vprašanja na pregledu NS (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> vprašanja na pregledu NS (4.1.2007 18:48:46)

Pozdravljene!

Približuje se mi pregled NS in pogosto razmišljam o tem. Moram priznat, da imam precej strahov ter pomislekov glede tega.

Ker pravijo da nekateri G niso radi preveč zgovorni naj bi imel pripravljen nekaj vprašanj.

Kaj me mora zanimati na tem pregledu??? (Seveda razen tveganja za DS?)
Katera vprašanja so primerna za to? Kaj vse ste vprašale ve?

Na pregled nebi rada prišla popolnoma nepripravljena in upam, da mi bo katera pomagala s tem.

Hvala vsem za odgovore.

Anonimen -> RE: vprašanja na pregledu NS (4.1.2007 18:50:34)

Nič nisem vprašala,saj sem šla na NS da vidim koliko tveganja je za napake in nič drugega.Ti pa po ve koliko je velik

Anonimen -> RE: vprašanja na pregledu NS (4.1.2007 19:22:30)

Hm, ne vem, jaz se bila obakrat pri dr. Strahovi, ki je kar zgovorna in zelo topla oseba. Če ti ne bo sam od sebe pokazal/a, recimo vprašaj, kje se vidi nosna kost, pa prstki recimo, pa popkovnica se lepo vidi, oba možganska režnja, nogice seveda tudi, pa hrbtenička... za kaj bolj diagnostičnega pa v bistvu ne vem, kaj bi vprašala. Če ti ne bo komentiral/a izmerjene vratne gube, potem lahko vprašaš. Saj dobiš rezultat potem, samo meni je že sproti govorila, da je super rezultat, tudi zmerila je otročka in komentirala. Če se še kaj spomnim, ti še napišem.

Eca -> RE: vprašanja na pregledu NS (4.1.2007 20:01:03)

Jaz sem vprašala še za spol, če se slučajno že vidi. Mene je to namreč zanimalo in tudi videlo se je že, da bomo spet dobili fantka.

Lp, Eca

Anonimen -> RE: vprašanja na pregledu NS (4.1.2007 22:07:12)

Eni tega sploh nočejo geldat in povedat. Za dr. Strahovo vem, da noče niti pogledat. Mogoče se je kdaj zmotila in je imela potem probleme s starši, ki so ji kaj težili. Sklepam. Lahko pa seveda tudi to vprašaš, če te zanima, zgubit nimaš kaj, kakšni ti bojo pa rade volje ustregli in pokukali, če se kaj vidi.

eya -> RE: vprašanja na pregledu NS (4.1.2007 22:57:52)

Tudi jaz sem bila pri Strahovi na nuhalni, pa mi je hotela spol povedat, ker se je zelo lepo videlo, samo jaz še nisem hotela vedet. Je rekla, da starši tistih otrok, kjer se spol lepo vidi, nočejo vedet, kjer se pa še ne vidi, tisti bi pa radi vedeli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lunca2 -> RE: vprašanja na pregledu NS (6.1.2007 13:35:17)

Jaz na NS nisem nič drugega vprašala kot če se že vidi spol vendar mi je rekla, da naj raje počakam na morfologijo, ker je tam bolj točno. Tu se še ne vidi dobro in ponavadi zgrešijo spol.
Vse ostalo pa mi je ginekologinja sama povedala kako in kaj. Je bila zelo zgovorna.Tako, da sva bila z [sm=love.gif] zelo zadovoljna. Je vse razložila kje je kaj in da je tveganje za downov sindrom zelo zelo majhen.[sm=smiley20.gif]

Stran: [1]