zakon (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> zakon (28.12.2006 13:16:45)

Lepo pozdravljeni!

Zanima me me koliko med vami je že doživelo stres, razočaranje, nezaupanje... v zakonih ki jih imate. Ko smo se poročili je bilo prisotne toliko ljubezni, spoštovanja, zaupanja, strasti...potem pa kar padeš v tisti začarani krog, o katerem so govorili starejši in dolgoletni zakonci. A se to vedno zgodi? Koliko med vami je prevaralo partnerja ali je to on storil vam? Ste ga varali z mislijo, fizično? Koliko med vami moškimi ima prijateljice in koliko žensk prijateljev, pravzaprav znancem ali celo neznancem, katerim se lahko izpovemo in potožimo, pa partner za to ne ve in jim razkrivamo najbolj skrita čustva? Včasih se je težko pobrati in iti naprej, prisoten je velik strah, dvom in neznosno boli? Ali je šel kdo med vami čez težke  preizkušnje in krize v zakonu? Kakšne krize so to bile?

Hvala za vsa vaša mnenja

*alja* -> RE: zakon (28.12.2006 13:52:30)

Mislim da so v vsakem zakonu vzponi in padci! Odvisno pa je od obeh zakoncev, če te padce premagujejo, ali se jih izognejo! Ni poanta ali si poročen ali ne, poanta je v tem kake življenjske cilje imaš!

Če varaš, pusti parnerja in to delaj sam, ne vleči v to svojo družino in jim ne povzročaj trpljenja!

ronja -> RE: zakon (28.12.2006 14:46:49)

Nisva poročena in sva po 7ih letih še v prvi fazi... Upam, da ne bova nikoli spoznala druge... Delava na tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

srki -> RE: zakon (28.12.2006 14:53:09)

IZVIRNO SPOROČILO: aljahanzel

Mislim da so v vsakem zakonu vzponi in padci! Odvisno pa je od obeh zakoncev, če te padce premagujejo, ali se jih izognejo! Ni poanta ali si poročen ali ne, poanta je v tem kake življenjske cilje imaš!

Če varaš, pusti parnerja in to delaj sam, ne vleči v to svojo družino in jim ne povzročaj trpljenja!

Se podpišem.

mamči -> RE: zakon (28.12.2006 16:00:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Koliko med vami moškimi ima prijateljice in koliko žensk prijateljev, pravzaprav znancem ali celo neznancem, katerim se lahko izpovemo in potožimo, pa partner za to ne ve in jim razkrivamo najbolj skrita čustva?

Če se partnerju ne moraš tako izpovedat, potem je za premislit, če si skupaj s pravo osebo. V vsakem razmerju grejo stvari malo dol malo gor, to je jasno. Če pa že varaš, pa se strinjam, da to počneš tako, da daš karte ne mizo in zadeve rešiš tako, da je čim manj "žrtev".
Meni ni jasno, kako se ljudje lahko tako pretvarjajo, pa živijo dvojno življenje, pa vidijo, da jim zakon propada...pa še vedno sedijo in čakajo.  Če ti nekdo pomeni več, kot tvoj partner, pol je na mestu da daš karte na mizo in se odločiš.

mika -> RE: zakon (28.12.2006 23:15:13)

Če se partnerju ne moraš tako izpovedat, potem je za premislit, če si skupaj s pravo osebo. V vsakem razmerju grejo stvari malo dol malo gor, to je jasno. Če pa že varaš, pa se strinjam, da to počneš tako, da daš karte ne mizo in zadeve rešiš tako, da je čim manj "žrtev".
Meni ni jasno, kako se ljudje lahko tako pretvarjajo, pa živijo dvojno življenje, pa vidijo, da jim zakon propada...pa še vedno sedijo in čakajo. Če ti nekdo pomeni več, kot tvoj partner, pol je na mestu da daš karte na mizo in se odločiš.

se podpišem.
moj mož je moj najboljši prijatelj in bi bila zelo nesrečna, če mu ne bi mogla zaupati ali on meni.
do krize pride v vsaki zvezi, pri nama je bila pred selitvijo, ko sva nabavljala zadnje stvari za hišo. zame pomeni kriza, ko nama dnevi drvijo 100na uro, midva pa nimava časa zase. odkar smo se preselili je super. za vse najdeva čas. največ se ukvarjava z našo navihanko, ko pa  gre spat, imava čas samo za naju. saj bi morala še veliko reči nabaviti, pa nama ni. pomembi smo mi trije, ostalo bo počakalo.
zvezo je treba negovati. ko eden popusti, se začnejo težave in vse kar si naštela.

plenicka -> RE: zakon (28.12.2006 23:57:17)

Draga anonimna,

kot je omenila že ena pred mano, ni potrebno, da si poročen, da imaš takšne krize, ki jih omenjaš...krize pridejo vsepovsod, v vsakem odnosu, pomembno pri krizah je, če sta jih oba vpletena pripravljena reševati skupaj. Temelj vsakega odnosa pa je zaupanje med partnerjema, v nasprotnem primeru je nemogoče vezo vzdrževati v nedogled. Če partnerju ne moreš zaupati svojih najgloblješih misli in nista poleg vsega še prijatelja, je po mojem mnenju vezo brez veze ohranjati...na koncu takšna dva ostaneta tujca ali celo sovražnika, ker so stvari prišle tako daleč, da se ne moreta niti več o najbolj enostavni stvari pogovoriti...ko zapadeš v takšno krizo ali celo prevaraš partnerja, se moraš obvezno vprašati, še preden z varanjem nadaljuješ, kaj ti partner pomeni...zakaj si partnerja prevaral in še veliko vprašanj si moraš zastaviti...zelo pomembno vprašanje pa je, če je to ena in edina takšna kriza ali je takšnih in podobnih kriz bilo že več...varanje ti nikakor ne svetujem, je preveč boleče...in ne govorim o enkratnem skoku čez plot, ampak o tistem dvojnem življenju, ki ga eni živijo in še ko imaš dokaze, še vedno zanikajo...kakorkoli že, želim ti vso srečo ne glede na tvojo odločitev!

nejcko -> RE: zakon (29.12.2006 0:27:53)

IZVIRNO SPOROČILO: plenicka

Draga anonimna,

kot je omenila že ena pred mano, ni potrebno, da si poročen, da imaš takšne krize, ki jih omenjaš...krize pridejo vsepovsod, v vsakem odnosu, pomembno pri krizah je, če sta jih oba vpletena pripravljena reševati skupaj.

Se podpišem.
Malo sicer izven konteksta, pa vendar - večina parov, ki jih poznam in so poročeni, je še vedno skupaj, večina koruznikov, ki jih poznam, pa je šla narazen. Ampak to je zgolj moja izkušnja.

Anonimen -> RE: zakon (29.12.2006 8:36:43)

V tem primeru, se ne gre za varanje vsaj z moje strani ne. S partnerjem sva imela krizo in sva se oddaljila. Preko službe je spoznal žensko s katero se je pogovarjal. Jaz sem našla njene sms-se. Vse je priznal, se pokesal in rekel, da za njega je bil to štos, zajebancija, ženska pa je zagrabla. Ne vem kaj naj si mislim, res je krivda tudi moja, saj sem ga kar odrinila od sebe, nisva se pogovarjala in to je to. Zdaj pa ne vem kaj naj verjamem, vsako jutro se zbudim bolj utrujena, bo to kdaj minilo, bom lahko kdaj pozabila to izdajo? Kaj bi vi storili?

Misek -> RE: zakon (29.12.2006 9:32:26)

V tem primeru, se ne gre za varanje vsaj z moje strani ne. S partnerjem sva imela krizo in sva se oddaljila. Preko službe je spoznal žensko s katero se je pogovarjal. Jaz sem našla njene sms-se. Vse je priznal, se pokesal in rekel, da za njega je bil to štos, zajebancija, ženska pa je zagrabla. Ne vem kaj naj si mislim, res je krivda tudi moja, saj sem ga kar odrinila od sebe, nisva se pogovarjala in to je to. Zdaj pa ne vem kaj naj verjamem, vsako jutro se zbudim bolj utrujena, bo to kdaj minilo, bom lahko kdaj pozabila to izdajo? Kaj bi vi storili?

Mogoce skuhala zjutraj kavo, v eno roko mozu dala salico v drugo dala telefon, naj poklice in razcisti s to zensko. Ce je nesporazum, mu nima kaj biti nerodno, ce sem zraven. Naj zenski lepo pojasni, da se je zaletel oz. da ni tako mislil kot je ona razumela itn... Lepo naj pojasni, saj je on tisti, ki se je iz zajebancije igral z njenimi, pa tudi s tvojimi custvi. Pravzaprav, zdi se mi, da bi se moral in tebi in njej opraviciti.
Delaj na tem, da se zopet zblizata. Cas je praznikov, kot nalasc za prebujanje nekaterih rahlo pozabljenih custev... in nasmej se.

Anonimen -> RE: zakon (29.12.2006 9:41:20)

Misek, ob tvojem stavku...in nasmej se, so se mi ulile solze, kako me to neznansko boli. Vse to, kar si napisal je mož že storil. Na nek način mu verjamem, da me ni fizično prevaral, ampak jaz se počutim izdano, sem kot cunja, boli me[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Hudo mi je ker gledam malega otročka, ki ga imamava skupaj, hudo mi je zaradi otroka, ki ga nosim v sebi.

daddy -> RE: zakon (29.12.2006 10:41:35)

Zdaj pa ne vem kaj naj verjamem, vsako jutro se zbudim bolj utrujena, bo to kdaj minilo, bom lahko kdaj pozabila to izdajo? Kaj bi vi storili?

Za začetek, tega ne jemlji kot "izdajo". Če že, potem mogoče kot spodrsljaj ( zato nič manj ne boli, vem, vendar je lažje razčiščevati z nekoliko "lažjimi" besedami, sploh, če praviš, da telesnih stikov med njima ni bilo ).

Misek -> RE: zakon (30.12.2006 9:34:14)

Misek, ob tvojem stavku...in nasmej se, so se mi ulile solze, kako me to neznansko boli. Vse to, kar si napisal je mož že storil. Na nek način mu verjamem, da me ni fizično prevaral, ampak jaz se počutim izdano, sem kot cunja, boli me[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Hudo mi je ker gledam malega otročka, ki ga imamava skupaj, hudo mi je zaradi otroka, ki ga nosim v sebi.

Nihce ti ne more odvzeti bolecino. Lahko jo pestvas in negujes, da bo rasla, lahko jo pa racionaliziras in omilis. Daddy je lepo napisal, ne jemlji tega kot izdajo. Prisla sta v situacijo, ko je komunikacija med vama zastekala, sta se odtujila. Vsak od nas drugace reagira na dolocene situacije. Mogoce je tvojemu mozu to dopisovanje bilo balzam za duso, saj nic ne poves o tem, kako se je sam spopadal s situacijo v kateri sta se znasla. Tudi moski potrebujejo razumevanje, obcutek sprejetosti, obcutek, da so nekomu pomembni....
Zdi se mi zelo pozitivno v tej situaciji, da ti je povedal kaj in kako. Jasno je, da ni njemu ni tebi, ta odtujenost ni prinesla nic dobrega ali pametnega.  Zdramilo vaju je se pravocasno, ko se vedno lahko uspesno postavite stvari na svoje mesto. Krize pridejo in se resijo, vendar samo ce sami to zelimo.
Otroci pa nimajo prav dosti zveze z vajinim medsebojnim odnosom. Za otrocka je hudo to, da te gleda kako jokas. Vse stvari so lazje, ce se nasmehnes. Sprva narejeno in komaj, potem gre pa vse lazje. In tudi taksen prisiljen nasmeh deluje tako, da ponudi malenkost optimizma, ki pomaga. Prizadeta si in sedaj lahko jokas zaradi cesar koli. Jok potrebujes ker te na nek nacin ocisti, je generator situacije v kateri si. Vendar je tudi vzdrzevanje, resevanje, spreminjanje te situacije odvisno od tebe. Ne dovoli, da te bolecina ohromi. Zato pravim nasmehni se. Nasmeh je zdravilen za tvojo duso, nasmeh je zdravilen za tvoje otroke, nasmeh je zdravilen za tvoj zakon.

čaki -> RE: zakon (30.12.2006 16:04:16)

pri nama so problemi samo cigareti. od prvega trenutka ko sva se spoznala je videl da kadim, on pa kadilcev ne mara...ko sva bla še brez otrok me je enkrat tolko dokurčilo da sem hotla nehat, pa je rekel da ne...(bla bla bal)
zdaj imava otroke in se je spet zatika. na vsake toliko časa. in vedno me črni pred mojimi domačimi-da kako smrdim, da vse smrdi, da škoda denarja... od božiča zato že ne govoriva. moji nič ne prašajo,pa vejo da neki ne štima...
tako me nažira da ga že prav sovražim.tud njegova staredva sam gledata koliko in kdaj pušim... na kozlanje mi gre...samo zato ker mi stalno pije kri...najraje bi se odselila...ljubezni se mi zdi da tud ni več, čeprav mi je bil bog na tem svetu,ker ne more sprejet po 11 letih da taka sem....in ne bom nehala...ker mi paše...(kljub temu da bom zdaj najbrž pokasirala vse obtožbe-zakaj pa moram kadit????)

ne rabite odgovarjat....sam mal sem si olajšala dušo

ronja -> RE: zakon (31.12.2006 0:35:37)

Čaki, če ne kadiš v stanovanju oz. kjerkoli zraven otrok, ti nima kaj najedat... Navsezadnje so tvoja pljuča... Moje mnenje je sicer, da jih je škoda, ampak vsak ma pravico do kake razvade, ki seveda vedno tudi kaj stane - v tem primeru denarja in zdravja...

jaz sem sicer zelo proti cigaretom, sploh ker imam astmo in zato nikamor ne morem, kjer se kadi, ampak vseeno mislim, da si partnerja sam zbereš in če ti on/a že na začetku pove, da neke lastnosti /razvade,... ne misli spremenit, potem se pač odločiš, ali ti ta razvada preveč najeda ali bi vseeno to še lahko potrpel, ker ti vse ostalo tako klapa pri tej osebi... Saj tako zbiramo partnerje: zbereš takega, ki ima vse glavne dobre lastnosti, ki ti veliko pomenijo in nobene od tistih slabih, s katerimi ne bi mogel živet...

Sama zato ne bi bila nikoli s kadilcem, če sem kakega lušnega fanta videla s čikom, zame ni bil več zanimiv, sem ga gledala enako kot če bi bil poročen, obupno grd, 5x starejši ali gej. Mi pač to več pomeni, pa čiki mi res smrdijo, ampak če si sam zbereš kadilko, ki ti pove, da ne misli nehat, potem se ne smeš jezit, če res ne bo nehala...

Čeprav bi te jaz verjetno tudi probala prepričat, če bi bila moja žena, ker se mi zdi škoda pljuč, vem kako je, ko ne delajo... Ampak zato se rajši izognem taki situaciji...

Me pa zanima, ali si si ti takrat sama želela nehat, ali si želela nehat samo zaradi njega - in obratno: ali ti zdaj čiki res tako pašejo ali kadiš delno tudi zato, da ga mal jeziš?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1]