Anonimen -> RE: tiramisu (30.12.2006 7:26:34)
|
Jaz delam po tem receptu in mi zmeraj pride zelo čvrsti. Res pa je da raje uporabljam rastlinsko smetano, ker mi je boljša po okusu in ker jo lahko bolj čvrsto stepeš, brez da bi se ti sesedla oz skup vrgla. Vsaj meni se je tako dogajalo z navadno smetano. 300 g otroških piškotov 500g sira mascarpone 4 jajca (mal večja) 200g sladkorja (jaz dajem manj, pa je vseen še sladek) 2 sladki smetani (jaz vzamem manj kot pol litra rastlinske) črna kava Po želji v kavo lahko kapneš mal ruma kakav za dekoracijo Rumenjake stepeš s sladkorjem, tako da postane zmes že bleda. dodaš stepeno smetano (kar fajn trda naj bo) in mascarpone. Zmešaš, nato dodaš še beljak in ponovno zmešaš. dalje pa veš, pomakaš kekse, jih naložiš po dnu, gor vliješ maso, jaz jo še posujem narahlo s kakavom, potem spet namočeni piškoti in spet masa in na koncu še kakav kot dekoracija Obenem pa ti še želim lep silvestrski večer in srečno novo leto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|