkazano hvaležnost, besedo, da bodo darilo uporabljali? Zato ker ti je obdarovanje v veselje? Težko, ker je dejanje obdarovanja kot tako že passe v trenutku, ko darilo daš iz rok. Ampak ti pričakuješ še post-obdarovanje, reakcijo potem. Zakaj?

Zato ker od prijateljev, ki jim izkazujes pozitivna custva, lojalnost, od oseb, ki jih imas za bliske, ki ti nekaj pomenijo in za katere se ti potrudis, da im priredis neko zadovoljstvo in pokazes, da so ti pomembni pricakujes najmanj spostovanje vsega pozitivnega na custveni ravni kar jim nudis. Ce pa tudi to ne, pricakujes vsaj vljudnost. Na ta nacin darujemo ljudi, ki jih radi vidimo zadovoljne in srecne in jasno je, da zelimo sami prispevati k njihovemu zadovoljstvu in sreci, ker nas le ta in ne darilo kot predmet in ne darovanje kot akt, naredi zadovoljne in srecne. Darilo v najvecjem stevilu primeru zelo natancno govori o nasem odnosu do obdarovane osebe, a reakcija obdarovanega je samo odgovor kaksen je njegov odnos do nas. Vsako darilo je sporocilo in vsako sprejemanje darila je sporocilo.

< Sporočilo je popravil Misek -- 6.1.2007 1:07:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
6.1.2007 20:53:51   
Anonimen
Da ne bo pomote - za to ne pričakujem nobene hvaležnosti, pravzaprav ničesar, razen, da mi obdarovanci povejo, da jim je zadeva všeč in da jo bodo s pridom uporabili.

Misek, osnovno sporočilo ne gre skupaj v tem delu.

Najprej eksplicitno povedano, da se ničesar ne pričakuje, nato to še enkrat poudarjeno,na koncu pa zanikano.

Vse je v redu s tem, da pričakujemo hvaležnost, vljudnost, naklonjenoost obdarovanca. V redu je tudi, če tega ne pričakujemo. Vsak pač obdaruje in sprejema na svoj način. Ampak da bi pa v istem trenutku radi eno in drugo....težko, razen če nismo čarovniki.

Raho, jaz verjamem,da si bila užaljena. Si pač človek, ki skrbi za to, da so drugi zadovoljni. To je lepo in verjamem, da veliko ljudi okrog tebe to opazi. In verjamem tudi, da če ne bi poudarjala, da hvaležnosti ne pričakuješ, da bi ti jo ljudje še raje pokazali.

Veš, včasih nam grejo na živce ljudje, ki se trudijo biti popolni, tako kot se ti trudiš biti popolna pri obdarovanju. Se mi zdi, da če bi ti vse skupaj jemala malo bolj na izi, da bi bila ti pri tem bolj zadovoljna, tvoji bližnji in malo manj bližnji pa tudi user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
6.1.2007 21:43:37   
Anonimen
Mah, veste punce, res sem brez dlake na jeziku. Kaj sem naredila? Poklicala sem jo in ji rekla: Poslušaj, punca zlata, zelo sem vesela, da je vaša tamala dobila toliko stvari od Božička, ampak še bolj pa bi bila, če bi si zapomnila, kaj je od koga dobila. Od nas bo poleg vseh zadev skasirala najverjetneje še vodene koze.

Je bila čisto šokirana. Potem pa sem ji povedala, da sem se jaz zelo trudila, da sem izbrala darilo, ki bo uporabno in všeč tudi tamali, zato bi bilo lepo, da si vsaj približno skuša zapomniti, ker menim, da bi bila on tudi užaljena, če jaz ne bi vedela, kaj so oni podarili Črtomiru za rojstni dan ali pa za Božička. potem jo je skoraj vrglo na rit, ko sem ji povedala, kaj so mu podarili lani. In kaj mi je povedala v odgovor?

Veš, meni je pomembno samo to, da moja hči nekaj dobi, ne glede na to od koga je.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......