Seven* -> RE: kako na porod, če še vedno dojiš?? (23.1.2007 0:19:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA A da dojenje ne povzroča krčenje maternice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Čudno. Ker, ko sem jaz porodila in sem začela dojiti, sem med vsakim dojenjem ali takoj po dojenju imela takšne krče, da me je skupaj vleklo. In tudi, ko sem vprašala sestre, če je to normalno, so mi odgovorile, da dojenje povzroča krčenje maternice. In da tiste, ki dojijo se jim maternica zaradi tega hitreje povrne v prvotno stanje. Tako, da ... Mene je dojenje tako izčrpalo, da sem hujšala kot nora. 6.m. po porodu sem imela manj kg, kot pred zanositvijo. Eni so me že spraševali, če je to zdravo in da sem presuha. Tako si ne morem zamišljati, da bi bila noseča in dojila hkrati. Vsaj ne proti koncu nosečnosti. Sama nosečnost je velik napor za telo, kaj šele nosečnost + dojenje. Da bi pa dojila obe naenkrat... Verjetno ne bi, ker bi skoz imela občutek, da bi novorojenčka prikrajšala za mleko, ki ga zares potrebuje. Verjetno bi bilo potrebno potem najprej podojiti najmlajšega, ker najprej priteče najbolj mastno in najbogatejše mleko. In kako bo na to gledala starejša, da boš vedno dala prednost mlajši? Ali se boš skrivala pred starejšo, ko boš dojila mlajšo? Če se ne boš skrivala, bi ti verjetno celi čas med dojenjem ta starejša težila in verjetno dojenje ne bi bilo več užitek in trenutek cartanja, uživanja v simbiozi. Verjetno bi se začelo ljubosumje in in jaz takega otroka potem ne bi upala pustiti v bližini novorojenčice. NE vem no... moje mnenje. Vsak ima pravico do svojega mnenja, stališča in odločitve. Zato pa pretehtaj, kaj ti več pomeni, zberi +++ in --- in jih daj na tehtnico. Urska, to kar pravis, da dojenje povzroca krcenje maternice DRZI. Ampak!! Krcenje maternice povzroca tudi orgazem, pa se vedno ne odsvetujejo seksa. Gre se za to, da zaradi dojenja ne pride do splava ali do tega, da bi bilo lahko karkoli narobe. Ce gre kaj narobe je vedno nek drug vzrok. Problem dojenja med nosecnostjo je kvecjemu v primeru slabe prehrane, ker pac za dojenje vseeno potrebujes nekoliko bolj pestro prehrano in nekaj kalorij vec. Ob primerni prehrani pa ni problema. Iz tega razloga sem tudi jaz nehala dojiti. Namrec, nisem imela pomoci in nisem zmogla, ze tako sem komaj kaj pojedla in bila noseca. Enostavno je bilo prevec intenzivno vseskupaj. Mi je pa zal, priznam.. Tandemskega dojenja sem si zelela.. Glede lubosumja. Ce je otrok lubosumen, je lubosumen. Pravzaprav je manj lubosumja, ce se oba dojita, ker se ta starejsi ne pocuti odrinjenega. Meni se je Jakob leto dni po tem, ko sem nehala dojiti priklopil, ker je videl Emo kako je visela na meni in je hotel tudi on. To je sele cudno.. Ce sta oba, vsak na svoji strani, pa se noben ne pocuti prikrajsanega. To, da bi novorojencek dobil manj mleka ni res. Jaz ze vec kot pol leta dojim samo na eno dojko, drugo zavraca, prav tako dojijo dvojcke in ni noben prikrajsan. Tandemsko dojenje je cisto mogoce in vcasih se lepse stece, ker ima mamica takoj veliko mleka in ne rabi cakati par dni, da se uskladi ponudba in povprasevanje. Sama bi naredila priblizno tako kot pravi Mic. Resevala bi stvari sproti. Ce nisi utrujena, ce ti je OK, potem doji naprej in se ne sekiraj. Ce ne verjames, da ni nic narobe z dojenjem med nosecnostjo, si preberi kup odgovorov dr.Pusenjaka, enega izmed vecjih strokovnjakov. Vso sreco!
|
|
|
|