PikaNogavicka -> RE: Rezultat ovul. testa (29.12.2006 23:31:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumbum Hvala, PikaNogavička! Zraven ovul. testa, ki sem ga naredila včeraj zvečer, si merim tudi BT, ki je danes narasla. Se pravi, da nekaj se dogaja. Samo kaj in kdaj je zdaj vprašanje. Kam pa vpisujes temperature? A mi pokazes svojo temperaturno karto?Bom zvečer naredila še en test, pa da vidimo. Prej kot 24 h od prejšnjega testa verjetno ni smiselno delati novega, ne? Se motim? Bolj pogosto kot delas ovulacijske teste, bolj ves, kaj se dogaja. Sprostitev hormona LH je zelo kratkotrajna. Ce recimo delas ovulacijski test vsako jutro, se lahko zgodi, da imas test negatived en dan, ampak cez uro ali dve bi pa ze bil pozitiven, ce bi naredila se en test. Potem, do naslednjega jutra pa gre ves LH ze ven, in imas naslednje jutro spet negativno. Brala sem, da so raziskave pokazale, da se LH ponavadi sprosti ponoci, med 2am-8am. To je v krvi. Ampak poterm traja 6 ur, da se pokaze v urinu, se pravi, da ce se v krvi zacne ob 2am, se v urinu vidi od 8am naprej. Ampak, ce je pa sele ob 8am, se pa v urinu ne vidi prej kot ob 2pm. Zato je najbolj primeren cas ob enih 3-4pm. Pred testom je dobro, da vsaj 4 ure nic ne pijes in vsaj 3 ure nic ne lulas.
|
|
|
|