suzi -> Malček noče več jesti (27.12.2006 22:36:33)
|
Z mojim 5 mesečnikom imamo silne težave. Štirinajst dni nazaj je kar na lepem začel odklanjati hrano. Vsakokrat ko sem mu dala stekleničko (pije moje izbrizgano mleko) je začel tuliti ko nor in se zvijati iz rok. Umiril se je šele z dudo in skoraj malo zadremal, pa sem hotela dat dudo ven pa flaško v usta in ponovno kričanje. Lačen kot volk a jesti nam ne gre. Posebej čudno je to, da je bil do zdaj velik jedec saj ima čez 7 kg. PO treh dneh skoraj brez hrane sem mu nekako uspela dat sadno kašico, ampak tega le okoli 60 g. Pediatrinja mi je ponudila Pregomin naj probam če ima slučajno alergijo, a po njemu še hujši jok, mleko mu namreč smrdi. Peti dan sva bila sprejeta na pediatrično kliniko, mali je dobil infuzijo. Začele so se preiskave, alergijski testi na mleko in jajca - alergija ni potrjena, UZ trebuha, ph-metrija, gastroskopija, preiskace urina, krvi in blata, testi na metabolne težave, ... Vse OK. Martin še vedno zavrača hrano. Teča mu počasi pada, pleničke skoraj suhe. Greva začasno domov, mali ne je 5 ur, noče, planika popolnoma suha. Panika nazaj v bolnico, dan in pol na ifuziji. Lačni skoz, a ko dam hrano histeričen jok in zvijanje, ki ga umiri le duda. Otrok mi tudi kar naprej spi, čez dan seveda. Prej je spal čez dan po 4x po 15 minut nič več, akcija kar naprej, razvijal se je ful dobro. Zdaj mu tudi razvoj štrajka, vsak dan mi uspe manj hrane spravit skozi njegova usta. Probali smo vse, kaše sadne, zelenjavne, rižolino zvečer v mleko, mleko pregomin, Allernova, Beba HA, Aptamil AH, Novalac, Comformil, Milumil. Ponoči vsako uro krčevit jok, duda v usta, hrane ne. Če mi vseeno uspe, ko po histeričnem joku zaspi, da mu v spanju dam mleko ga spije od 60-80 ml. To niti pod razno ni dovolj. Pri petih mesecih na dan poje z mlekom, kašami in čajem (ki mu ga je treba tudi vsiliti, da sploh kaj spije) dobi le 600 ml oz. g hrane. Pred Božičem sva šla domov, ker zdravniki ne vejo kaj bi lahko bil vzrok. Stalno je razdražen, joka, se tišči k meni, lačen je takoooooo zelooooo da se mi ful smili a jesti ne more. Ni fizičnih preprek prebavnega trakta, ni alergije, ni metabolnih težav, nič. Sem pomislila tudi na zobke, kupila gel, masirala ko nora, ista pesem. Mogoče je še katera kje, ki je imela podobne težave. Z očijem sva že popolnoma obupala, ta agonija traja že 3 tedne, mali vztrajno izgublja težo. Prej ko je normalno jedel je ful lulal, zdaj skoraj nič. Vmes ko je kolikor toliko pri sebi je pa tak veseljak in sonček, da mi vsak ki ga vidi reče, da je pa vendar fantek super, je lepo hranjen in vesel in nasmejan. Ampak ta njegova zalog bo kmalu izginila, hujšamo po 50-80 g na dan. Meni se bo zmešalo. Imamo družinsko prijateljico pediatrinjo, ki jo gnjavimo skoraj vsak dan, naredila je vse kar lahko da nam pomaga. Razmišljava o kaki privat plačljivi kliniki v tujini če obstaja, da bi končno nekdo ugotovil kaj je narobe ali pa o kakem alternativnem zdravljenju. Hranjenje pri nas je agonija. Otrok lačen, tuli, dam flaško, odpre usta zatuli še bolj, potegne en požirek, se začne zvijati, grčati, hropsti, kriči da kar piska. Zamenjali smo tudi že vse mogoče cuclje. Za vsako pomoč bom ful hvaležna.
|
|
|
|