paris -> RE: Mesna štruca (4.1.2007 21:34:29)
|
Jaz vam bom pa čisto po kmečko povedala kako jo naredim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vzamem pol kg mešanega mletega mesa, dodam pol vrečke "Fant za kosani odrezak"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], sol, poper, česen v prahu, jajce in malo drobtin. Fino premečkam, da rata taka enotna masa. Na desko natresem drobtine, gor razgrnem meso v obliki pravokotnika, po sredini zložim 3 trdo kuhana-olupljena jajca in stisnem skupaj po dolgem. V ponev na vroče olje previdno položim štruco s stisnjeno stranjo navzdol. Štruco na močnem ognju, hitro popečem do rjave barve z vseh strani, potem jo pokrijem s pokrovko in počasi pečem približno eno uro! Evo, recept je 1000x preizkušen, se je pa tudi meni že zgodilo, da mi je štruca kdaj počila, ampak vaja dela mojstra![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|