Britta filtri (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

NinKa -> Britta filtri (29.12.2006 9:08:37)

Sem že nekaj na to temo našla, ampak pravega odgovora pa še ne. Zato bi vas vprašala.

Včeraj sem kupila Brita Marela z najnovejšimi filtrirnimi sistemi maxtra. Filter ni stoječe visok, kot tisti classic, ampak je bolj položen.

No in jaz naredim vse po navodilih...sicer pa ni neka umetnost, ampak po filtriranju ima voda nekak okus. Sploh ga ne znam opisat, ampak ni takšna kot je iz pipe. Mož mi je potrdil, da njemu tut ta okus ni najbolj.

Sem se obrnila na Bogart, pa nisem še dobila odgovora.

A se je vam tudi to zgodilo?da ima voda okus, čeprav ga naj ne bi imela.?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Felicity -> RE: Britta filtri (29.12.2006 9:42:04)

Pri nas je podobno. Voda pusti tak čuden "kovinski" priokus, ne vem no, meni je bljak.  Potem pijem kar iz pipe, malo cedevitke in je.

Zdi se mi, da so ti filtri in sploh ta britta dnar zvržen stran.
Pa filtrčki so ful dragi.

Anonimen -> RE: Britta filtri (29.12.2006 11:45:32)

Nisem porajtala, je pa res, da navadne vode sploh ne pijemo, vedno kaka cedevita, čaji...

tt79 -> RE: Britta filtri (29.12.2006 12:24:13)

Po enem petem filtriranju bo OK!

Naja31 -> RE: Britta filtri (29.12.2006 13:05:07)

Pri nas ima voda vedno tak okus, ko zamenjam filter. Potem pa je ok.
Mi sploh več ne pijemo vode iz pipe in kamorkoli gremo vlačimo ta filter s sabo.

NinKa -> RE: Britta filtri (29.12.2006 20:26:57)

Hvala, ste me malo pomirile, ker sem bla že malo pred tem da jo pošle nazaj.

Podoben odgovor, da je ta "okus" sem dobila tut s strani slovenskega zastopnika in sicer v zelo podrobni obliki.

Bomo v naslednjih dneh malo povečali porabo...za druge namene, da se "zlufta" filter.

rija -> RE: Britta filtri (29.12.2006 20:49:05)

Mi imamo sicer klasik, pa tega nisem opazila.

A namakaš filter dovolj dolgo?

Jaz ga pustim kar čez noč....

gianja -> RE: Britta filtri (3.1.2007 12:31:29)

rija kakšno namakanje? Jaz sem dobila filter za božička tako, da me je čakal že skupaj naret. Moj filter se ni nič namakal, navodil pa tudi nisem dobila. Prosim povej mi kaj več o namakanju filtra.
lp

*biba* -> RE: Britta filtri (3.1.2007 21:21:21)

gianja, ja vsak nov filter ki ga začneš uporabljati je potrbno namočiti in pretresti v vodi, nato nastaviš filter in spustiš skoz 2x vodo in šele tretja voda je za pit.

POKPOK -> RE: Britta filtri (3.1.2007 21:38:05)

Tudi če filter namočiš, pretreseš, 2 x zliješ vodo stran (jaz po rožah), ima v začetku drugačen, kovinski okus. Nič ni narobe. Po dveh letih pitja te vode smo še vsi ok.

Stran: [1]