Reklamacije v trgovinah (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

triša -> Reklamacije v trgovinah (3.1.2007 20:25:16)

Pred prazniki sem v trgovini za male živali kupla plašček za kužka. Ko sem ga prinesla domov in sem ga hotela kužiki prpet se je odlomil del zaponke, pa tudi prav ji ni bil. Stvar sem čez par dni nesla nazaj, z obvestilom da mi javijo po praznikih. In danes me kliče prodajalka, da lahko pridem v trgovino in si za ta denar zberem kaj drugega za tisto vrednost.
Ampak jaz sem se odločila, da bi nazaj raje denar, ker istega plaščka več nimajo (je bil edini podložen z ovčko in nepremočljiv), pa tudi če bi ga meli ga ne bi vzela, ker ni bil vredu.
A mogoče kera ve a lahko zahtevem denar (obstaja o tem kakšen zakon ?), ker ne mislim kupovati nekaj kar ne rabim?

ares -> RE: Reklamacije v trgovinah (3.1.2007 20:38:40)

37. člen

Potrošnik ima v prodajalni, kjer je bilo blago kupljeno, ob morebitni napaki na blagu pravico zahtevati, da podjetje blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.
Če je napaka očitna, mora potrošnik zahtevo iz prejšnjega odstavka sporočiti podjetju v osmih dneh po prevzemu blaga, pri drugih napakah pa v enem letu po prevzemu blaga.

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=199820&dhid=20480

Stran: [1]