tiramisu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> tiramisu (30.12.2006 7:10:24)

Prosila bi za en res dober recept za tiramisu z mascarponom.Vem,da obstaja veliko različnih načinov priprave,jaz pa bi rada,da bi bil čvrst in res dober.Če ima katera kakšnega prosim za recept.




Anonimen -> RE: tiramisu (30.12.2006 7:26:34)

Jaz delam po tem receptu in mi zmeraj pride zelo čvrsti. Res pa je da raje uporabljam rastlinsko smetano, ker mi je boljša po okusu in ker jo lahko bolj čvrsto stepeš, brez da bi se ti sesedla oz skup vrgla. Vsaj meni se je tako dogajalo z navadno smetano.

300 g otroških piškotov
500g sira mascarpone
4 jajca (mal večja)
200g sladkorja (jaz dajem manj, pa je vseen še sladek)
2 sladki smetani (jaz vzamem manj kot pol litra rastlinske)
črna kava
Po želji v kavo lahko kapneš mal ruma
kakav za dekoracijo

Rumenjake stepeš s sladkorjem, tako da postane zmes že bleda. dodaš stepeno smetano (kar fajn trda naj bo) in mascarpone. Zmešaš, nato dodaš še beljak in ponovno zmešaš.

dalje pa veš, pomakaš kekse, jih naložiš po dnu, gor vliješ maso, jaz jo še posujem narahlo s kakavom, potem spet namočeni piškoti in spet masa in na koncu še kakav kot dekoracija


Obenem pa ti še želim lep silvestrski večer in srečno novo leto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: tiramisu (30.12.2006 7:35:09)

Hvala Mišek za recept in tudi tebi vse lepo v letu 2007!




dskubin -> RE: tiramisu (30.12.2006 7:37:44)

joj, meni pa je rastlinska smetana zanič, no vsak ma svoje okuse

v glavnem jaz delam podobno kot mišek13, samo brez smetane.
najprej stepem rumenjake in pol sladkorja, ter to vmešam v mascarpone
z beljaki in drugo polovico sladkorja napravim sneg (če daš v beljake tudi sladkor, rata tak bolj kremast), to potem na roke (da ne ne sesede) vmešam v preostalo maso
piškote namočim v črno kavo s par žlicami Marsale
vsako plast potresem s kakavovim prahom






Anonimen -> RE: tiramisu (30.12.2006 15:53:39)

MIŠEK 13 tale recept mi je p nekam znan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

cukra je dovolj 110 g. 10 g stepeš skupaj s smetano, 100g pa z rumenjaki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

v rumenjake priporočam, da daješ po žličkah maskarpone sirček počasi in šele na koncu smetano dodaš.

beljakov ne uporabljam,

je pa res ta tiramisu za prste polizati. tiramisu se da v hladilnik in je naboljši naslednji dan (odvisno kdaj ga pripraviš), ker se tako že upejo vsi okusi lepo premešati v tiramisuju.

Rastlinske smetane pa sploh ne občutiš.




Anonimen -> RE: tiramisu (30.12.2006 16:41:45)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sem ga zjutraj naredila po tem receptu,samo malo manj sladkorja sem dala.Smo ga že malo probali,super je,lepo se reže,ker je dovolj čvrst.Mljack,mljack!!




Stran: [1]