za vse mamice, ki so študirale in tiste, ki študirajo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> za vse mamice, ki so študirale in tiste, ki študirajo (3.1.2007 14:28:08)

sem absulventka fakultete v ljublanji in sem noseča.
zanima me kako je z denarnim nadomestilom za mamice, ki se šolajo in za tiste, ki se ne...kolikšna vsota je to in kdaj začneš dobivati nadomestilo. a je to že med nosečnostjo ali ko rodiš...in če je to nadomestilo samo socialno ali je možno še kakšno drugo???

hvala za odgovore,
lp

digi -> RE: za vse mamice, ki so študirale in tiste, ki študirajo (3.1.2007 14:30:45)

www.svetovalnica.com , na tej strani boš našla vse kar te zanima, sicer pa čestitke in  čimlepšo nosečnost ti želim!!!!!!

ms3 -> RE: za vse mamice, ki so študirale in tiste, ki študirajo (3.1.2007 16:59:49)

če si absulventka ali brezposelna je nadomestilo enako - okoli 40 000 sit. večje je samo če si zaposlena.

Dadi -> RE: za vse mamice, ki so študirale in tiste, ki študirajo (3.1.2007 20:39:39)

Jaz sem bila absolventka ko sem prvič rodila....prejemala sem starševsko nadomestilo in sicer 40 000 sit ...(preračunaj v eure) eno leto od otrokovega rojstva. Absolventa sem seveda še podaljšala ker mi je pripadalo eno leto. V tem drugem letu sem ponovno zanosila in rodila malo pred iztekom absolventa in seveda spet prejemala 40 jurjev + dobila eno dodatno leto.....ko se je vse skupaj izteklo.... mi je pa z neba padla služba....:) Kakšna huda podpora to ni,bi lahko država več pomagala študentkam mamicam. Še dobro da je imel mož kar OK službo. 

Stran: [1]