vicky77 -> Bris - trojka?! (7.9.2004 21:46:50)
|
Pozdravljena! Nič naj te ne skrbi!Lani oktobra sem bila na operativnem posegu,ki se mu reče konizacija.S tem posegom so mi odstranili bolno tkivo iz materničnega vratu in sicer klasično(operiral me je dr.Čavić,v Lj.),opravijo ga tudi z laserjem če je področje manjše.Sama sem nagnjena k vnetjem,tako da sem imela takrat PAP III,zdaj sem v osmem tednu nosečnosti,pričakujem svojega prvega otroka in imam PAP II,na spodnji meji,bris mi jemljejo vsakih 6 mes.Povedati ti pa moram,da ta sprememba materničnega vratu ne vpliva na plodnost in kasneje ne na plod ampak je nevarno za razvoj raka.Lahko je posledica okužbe z HPV(humanimi papiloma virusi),ki se naselijo v telesu in se ne pozdravijo,prenašajo se s spolnimi odnosi,v toplicah se lahko okužiš ali na mestih,ki so slabo higiensko vzdrževana.Vzroki so različni in se jih skorajda ne da ugotoviti,nikar se ne boj,draga moja,tega je zelo veliko,je nekakšna bolezen sodobnih žensk,ki so podvržene stresnemu življenju zato je zelo pomembno,da paziš na čistočo in uporabljaš samo bombažno perilo,ne tamponov ampak vložke in še to takrat,ko je nujno potrebno.Upam,da sem ti zadevo malo približala,drugače pa vprašaj ljudi,ki te zdravijo da ti lahko povejo več o tem,želim ti čimprejšnje okrevanje in :modri:ali:roza:,Vicky
|
|
|
|