nejcko -> RE: Neprijetna resnica (4.1.2007 10:30:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Ja, Riba...jst sem zadnjič načela tole debato, vendar ni bilo nekega hudega odziva, kar veliko pove o nas samih. http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1252293 lp Se strinjam, Zara. Toda kaj nam pravzaprav pove o nas ta neodzivnost in (morda navidezna) brezbrižnost; da nam je vseeno, da o tem pač ne želimo razmišljati, ker manj, ko veš, manj boli, da mnogi živijo po sistemu carpe diem - saj mene takrat itak več ne bo ...? Mislim, da večini od nas ni vseeno za prihodnost, le tako zelo težko se je skloniti, pobrati odvrženo steklenico in jo odvreči v pravi zabojnik, ker nas lahko vidi sosed - le kaj si bo mislil o nas! Tako težko je imeti doma na balkonu dve škatli, v kateri bi ločevali odpadke, ker potem naše stanovanje izgubi svoj moderen minimalistični videz in brezhibno urejenost - le kaj si bo mislila naša sodelavka, ki bo prišla na kavo? Tako težko je v pralni stroj zliti deci kisa ali pa sploh ničesar namesto mehčalca, saj potem naše prerilo vendar ne bo čudovito dišalo še ves teden in nas soseda ne bo pohvalila, kako lepo dišimo in kako skrbna gospodinja sem. Tako težko je v desetcentimetrskih petah, mini krilu in dekolteju do popka stati na avtobusni postaji in zmrzovati ter pri tem tvegati, da pred službo sodelavec ne bo opazil naših vitkih nog, ki bodo izstopile iz novega modela audia na parkingu. In kako enostavno je v trgovini kupiti plastenko pijače, medtem ko so steklenice tako prekleto nerodne in nepraktične! Kako bolj enostavno je kupiti dve pomaranči, tri kivije in šest banan ter jih higienično stehtati vsako vrsto v svoji vrečki! Kako bolj higienično deluje nakup sladkorja v plastični vrečki kot papirnati, saj slednja se lahko strga, pa ko jo odpreš, se praviloma usuje nekaj sladkorja po naši brezmadežni kuhinji. In seveda, kako enostavno je odpreti pipo, natočiti vodo in zaliti rože - le kako si je moč zamisliti, da nam bi v dnevni sobi za rožo stala steklenica z vodo, v kateri smo včeraj oprali solato - bljak! Kako že pravimo - samo da nam je fajn, knede[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|