ostala bi doma (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

mala maja -> ostala bi doma (3.1.2007 21:28:26)

Malo se bom razpisla ampak tistim ki se da  brati naj bere dobrodošel pa vsak komentar.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

gre pa za zadevo da je naš mali Nikec zelo zbolel in v bolnici so nama predlagali da bi ga za nekaj časa vzeli iz vrtca (vsaj za 2 meseca najbolje pa da sploh ne bi hodil v vrtec). Trenutno nimam možnosti da bi odšla na bolniško. Gre pa za zadevo da če premislim, da že sedaj delam s polovičnim časom in dobim cca. 100 tisoč (ups evri....) in da imam doma ti mulčke. Ne vem a se mi splača ostati doma. Ta maledva vzamem iz vrtca..
me pa zanima glede na to da imam nekaj premoženja in da sem lastnik firme na katero ni možnosti da se zaposlim a se mi splača.
A dobim pol kaj večjih otroških  dodatkov če smo 5 članska družina in ima mož minimalno plačo. A se otroški povečajo takoj ob prenehanju službe al potlej ko ti pač poteče odločba.

mah malo sem zabluzila uglavnem ne upam si kar na enkrat ostat doma brez dohodka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Saj bi pač delal na tem da bi se s časom zaposlila doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ampak čez noč to ne gre. Sama pa po pravici povem nimam moči da bo hodila v službo in doma rihtala otroke pa živela za podjetje da bi se pač takoj ko postim službo zaposlila doma.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 21:31:19)

ne vem, zame so tisti ki pustijo službo in računajo na pomoč države sploh če še možnima nekih hudih prihodkov zdijo pogumni. jaz bi raje vzela službo za 8 ur in dobila varuško za 2 meseca ali dlje

kofetek2010 -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 21:34:50)

vprašaj Kerenso, ona se spozna na te reči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

BAMBOLINO -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 21:38:02)

Tudi jaz sem podobnega mnenja.
Ostani v službi saj imaš tako zagotovljen mesečni prihodek. Sploh veš kako težko je danes dobiti službo?
Za otročka si pa res poišči varstvo, mogoče kakšno starejšo gospo....bo z veseljem zaslužila par tolarjev na mesec.
Sicer pa, če je dojenček tako bolan lahko koristiš nego otroka. To ti pa odobri zdravnica glede na otrokove izvide.Je malo manj plačano kot pa bolniški dopust.
Glede privat podjetja pa boš morala zelo dobro razmisliti saj če želiš biti uspešen v svojem podjetju te podjetje rabi 24 ur na dan in ne tistih 4, ki jih oddelaš sedaj. Skrbi so kar naprej prisotne, v začetku sploh ne moreš pomisliti na dopust...
Zelo dobro razmisli...

sjug -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 21:39:52)

Mala maja, zelo razumem tvojo dilemo. Pa pri treh majhnih otrocih, pa še če ima najmlajši otrok težave z zdravjem, se ti po mojem za starih 100.000 SIT niti ne splača delati. Razmisli, kaj ti več pomeni, zdravje otrok ali minimalni dohodek. Koliki bi bili dohodki v tvojem primeru se pa le pozanimaj na zavodu za zaposlovanje. Najbolj, da greš tja in si pustiš vse razložit. Potem pa malo preračunaj. Če sem pa poštena, bi bilo fer, če bi si lahko mame privoščile in bile doma do otrokove starosti 3 let. Žal je to težko izvedljivo, oz. smo vzgojene tako, da imamo slabo vest, če to storimo (mislim, da smo glede tega prave tepke). Mislim pa, da imaš samo dve možnosti (če želiš dobro otroku), ali daš otroka v privat varstvo ali pa si sama doma. Aja, mimogrede vsega, kar povedo zdravniki pa ni potrebno verjeti, se je že velikokrat izkazalo za res. Pa veliko zdravja želim tebi in tvoji družini.

kofetek2010 -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 21:46:49)

in za privat varstvo bo dala za 4-5 ur/dan (če je iz LJ) cca. 300 - 450€ [sm=zmeden2.gif] 

Blejka26 -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 22:00:39)

če imate doma firmo zakaj pa se nisi že prej zaposlila doma???tega ne razumem.no napisala si da si lastnik in da ni možnosti da se zaposliš-zakaj ne?

mala maja -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 22:53:17)

IZVIRNO SPOROČILO: domennatalija

če imate doma firmo zakaj pa se nisi že prej zaposlila doma???tega ne razumem.no napisala si da si lastnik in da ni možnosti da se zaposliš-zakaj ne?

me ne bom o tem. Sem napisla da je treba najprej firmo sprvit na dober glas in šele nato lahko začneš vleči iz nje.

Glede varstva se strinjam z Jano. Da dobim nekoga da mi pazi malčka bom dala cca 5 EUR na uro. 25 EUR na dan. Se pravi 125 EUR na teden.
Če date to na 4 tedne je to moja plača. Zato sem v dilemi.
Pa sej drugače imam taščo samo je res ne morem kar naprej obremenjevati. ne more imeti po cele dneve mojih otrok. ker se velikokrat zgodi da rabiva varstvo tudi popoldan.

Glede bolniške pa se lahko pod nosem obrišem. kdo me bo pa še gledal da bom sedaj 2 meseca na bolniški. V privat firmi te že ne.
Se pa strinjam službo pustit. Sej je res ni lahko dobit in zavedam se kakšno srečo imam da jo slpoh imam. ZATO se ne morem odločit. Kaj pa če jo bom rabila in je ne bo. Vsak pa mi bo metal naprej saj si jo imela pa si jo sama pustila.

Marogica -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 23:05:17)

Ne vem no. ČE sem prav razumela, delaš sedaj polovični delovni čas in dobiš 100 jurjev, torej je tvoja plača 200 jurjev(za 100%). To ni tako malo, če pomisliš, da ene dobijo za celodnevno delo toliko.

Mogoče bom malo nesramna(je to kaj novega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), imam najbrž občutek, da ima tvoj otroček pač "začetniške" probleme v vtrcu(torej je dosti bolan), kar pa se dogaja dostim mamam, tudi meni osebno se jeto dogajalo, da sem bila prve 4 mesece več doma kot pa otrok v vrtcu. In ker jer pediater pač predlagal, si zagrabila za to bilko in se ti pač zdi pametneje ostati doma.

To je seveda tvoja osebna odločitev.

Kot tretje pa-če praviš, da imate firmo v nastajanju, torej nič kaj dosti € še nimate od nje, bi jaz na tvojem mestu počakala.

PRaviš, da nimaš moči, rihtati otroke, hoditi v službo in delati v firmi, ki je v nastajanju. Dobro premisli, če ti bo res lažje delati za novo firmo, ko si imela do npr 15.oo ure non-stop delo z otroci, previjanje, hranjenje, gospodinjstvo in drenje okrog sebe??? Jaz se v službi spočijem in imam tega "đumbusa" od treh dalje dovolj.

Kot sem že napisala, odločitev pa je seveda samo tvoja.

Anonimen -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 23:17:52)

da je treba najprej firmo sprvit na dober glas in šele nato lahko začneš vleči iz nje.

In preden kaj izvlečeš iz nje, pomeni to precej več vloženega časa kot sedanje štiri ure na dan.

In precej več beljenja glave od tistega "kdo me bo pa gledal", če sem stalno  na bolniški.

Razen če rada tvegaš. Potem je lastna firma najboljša izbira in bolezen otroka praktičen izgovor, da delaš v tej smeri.

Anonimen -> RE: ostala bi doma (3.1.2007 23:33:26)

Pomoje je pa pri treh otrocih že navajena na začetniške težave v vrtcu in ni glih izgovor to in pograbljena bilka doktorjevih besed.
Mala maja, če boš ostala doma, brez plače, otroci pa ne bojo v vrtcu, potem boš sigurno dobila več otroških dodatkov. Nisem ziher, če takoj, ampak pomoje bi skoraj morala po hitrem postopku, ker moraš itak vsako tako spremembo takoj javit na CSD. Pa za otroke, ki niso v vrtcu, dobiš 20% več dodatka. Sama pa najbolj veš, če se ti bo finančno splačalo ostati doma, oz. ne splačalo, ampak da boste preživeli, da boste zmogli. jaz vem, da če bi mi finančno zneslo bit doma, bi ostala doma.
Kerense pa nekaj časa ne bo na RR, zato njenega odgovora ne čakat.

piščanc -> RE: ostala bi doma (4.1.2007 9:19:16)

če vama finančno vsaj trenutno znese, potem raje ostani doma in pusti službo. pa na csd pojdi vprašat, boš najbolje vedela kako je z dokladi

je pa še ena opcija, ki se jo poslužujeva midva - vsak gre na bolniško za par dni v tednu, tako, da nama najbolje znese. npr. jaz grem na bolniško v petek in ponedeljek (pa čez vikend ne delam), mož pa dela vikende in je doma torek, sreda, četrtek. tako je mali že cel december doma + bolnica, kakšen dan vskoči babica, pa delo ni trpelo. sem imela pa tudi jaz že pomisleke, da bi ostala doma, pa me je minilo (vsaj za zdaj).

je pa zelo odvisno, kakšno delo opravljata in če se lahko tako prilagodita.

Erdbeere -> RE: ostala bi doma (6.1.2007 22:11:52)

JOJ punce, kok ene hitro obsojate, da je pač to pediatrova reakcija, ker je otrok (baje, po vaše začetniško) bolan. Verjemite, da pri treh otrocih pa že marsikaj potrpiš, pa ne vrzeš kar tako puške v koruzo.

Kaj bi ti jaz svetovala....ma ne vem, tezko je karkoli reči ali ostati doma ali hodit še naprej v sluzbo.

Lepo je dobiti 100 tisoč na mesec...samo če pogledaš iz druge strani. Otroški bi se ti dvignili (takoj, ne šele ko preteče odločba) je potrebno takoj sporočit na CSD pa izdajo novo odločbo, ki velja od dneva spremembe.

Glede zaposlitve v firmi pa, hm probaj se raje pozanimat, če ti slučajno pa le bi kaj pripadalo iz zavoda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]