glede novega zakona (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mimimimicika -> glede novega zakona (29.12.2006 22:50:02)

Živjo!

Zanima me, če katera ve. Sem redna študentka. Prejemam štipendijo in otroške dodatke, potem pa še DSP za otroka okoli 28000. No sedaj pa je baje prišel novi zakon ki naj bi pričel veljati s februarjem, da naj bi za otroka zadostovalo 14000 in še nekaj tolarjev, sedaj pa me zanima. Ker dobivam 15000 preživnine od otrokovega očeta ali po novem ne morem več prejemati DSP za otroka

Ne vem ali se tem 28000 reče dodatek za enostarševsko družino.

Lepo prosim svetujte mi ali mi pripada še kaj od države kot štipendija in otroški dodatek. No, DSP zame mi ne, ker nimam urejene preživnine s svojimi starši. Ali lahko še vedno po februarju dobivam DSP za otroka

Anonimen -> RE: glede novega zakona (30.12.2006 4:02:17)

Tistih 28.000 SIT, ki jih (kakor se meni zdi) ti prejemaš, je dejansko dobrih 14.000 SIT za otroka in še enkrat tak znesek je zraven - dodatek za enostarševsko družino. Kar očitno si, če za otroka prejemaš preživnino. Preživnina se pa itak ne šteje v dohodek.

O novem zakonu nisem slišala še nič, ampak... saj je že zdaj 14.000 SIT (takorekoč)... preživnina in otroški dodatek ne štejeta... torej bi morala ti znesek 28.000 SIT prejemati še naprej... razen, če spremenijo zakon tako, da se preživnina in otroški dodatek štejeta v dohodek...

Potem smo pa večinoma v pi***... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mimimimicika -> RE: glede novega zakona (30.12.2006 9:26:57)

Se pravi da dodatek za enostarševsko družino bi pa še morala dobivati (teh 15000)?

Anonimen -> RE: glede novega zakona (31.12.2006 3:45:31)

Če ga ne bodo ukinili z zakonom (kar bi bilo sranje od sranja), potem bi ga morala prejemati še naprej, ja.

Stran: [1]