Otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

bobby -> Otroški dodatek (4.1.2007 17:25:32)

Z ženo sva se ločila, otroka sta ostala meni. Ker moram sedaj izpolniti vlogo za otroški dodatek na CSD me zanima ali je potrebno v vlogo navesti tudi podatke in dohodke o partnerki, s katero sedaj živiva skupaj? Ali je kje predpisano, kdaj moraš navesti te podatke (npr. koliko časa živiva skupaj)...?
Jaz mislim, da so otroci (vsaj zaenkrat) moja stvar, oziroma  da so moji in da moram jaz skrbeti za njih s svojim dohodki in otroškimi dodatki, ne pa moja partnerka!?
Kako je s tem uradno?

Petraa -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 17:29:22)

ja napišeš tudi njo,saj je to zunajzakonska zveza

Anonimen -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 17:32:22)

Hmmm, če žena plačuje preživnino za njih so toliko tvoji kot njeni, ne glede na to, da živijo pri tebi.
Najbolje, da vprašaš kar na CSD. Sem poglej kdaj delajo in njihov telefon; http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp.

Lp, jjasna

Anonimen -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 17:32:38)

Če imata skupno gospodinjstvo jo moraš napisat.

bobby -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 17:38:47)

jjasna, izgleda, da nisi dobro razumela! Seveda so toliko njeni kot moji, ampak jaz ne mislim ženo, ampak svojo partnerko! Tukaj pa mislim, da so veliko bolj moji kot od moje partnerke, čeprav živiva skupaj!

hariba -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 17:38:51)

Ja vpisat moraš koliko dobiš od bivše žene preživnine ter prav tako dohodke od partnerke, če sta prijaveljen na istem naslovu oziroma kot skupno gospodinjstvo, če nista pa lahko zamolčiš njo.

Anonimen -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 17:43:11)

bobby, ja malo preveč nahitro sem prebrala. Sori. Drugače je pa tko kot ti je napisala hariba.

Lp

ona -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 19:32:02)

Saj me bo kdo napadel,samo se vnaprej oproščam mojim izjavam!

jaz na tvojem mestu ne bi nikoli vpisovala nobenenega drugega kot sebe in otrok!Zakaj bi,da bi potem ,če daš partnerko zraven dobil lahko le minimalne dodatke!Ti kar lepo ne vpisuj partnerke,saj te ne bo nobeden kontroliral!
Vem za podoben primer,kjer ima ženska iz prejšnega zakona še kar premožnega partnerja in vseeno lepo že vrsto let vleče velike otroške!Dokler pali,pali!

Petraa -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 19:39:26)

ja dokler pali.In kontrole so...vsak pa dela po svoje.

mama54 -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 22:51:09)

jaz na tvojem mestu ne bi nikoli vpisovala nobenenega drugega kot sebe in otrok!Zakaj bi,da bi potem ,če daš partnerko zraven dobil lahko le minimalne dodatke!Ti kar lepo ne vpisuj partnerke,saj te ne bo nobeden kontroliral
IZVIRNO SPOROČILO: ona

S tem se pa ni za igrat.Ministrstvo nalaga  centrom za socialno delo, da preverja pristnost podatkov o prosilcih,če je šlo pri prosilcu zgolj za špekulcijo .A se ne bojite kakšne anonimne prijave?Sicer pa kot je napisala Petraa...vsak dela po svoje.

ona -> RE: Otroški dodatek (4.1.2007 23:01:52)

Oj,mama54,ta ženska,ki jo jaz poznam dela to že ene 5 let in vem,da če bi partnerja vpisala zraven,ne bi dobila prav nič,tako pa nekaj denarja še tam povleče!
Glede kontrol pa po mojem CSD niti nima toliko ljudi,da bi stalno hodili naokrog,pa tudi,če pridejo domov,po mojem ne morejo kar gledat kdo živi pri tebi,in tako šnjofat po stanovanju.
Bi morali imet res dobre dokaze,da se to dogaja.
Aja,ta ženska o kateri pravim,pa med drugim to vsem lepo pove kako ona dela in jaz ji po eni strani kar privoščim-dokler gre tako,ko jo bodo dobili,bo pa druga zgodba,kajne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pa lep večer vsem

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.1.2007 6:17:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Mina1 -> RE: Otroški dodatek (5.1.2007 7:48:07)

Že živi tvoja nova partnerka pri tebi, moraš navesti tudi njo, čeprav ni mamica tvojih dveh otrok.

Stran: [1]